Λεβάντε - Σεβίλλη 2-3: Διπλό τετράδας και προσωρινά στη 2η θέση (vid)

Newsroom
Λεβάντε - Σεβίλλη 2-3: Διπλό τετράδας και προσωρινά στη 2η θέση (vid)

bet365

Η Σεβίλλη άφησε πίσω της την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και επιβίωσε στο «θρίλερ» κόντρα στη Λεβάντε (2-3), παίρνοντας σπουδαίο τρίποντο εκτός έδρας που την έστειλε στη 2η θέση και το +6 από το όριο της τετράδας. Διπλό και για τη Ράγιο.

Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν βαριά έτσι όπως εξελίχθηκε, χάνοντας προβάδισμα δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, η Σεβίλλη την άφησε οριστικά πίσω της κι έστω και δύσκολα απέδρασε από την έδρα της 19ης, Λεβάντε (2-3), κάνοντας σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στην τετράδα.

Οι Ανδαλουσιανοί ήταν ξανά παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στο πρώτο μέρος, έχοντας τον Χεσούς Κορόνα για εκφραστή στην τελική προσπάθεια. Ο Μεξικανός σκόραρε δύο φορές, στο 14' και το 27΄, αλλά οι γηπεδούχοι, εμφανώς βελτιωμένοι το τελευταίο διάστημα, δεν τα παράτησαν και μείωσαν ενδιάμεσα με τον Μοράλες από την άσπρη βούλα (22'). Ο ίδιος παίκτης, μάλιστα, άγγιξε την ισοφάριση με νέα εκτέλεση πέναλτι στο 71', αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι κι απώλεσε τη μοναδική ευκαιρία της Λεβάντε να φέρει το ματς στα ίσα.

Αφού δεν έγινε αυτό, η ομάδα του Ζουλιέν Λοπετέγκι «κλείδωσε» τη νίκη με κεφαλιά του Κουντέ από κόρνερ του Ράκιτιτς στο 81', αν και χρειάστηκε να προσέξει και να αγχωθεί στο φινάλε μετά το γκολ του Ρομπέρτο Σολδάδο στο 87' για το τελικό 2-3. Έτσι, η Σεβίλλη προσπέρασε την Ατλέτικο Μαδρίτης, ανέβηκε προσωρινά στη 2η θέση και απέχει δύο νίκες μακριά (+6) από την 5η, Μπέτις. Αντίθετα, η Λεβάντε έμεινε στους 25 βαθμούς και στο -6 από τη σωτηρία.

Επιτέλους νίκη με διπλό παραμονής για τη Ράγιο

Την ίδια ώρα, η Ράγιο Βαγιεκάνο έκανε το δικό της βήμα παραμονής, σπάζοντας επιτέλους το αρνητικό της σερί στο 2022 με 13 παιχνίδια χωρίς νίκη! Οι Μαδριλένοι πανηγύρισαν σπουδαίο διπλό στην Καταλονία και την έδρα της Εσπανιόλ, χάρη στο γκολ του Σέρχι Γκουαρδιόλα από το 42' και αποσχίστηκαν έτσι επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας και ματς λιγότερο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα