Ατλέτικο Μαδρίτης - Αλαβές 4-1: «Σόου» Ζοάο Φέλιξ - Σουάρες την έφερε κοντά στη 2η θέση (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Αλαβές 4-1: «Σόου» Ζοάο Φέλιξ - Σουάρες την έφερε κοντά στη 2η θέση (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ατλέτικο Μαδρίτης - Αλαβές 4-1: «Σόου» Ζοάο Φέλιξ - Σουάρες την έφερε κοντά στη 2η θέση (vid)

bet365

Με Ζοάο Φέλιξ και Λουίς Σουάρες να σκοράρουν έκαστος από δύο γκολ, η Ατλέτικο Μαδρίτης συνέτριψε την Αλαβές (4-1), έφτασε τις έξι διαδοχικές νίκες στη La Liga και έπιασε στην 2η θέση την Σεβίλλη, αν και με ματς περισσότερο.

Ο νέος (Ζοάο Φέλιξ) είναι ωραίος, αλλά και ο παλιός (Λουίς Σουάρες) είναι πάντα αλλιώς!
Ο Πορτογάλος και ο Ουρουγουανός, με δύο γκολ έκαστος, οδήγησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης σε άνετη εντός έδρας νίκη επί της Αλαβές (4-1), χάρη στην οποία η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έφτασε τις έξι διαδοχικές νίκες στη La Liga και έπιασε στην 2η θέση την Σεβίλλη, στο +3 από την Μπαρτσελόνα (οι δυο τους παίζουν σε λίγες ώρες στη Βαρκελώνη), αν και με ένα ματς περισσότερο από τους Σεβιλιάνους και δύο από τους Καταλανούς.

Όπως συνηθίζουν οι Ροχιμπλάνκος, ειδικά στους εντός έδρας αγώνες τους, μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά ψάχνοντας το γρήγορο γκολ, το οποίο πέτυχαν μόλις στο ένατο λεπτό με τον Τομάς Λεμάρ, γκολ όμως που ακυρώθηκε ορθά επειδή είχε προηγηθεί οφσάιντ του πασέρ Ρενάν Λόντι.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, φώναξε «παρών» (και πάλι) ο Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Φερνάντο Πατσέκο ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Σίμε Βρσάλικο, φτάνοντας τα έξι γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια με την ομάδα του.

Και, όπως επίσης συνηθίζει όταν ανοίγει το σκορ, η Ατλέτικο επιχείρησε στη συνέχεια να… κοιμήσει το ματς, σκεπτόμενη και τον πρώτο προημιτελικό του Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι το βράδυ της Τρίτης (05/04, 22:00).

Η προτελευταία Αλαβές, η οποία παλεύει για την παραμονή της στην La Liga, παραλίγο να το εκμεταλλευτεί στο πρώτο ημίχρονο, σε μεγάλες ευκαιρίες των Χοσέλου και Λουίς Ριόχα, τις οποίες αποσόβησαν Χοσέ Μαρία Χιμένες και Γιάν Όμπλακ αντίστοιχα.

Ό, τι δεν μπόρεσαν οι Χοσέλου και Ριόχα, αλλά και ο Φλοριάν Λεζέν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, το πέτυχε εντέλει ο Γκονσάλο Εσκαλάντε (63’), με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και εντελώς αμαρκάριστος, ύστερα από σέντρα του Έντγκαρ Μέντεθ.

Τρία γκολ σε 15 λεπτά

Η Ατλέτικο, στην οποία ο Λουίς Σουάρες είχε πάρει την θέση του Αντουάν Γκριεζμάν και ο Μάρκος Γιορέντε είχε χάσει μια καλή ευκαιρία για το 2-0, κατάφερε να προηγηθεί εκ νέου με εύστοχο πέναλτι του Ουρουγουανού, το οποίο κέρδισε ο Ματέους Κούνια από τον Λεζέν στην πρώτη ενέργεια του Βραζιλιάνου μετά την είσοδό του στο γήπεδο (75’).

Αυτό ήταν αισίως το όγδοο γκολ του Σουάρες σε έντεκα παιχνίδια κόντρα στην Αλαβές, με τον 35χρονο Ουρουγουανό να φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων στη La Liga (δέκα γκολ), κάτι που κατάφερε και στις οκτώ σεζόν που παίζει στην Ισπανία (έξι με την Μπαρτσελόνα και δύο με την Ατλέτικο).

Ο Ζοάο Φέλιξ δεν ήθελε να εξελιχθούν σε… θρίλερ τα τελευταία λεπτά και, μετά από απίθανη απόκρουση του Πατσέκο σε προσπάθεια του Ματέους Κούνια, διαμόρφωσε από κοντά το… καθησυχαστικό 3-1 (83’), φτάνοντας τα δέκα γκολ φέτος, ισοφαρίζοντας την πιο παραγωγική του επίδοση ως Ροχιμπλάνκο.

Το σκορ, όμως, δεν έκλεισε εκεί. Στις καθυστερήσεις, ο Κούνια βρήκε τον Σουάρες στην περιοχή και ο «πιστολέρο», με διαγώνιο σουτ, έφτασε τα 13 γκολ στη σεζόν, όντας πρώτος σκόρερ της Ατλέτικο, παρ’ ότι πλέον λογίζεται ως αναπληρωματικός από τον Σιμεόνε.

Χάρη στον οίστρο του διδύμου Ζοάο Φέλιξ - Λουίς Σουάρες, η Ατλέτικο συνεχίζει την σταθερά καλή πορεία του τελευταίου διμήνου και χάρισε ένα μικρό χαμόγελο στον προπονητή της, ο οποίος βούρκωσε στο ενός λεπτού σιγής που κρατήθηκε πριν από το ματς στη μνήμη του πατέρα του Κάρλος, ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν από μια εβδομάδα, σε ηλικία 80 ετών...

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Σάβιτς, Χιμένες (86’ Φελίπε), Ρεϊνίλδο - Βρσάλικο, Γιορέντε (72’ Κούνια), Κοντογκμπιά, Λεμάρ (46’ Καρασκό), Ρενάν Λόντι (46’ Ντε Πολ) - Ζοάο Φέλιξ, Γκριεζμάν (61’ Σουάρες).

Αλαβές (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πατσέκο - Τενάλια, Λαγουάρδια, Λεζέν, Ντουάρτε (46’ Τσίμο Ναβάρο) - Εσκαλάντε, Πίνα (78’ Πεγίστρι) - Έντγκαρ Μέντεθ (78’ Εντιαγιέ), Πέρε Πονς (46’ Μάνου Βαγιέχο), Λουίς Ριόχα (85’ Μιγέλ) - Χοσέλου.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 29 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης (30) 69, Σεβίλλη 57, Ατλέτικο Μαδρίτης (30) 57, Μπαρτσελόνα (28) 54, Μπέτις 50, Ρεάλ Σοσιεδάδ 48, Βιγιαρεάλ (30) 45, Αθλέτικ Μπιλμπάο 41.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα