Σιμεόνε: Αμείβεται με περισσότερα χρήματα από τους Μπαπέ και Κριστιάνο

Κώστας Τόπας
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής, έχοντας οδηγήσει την Ατλέτικο σε δύο πρωταθλήματα Ισπανίας αλλά και σε δύο τελικούς Champions League.

Σύμφωνα με τα όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας, η «Équipe», ο Αργεντινός προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, βρίσκεται στην πρώτη θέση με τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητής, έχοντας σημαντική διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους. Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές του φτάνουν τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ ή διαφορετικά 39,6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Το αξιοσημείωτο όμως της υπόθεσης είναι ότι ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος» λαμβάνει περισσότερα χρήματα από αρκετούς αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Κιλιάν Μπαπέ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν βλέπει κάθε μήνα να μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό 2,63 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ λίγο χαμηλότερα λαμβάνει ο Ντε Μπρόινε, με δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στη δεύτερη θέση των προπονητών, συναντάμε τον Πεπ Γκουαρδιόλα με 1,89 εκατομμύρια ευρώ ακαθάριστα τον μήνα, και στην τρίτη τους Αντόνιο Κόντε και Γιούργκεν Κλοπ με 1,49 εκατομμύρια ευρώ. Στη Γαλλία ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο με 1,1 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, στην Ιταλία ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με 1,17 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας πίσω του τους Ζοσέ Μουρίνιο με 770.000 ευρώ και τον Σιμόνε Ιντζάγκι, με 620.000 ευρώ. Τέλος στη Γερμανία, ο προπονητής ο οποίος λαμβάνει τα περισσότερα χρήματα είναι ο Γιούλεν Νάγκελσμαν της Μπάγερν με 666.000 ευρώ.