Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 2-2: Ο Ντε Γιονγκ στο 96' κράτησε την Μπάρτσα στην τετράδα! (vid)

Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 2-2: Ο Ντε Γιονγκ στο 96' κράτησε την Μπάρτσα στην τετράδα! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 2-2: Ο Ντε Γιονγκ στο 96' κράτησε την Μπάρτσα στην τετράδα! (vid)

bet365

Με γκολ του Λούουκ Ντε Γιονγκ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μπαρτσελόνα πήρε ισοπαλία - θρίλερ από την Εσπανιόλ στο ντέρμπι της Βαρκελώνης (2-2) και παρέμεινε στην τέταρτη θέση της La Liga, ούσα πλέον ισόβαθμη με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πριν από τον αγώνα με την Εσπανιόλ, στη Μπαρτσελόνα έκαναν όνειρα ακόμα και για να μπουν στην μάχη της διεκδίκησης του πρωταθλήματος στη La Liga (!), παρ’ ότι η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης απείχε 16 βαθμούς.

Μετά το δραματικό 2-2 με την συμπολίτισσα, στις τάξεις της ομάδας του Τσάβι λένε και «πάλι καλά» που ο Λούουκ Ντε Γιονγκ ισοφάρισε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και τους κράτησε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμους με την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο -4 πλέον από την τρίτη, εκπληκτική φέτος Μπέτις.

Το ντέρμπι, παρά την μετέπειτα εξέλιξή του, ξεκίνησε ιδανικά για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 75ο… δευτερόλεπτο, όταν ο Τζόρντι Άλμπα σέντραρε ιδανικά στην περιοχή και ο Πέδρι, με κοντινή προβολή, σημείωσε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Μπάρτσα μπήκε «φουριόζα», πίεζε με ένταση και κυκλοφορούσε με υπομονή την μπάλα, με την Εσπανιόλ όμως να μην «φεύγει» σε κανένα σημείο από το ματς και να είναι πάντα ανταγωνιστική.

Ο Ανταμά Τραορέ, όπως και στο ντεμπούτο του κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν το σημείο αναφοράς στην επίθεση με τις επελάσεις του από τα δεξιά, αγγίζοντας μάλιστα το γκολ, όταν ο 40χρονος Ντιέγο Λόπεθ, στο 200ό του παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια των Καναρινιών, του το αρνήθηκε με εξαιρετική απόκρουση σε κοντινό σουτ (37’).

Στην αμέσως επόμενη φάση η διαγώνια κεφαλιά του Φεράν Τόρες έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία της Εσπανιόλ και, όπως συμβαίνει συνήθως, αυτός που δεν σκοράρει, δέχεται εντέλει και το γκολ.

Ο Σέρτζι Νταρντέρ, με σουτ έξω από την περιοχή στο οποίο η μπάλα κόντραρε ελάχιστα στον Πέδρι, νίκησε τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν, σημειώνοντας το 16ο του γκολ στην καριέρα του στη La Liga, τα μισά από τα οποία είναι με σουτ εκτός περιοχής (40’).

Η ισοφάριση των γηπεδούχων δεν πτόησε την ομάδα του Τσάβι, η οποία μέχρι την ανάπαυλα άγγιξε εκ νέου το προβάδισμα με Φεράν Τόρες και Τζόρντι Άλμπα να χάνουν πολύ καλές ευκαιρίες.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα και τον έλεγχο του ρυθμού, φτάνοντας μάλιστα σε γκολ με τον Γκάβι, το οποίο όμως ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο οποίος είχε συμμετοχή στην φάση (57’).

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Μπαρτσελόνα, όμως, η Εσπανιόλ έφτασε στην ανατροπή του σκορ. Ο Ραούλ Ντε Τομάς πήρε ρεβάνς για τα γκολ που έχασε στο ντέρμπι του πρώτου γύρου και, ύστερα από λάθος υπολογισμό του Έρικ Γκαρθία και κοντρόλ με το στήθος, έφερε μπροστά την ομάδα του Βιθέντε Μορένο (64’).

Ο Τσάβι, μην έχοντας άλλη επιλογή, ρίσκαρε, άλλαξε την διάταξη και έπαιξε με τρεις αμυντικούς, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον… ανεπιθύμητο Ουσμάν Ντεμπελέ, τον οποίο η Μπάρτσα προσπάθησε ανεπιτυχώς να ξεφορτωθεί τον Ιανουάριο και πλέον θα τον δει να φεύγει ως ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ούσα πίσω στο σκορ, η Μπαρτσελόνα υποχρεώθηκε να ρισκάρει, ο Ντεμπελέ απείλησε με σέντρα - σουτ και όλα έδειχναν ήττα, με την ένταση να ανεβαίνει στο φινάλε, όταν ο διαιτητής απέβαλε τον Νίκο Μελαμέντ και τον Ζεράρ Πικέ επειδή αρπάχτηκαν μεταξύ τους (92’).

Στο έκτο (και τελευταίο) λεπτό των καθυστερήσεων ο Ανταμά, με διαφορά ο κορυφαίος της Μπάρτσα, σέντραρε μέσα στην περιοχή και ο Ντε Γιονγκ, με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Ντιέγο Λόπεθ, γλίτωσε την ομάδα του από βέβαιη ήττα (2-2) και την κράτησε, έστω και με πολύ ζόρι, στην τέταρτη θέση.

Οι Μπλαουγκράνα παρέμειναν στην τετράδα, αλλά στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, με την Βαλένθια στο πάντα απαιτητικό «Μεστάγια», ενδέχεται να πάνε με έναν διαθέσιμο κεντρικό αμυντικό (τον κάκιστο απόψε Έρικ Γκαρθία), αφού ο Ζεράρ Πικέ είναι τιμωρημένος, ο Ρόναλντ Αραούχο τραυματίστηκε και είναι νοκ άουτ Κλεμάν Λενγκλέ και Σαμουέλ Ουμτιτί. Άραγε τι λαγό θα βγάλει από το καπέλο του αυτή την φορά ο Τσάβι;

Εσπανιόλ (Βιθέντε Μορένο): Ντιέγο Λόπεθ - Αλέις Βιδάλ (88’ λ. τρ. Καλέρο), Σέρτζι Γόμεθ, Καμπρέρα, Πεδρόσα - Βιλχένα (61’ Μορλάνες - 69’ λ. τρ. Φραν Μέριδα), Μπάρε (61’ Μελαμέντ), Ερέρα, Νταρντέρ - Πουάδο, Ντε Τομάς.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντεστ, Αραούχο (46’ λ. τρ. Έρικ Γκαρθία), Πικέ, Τζόρντι Άλμπα (72’ Νίκο) - Πέδρι (88’ Λούουκ Ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς, Φρένκι Ντε Γιονγκ (62’ Ομπαμεγιάνγκ) - Τραορέ, Φεράν Τόρες, Γκάβι (72’ Ντεμπελέ).

Οι πρώτοι της La Liga (σε 24 παιχνίδια): Ρεάλ Μαδρίτης 54, Σεβίλλη 50, Μπέτις 43, Μπαρτσελόνα (23) 39, Ατλέτικο Μαδρίτης (23) 39, Ρεάλ Σοσιεδάδ (23) 38, Βιγιαρεάλ 36.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα