Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: «Κόλλησε» ξανά η Βασίλισσα, στο -4 η Σεβίλλη

Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: «Κόλλησε» ξανά η Βασίλισσα, στο -4 η Σεβίλλη

Αλέξανδρος Λοθάνο
Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: «Κόλλησε» ξανά η Βασίλισσα, στο -4 η Σεβίλλη

bet365

Όπως και στον πρώτο γύρο, η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο 0-0 με την Βιγιαρεάλ και η δεύτερη Σεβίλλη μείωσε την απόσταση της από την Βασίλισσα στους τέσσερις βαθμούς - Τρία δοκάρια, ένα η Βιγιαρεάλ, δύο η Ρεάλ.

«No Benzema, no party» και πάλι για την Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως και στον πρώτο γύρο, η Βασίλισσα έμεινε στο 0-0 με την Βιγιαρεάλ, έχει μαζέψει μόλις οκτώ βαθμούς από τους 15 που έχει διεκδικήσει το 2022 και είδε την δεύτερη Σεβίλλη να μειώνει στους τέσσερις βαθμούς την μεταξύ τους απόσταση στην κούρσα τίτλου της La Liga.

Χωρίς τον τραυματία Καρίμ Μπενζεμά και επιλέγοντας να προφυλάξει τον Λούκα Μόντριτς για τον πρώτο αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τους «16» του Champions League (Τρίτη 15/02), ο Κάρλο Αντσελότι αιφνιδίασε τους πάντες, ξεκινώντας στην ενδεκάδα τον… ξεχασμένο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος είχε 167 ημέρες (!) να φορέσει την φανέλα της Ρεάλ.

Ο πολύτιμος Βινίσιους Ζούνιορ επέστρεφε από τιμωρία και ο Μάρκο Ασένσιο έκανε και πάλι το «ψευτό - εννιάρι», με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ενδεκάδας, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Γρανάδα, οι Ροντρίγκο και Ίσκο.

Ο Ουναι Έμερι, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του δύο παίκτες - κλειδιά όπως ο Ετιέν Καπουέ (τιμωρημένος) και ο Ζεράρ Ρομέρο (τραυματίας), ξεκίνησε τον Αρνό Ντανζούμα στην κορυφή της επίθεσης και τον Σάμουελ Τσουκβουέζε στην πλευρά του Μαρσέλο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον αντίπαλό του.

Με το «καλημέρα» (6’), μάλιστα, ο Τσουκβουέζε έκανε μια καταπληκτική ενέργεια, ξεπέρασε Βινίσιους και Μαρσέλο με την ταχύτητά του, «χόρεψε» τον Νταβίντ Αλάμπα και, προ του Τιμπό Κουρτουά, γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, αλλά δεν τον ακολουθούσε κανένας συμπαίκτης του.

Το πρώτο ημίωρο άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και άγγιξαν το γκολ σε σουτ του Ντανζούμα μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της μαδριλένικης εστίας (18’).

Ο Αλμπέρτο Μορένο δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κουρτουά (37’) και η Ρεάλ, αργά αλλά σταθερά, μπήκε στο παιχνίδι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία σε τετ - α - τετ του Μπέιλ με τον Χερόνιμο Ρούγι, με τον Αργεντινό τερματοφύλακα να κρατάει το 0-0 (42’).

Ο Ρούγι συνέχισε στο ίδιο… μοτίβο και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, κάνοντας τρεις καταπληκτικές αποκρούσεις, δύο στον Μπέιλ και μια στον Βινίσιους, με την μπάλα σε μια από τις προσπάθειες του Ουαλού να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο δεύτερο 45λεπτο, το Κίτρινο Υποβρύχιο περίμενε κάποια ευκαιρία στην κόντρα αλλά δεν την βρήκε και, μάλιστα, στην τελευταία φάση η Ρεάλ έφτασε μια ανάσα από το γκολ - απόδραση.

Ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή, βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Λούκα Γιόβιτς, ο οποίος βγήκε μόνος του προ του Ρούγι, τον πλάσαρε και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Νάτσο έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Σερζ Οριέ γλίτωσε την Βιγιαρεάλ κάτω από τα δοκάρια.

Η Ρεάλ συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές ισοπαλίες στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα» και, για πρώτη φορά από την περίοδο 1992-93, συμπλήρωσε δύο 0-0 με τον ίδιο αντίπαλο στο ίδιο πρωτάθλημα. Τότε ήταν η Σπόρτινγκ Χιχόν.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι - Φόιθ, Ραούλ Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα (74’ Εστουπινιάν) - Ιμπόρα (67’ Μάνου Τριγέρος), Ντάνι Παρέχο - Τσουκβουέζε (74’ Πίνο), Λο Σέλσο (87’ Οριέ), Αλμπέρτο Μορένο - Ντανζούμα (67’ Ντιά).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μαρσέλο (82’ Νάτσο) - Βαλβέρδε (78’ Μόντριτς), Καζεμίρο, Κρόος - Μπέιλ (74’ Γιόβιτς), Ασένσιο (78’ Ροντρίγκο), Βινίσιους Ζούνιορ (82’ Αζάρ).

«Κλώτσησε» την ευκαιρία η Θέλτα, 0-0 με την Κάντιθ

Ευκαιρία να δραπετεύσει με το «διπλό» από την έδρα της Κάντιθ έχασε η Θέλτα (0-0). Παρά το γεγονός πως η αναμέτρηση ήταν η ισορροπημένη, η ομάδα της Γαλικίας ήταν εκείνη που πλησίασε περισσότερο στη νίκη όταν στο 84΄ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μίνα ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ, σπαταλώντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Θέλτα να φύγει από το «Μιραντίγια» με όλους τους βαθμούς. Κάπως έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με τη Θέλτα να παραμένει στην 9η της θέση της βαθμολογίας και την Κάντιθ να παίρνει πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για τη σωτηρία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα