Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα 0-1: 5η η πληγωμένη Μπάρτσα, βλέπει... Champions League

Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα 0-1: 5η η πληγωμένη Μπάρτσα, βλέπει... Champions League

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα 0-1: 5η η πληγωμένη Μπάρτσα, βλέπει... Champions League

bet365

Με 15 απουσίες και γκολ του φευγάτου Λούουκ Ντε Γιονγκ, η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» από την έδρα της Μαγιόρκα (1-0) και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της La Liga, στο -1 από την τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πόσο θα ήθελε ο Τσάβι να είχε στην διάθεσή του τον Σαμουέλ Ετό, ο οποίος βρισκόταν στα επίσημα του «Σον Μόις» ως επίτιμος καλεσμένος. Ακόμα και... χωρίς τον Καμερουνέζο, η Μπαρτσελόνα βρήκε δυνάμεις από εκεί που δεν νόμιζε πως είχε, νίκησε 1-0 την Μαγιόρκα και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της La Liga, στο -4 από την τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης, βλέποντας πλέον έξοδο στο Champions League.

Παρ' ότι κατέβηκαν με 15 (!) απουσίες (Ντεστ, Κοουτίνιο, Μπαλντέ, Αμπντέ, Ντεμπελέ και Άλμπα λόγω κορονοϊού, Μπρέιθγουεϊτ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Φατί, Πέδρι και Μέμφις τραυματίες, Μπουσκέτς και Γκάβι τιμωρημένοι, Ντάνι Άλβες και Φεράν Τόρες μη εγγεγραμμένοι), οι Μπλαουγκράνα πήραν από την αρχή την μπάλα και τον έλεγχο του ρυθμού, φτάνοντας με αξιώσεις κοντά στην εστία του Μανόλο Ρέινα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο Λούουκ ντε Γιονγκ, τον οποίο η Μπάρτσα ψάχνει να... ξεφορτωθεί δίνοντας τον δανεικό πιθανότατα στην Κάντιθ (μέσω της Σεβίλλης, στην οποία ανήκει), είχε την τιμητική του στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Ολλανδός επιθετικός είχε δύο δοκάρια μέσα σε δύο λεπτά (!). Στο δεύτερο, μάλιστα, το οριζόντιο δοκάρι απέτρεψε ένα ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι από τον Ντε Γιονγκ, ο οποίος είχε όμως τρίτη ευκαιρία και τυχερή πριν από την ανάπαυλα (44').

Ο Όσκαρ Μινγκέθα, ένας από τους τέσσερις στόπερ που ξεκίνησε (ελλείψη μπακ), σέντραρε, ο Ρέινα έκανε άστοχη έξοδο και ο Ολλανδός πηδώντας πιο ψηλά απ' όλους, εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του τερματοφύλακα της Μαγιόρκα για να ανοίξει το σκορ με το πρώτο του γκολ από τις 26 Σεπτεμβρίου κόντρα στην Λεβάντε. Μετράει πλέον δύο γκολ στα πρώτα 13 του παιχνίδια ως Μπλαουγκράνα, όταν ο Λιονέλ Μέσι είχε... ένα στα ίδια ματς. Έγινε, μάλιστα, ο πρώτος παίκτης της Μπάρτσα με δύο δοκάρια και γκολ στο ίδιο ματς, από τον Μέσι στις 22 του περασμένου Απριλίου (με αντίπαλο την Χετάφε)!

Η Μαγιόρκα, η οποία παλεύει για να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού, δεν απείλησε επί της ουσίας την εστία του Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν και έκανε το πρώτο σουτ εντός παιδιάς μόλις στο 34ο λεπτό.

Οι νησιώτες άλλαξαν τακτική προσέγγιση στο δεύτερο μέρος, πίεσαν ψηλά και δημιούργησαν προβλήματα και αμφιβολίες στους φιλοξενούμενους οι οποίοι, σαν να μην είχαν αρκετά προβλήματα, έχασαν με τραυματισμό τον Νίκο, με τον 20χρονο αμυντικό μέσο Άλβαρο Σανθ να παίρνει την θέση του και να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.

Λόγω τραυματισμού αποχώρησε πρόωρα και ο Μινγκέθα, με την Μπάρτσα να βλέπει τα λεπτά να κυλούν αργά προς το φινάλε και τον Τσάβι, ελλείψει άλλων λύσεων, να δίνει την ευκαιρία και στον 18χρονο εξτρέμ Εστάνις Πεδρόλα να παίξει για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα.

Η Μαγιόρκα, με σέντρες στην περιοχή, πλησίασε στο γκολ της ισοφάρισης με προσπάθειες των Φράνκο Ρούσο και Φερ Νίνιο, με τον Τερ Στέγκεν να αποσοβεί με το χέρι το 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε εξαιρετικό σουτ του Τζάουμε Κόστα. Τέλος καλό, όλα καλά για την πληγωμένη Μπάρτσα, η οποία πλέον δικαιούται να ελπίζει ότι θα... σώσει την χρονιά με την είσοδο στην τετράδα και την έξοδο στο Champions League.

Μαγιόρκα (Λουίς Γκαρθία): Ρέινα - Μαφέο, Ρούσο, Βάλιεντ, Τζάουμε Κόστα - Μπαμπά (61' Ρουίθ Ντε Γαλαρέτα), Μπατάλια (85' Αμπντόν Πρατς), Λι (70' Χάβι Γιάμπρες), Ροντρίγκες, Σάντσεθ (70' Μπουλά) - Άνχελ (61' Φερ Νίνιο).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Μινγκέθα (76' λ. τρ. Λενγκλέ), Πικέ, Έρικ Γκαρθία, Αραούχο - Νίκο (71' λ. τρ. Άλβαρο Σανθ), Φ. Ντε Γιονγκ, Ρίκι Πουτς - Ιλίας Ακομάκ (81' Εστάνις Πεδρόλα), Λ. Ντε Γιονγκ, Τζουτγκλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα