Το ονειρεμένο 2021 του Καρίμ Μπενζεμά

Το ονειρεμένο 2021 του Καρίμ Μπενζεμά

Το ονειρεμένο 2021 του Καρίμ Μπενζεμά

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τα κατορθώματα του Καρίμ Μπενζεμά μέσα στο 2021 και εξηγεί γιατί η φετινή χρονιά είναι η κορυφαία στην καριέρα του 34χρονου επιθετικού.

Καλοκαίρι του 2018. Η σεζόν μόλις έχει ολοκληρωθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει κατακτήσει το Champions League για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ωστόσο, σε ατομικό επίπεδο, αποτελεί τη χειρότερη σεζόν του Καρίμ Μπενζεμά με τη φανέλα της «βασίλισσας». Μόλις πέντε τέρματα στη La Liga και συνολικά δώδεκα σε όλες τις διοργανώσεις.

ben

Η αποχώρηση, όμως, του Κριστιάνο Ρονάλντο αλλάζει τα δεδομένα και ο Γάλλος φορ από κομπάρσος μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή. Την πρώτη σεζόν χωρίς τον CR7 στο πλευρό του, ο Μπενζεμά σκοράρει 30 φορές και κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Τέτοιες ημέρες πέρσι, ο Γάλλος έκλεισε τα 33 του χρόνια (γεννημένος στις 19/12/1987), όμως τα καλύτερα έρχονταν. Και δεν ήταν μόνο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και σε εθνικό.

Το πρώτο του γκολ στο 2021 μπορεί να συνδυάστηκε με τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης από τον τελικό του ισπανικού super cup (ήττα με 2-1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο), όμως για τον ίδιο αποτέλεσε το έναυσμα μιας ονειρεμένης χρονιάς. Τα δικά του γκολ κράτησαν όρθια τη «βασίλισσα» στην έδρα της Ατλέτικο και συνέβαλλαν στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Πέτυχε συνολικά 15 τέρματα από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο στη La Liga, όμως δε στάθηκαν αρκετά για να δώσει τον τίτλο στην ομάδα του.

ben

Οι εμφανίσεις του με τη Ρεάλ ήταν αυτές που του άνοιξαν το δρόμο της επιστροφής στην εθνική Γαλλίας. Ο Μπενζεμά ήταν εκτός πλάνων των «τρικολόρ» από το 2015, λόγω του ροζ σκανδάλου, όμως τον Ιούνιο του 2021 επέστρεψε και ήταν... σαν να μην έλειψε μια μέρα. Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Euro και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Από τα επτά γκολ της Γαλλίας στη διοργάνωση, τα τέσσερα τα σημείωσε ο Μπενζεμά. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μπορεί να αποκλείστηκαν στους «16», όμως ο ίδιος είχε δηλώσει και πάλι παρών.

Εξίσου «καυτός» συνέχισε να είναι ο Γάλλος με την εθνική του ομάδα και το φθινόπωρο. Μπορεί το τρόπαιο του Euro να χάθηκε λίγους μήνες νωρίτερα, όμως ο ίδιος οδήγησε το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στην κατάκτηση του Nations League. Γκολ στον ημιτελικό με το Βέλγιο, γκολ και στον τελικό με την Ισπανία. Οι «τρικολόρ» είχαν κάνει δική τους και αυτή την κορυφή, ενώ για τον ίδιο αποτέλεσε μια εξιλέωση. Ήταν απών στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 2018 και αυτός ήταν ο πρώτος του τίτλος με το εθνόσημο.

ben

Φυσικά, το ίδιο αποτελεσματικός ήταν ήδη και σε συλλογικό επίπεδο. Στην πρεμιέρα της La Liga πέτυχε δύο γκολ απέναντι στην Αλαβές, όσα και στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής χρονιάς. Τα δύο δικά του τέρματα έδωσαν τη νίκη στη «βασίλισσα» στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τον Μπενζεμά να μετρά ήδη 15 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και να είναι πρώτος σκόρερ. Άλλα πέντε, σε ισάριθμες συμμετοχές, έχει σημειώσει και στο Champions League. Πόσα είναι όλα αυτά; Συνολικά, ο Γάλλος επιθετικός έχει 47 τέρματα μέσα στο 2021. 38 με τη Ρεάλ και 9 με την εθνική Γαλλίας. Δεν τα λες και άσχημα για ποδοσφαιριστή 34 ετών, που κάθε καλοκαίρι δε... χωρούσε στο Μπερναμπέου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα