Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 2-2: Ποιο Champions League; Έτσι ούτε... Europa League δεν βγαίνει η Μπαρτσελόνα! (vids)

Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 2-2: Ποιο Champions League; Έτσι ούτε... Europa League δεν βγαίνει η Μπαρτσελόνα! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Οσασούνα - Μπαρτσελόνα 2-2: Ποιο Champions League; Έτσι ούτε... Europa League δεν βγαίνει η Μπαρτσελόνα! (vids)

bet365

Νέο στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα η οποία, παρ’ ότι προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, έμεινε στο 2-2 με την Οσασούνα στην Παμπλόνα και βλέπει το ευρωπαϊκό εισιτήριο να απομακρύνεται όλο και πιο επικίνδυνα. Όχι απλώς η τετράδα της La Liga, αλλά (προς το παρόν) μέχρι και η εξάδα...

Η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει λείψει ούτε μια σεζόν από τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Φέτος, όμως, φλερτάρει επικίνδυνα με το να σπάσει και αυτό το ρεκόρ, αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό (μη) συγκομιδής βαθμών.

Παρ’ ότι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, οι Μπλαουγκράνα έμειναν εντέλει στο 2-2 με την Οσασούνα στην Παμπλόνα, όντες στην όγδοη θέση της La Liga, στο -5 από την πρώτη τετράδα και στο -3 από την πρώτη εξάδα.

Ο Τσάβι, χωρίς Μέμφις Ντεπάι, Ανσού Φατί, Πέδρι και Τζόρντι Άλμπα στην διάθεσή του, επέλεξε εκ νέου άμυνα με τρία στόπερ, δίνοντας στον Σαμουέλ Ουμτιτί τα πρώτα του λεπτά στη φετινή σεζόν, στο πλευρό των Ζεράρ Πικέ και Ρόναλντ Αραούχο.

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με λίγες φάσεις εκατέρωθεν, οι Μπλαουγκράνα ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους σημαντική ευκαιρία, όταν ο 17χρονος Γκάβι βρήκε με πολύ ωραία μπαλιά τον 19χρονο Νίκο ο οποίος, σπάζοντας οριακά το οφσάιντ, νίκησε από κοντά τον Σέρχιο Ερέρα (12’).

Η χαρά της Μπάρτσα, επιβεβαιώνοντας την φετινή της αστάθεια και ανασφάλεια, κράτησε λιγότερο από δύο λεπτά. Ο Νταβίντ Γκαρθία με κεφαλιά μέσα από την περιοχή σε στατική φάση και με τα τρία στόπερ να τον κοιτούν, ισοφάρισε για λογαριασμό της Οσασούνα.

Η ομάδα της Παμπλόνα είναι πολύ αξιόπιστη εκτός έδρας αλλά στο «Σαδάρ» έχει αρκετά προβλήματα στο να κυριαρχήσει να και να δημιουργήσει ευκαιρίες, ακόμα και κόντρα σε αυτή την Μπαρτσελόνα, η οποία μέχρι την ανάπαυλα δεν απείλησε, αλλά δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την φάση που σημάδεψε εντέλει και το ματς, αν και δεν το έκρινε. Ο Γκάβι προσπάθησε να διώξει την μπάλα από την περιοχή, αυτή βρήκε στο χέρι του Σέρχιο Μπουσκέτς, ο διαιτητής που ήταν πολύ κοντά έδειξε «παίζεται» και, στη συνέχεια, ο Ουσμάν Ντεμπελέ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Αμπντέ, ο οποίος με πολύ ωραίο γυριστό έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (49’). Αφήνει πολλές υποσχέσεις ο 19χρονος Μαροκινός εξτρέμ.

@barcaworldwide

Abdessamad Ezzalzouli gives Barcelona the lead over Osasuna (1-2). #fcbarcelona #fcb #barca #barcelona #goal #golazo #assist #football #soccer #muslim #celebration #prostrate #sajdah

♬ original sound - Barça Worldwide

Ο Γάλλος, ο οποίος έδειξε πιο κεφάτος σε σχέση με άλλα παιχνίδια, άγγιξε το 1-3 λίγο αργότερα με εξαιρετικό σουτ που έφυγε λίγο άουτ αλλά, για άλλη μια φορά (είναι αμέτρητες πλέον...) αποχώρησε στο 80’ με μυϊκές ενοχλήσεις.

Η Οσασούνα δεν το έβαλε κάτω, επέμεινε, έκλεισε την Μπάρτσα στα καρέ της και στο 87’, ύστερα από φάση διαρκείας, ο Τσίμι Άβιλα με σουτ έξω από την περιοχή που κόντραρε σε αμυντικό, νίκησε τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν για το 2-2.

Η ισοφάριση του Αργεντινού ήταν ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι για την έχουσα κάκιστη ψυχολογία Μπάρτσα, η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να φτάσει σε ένα τρίτο τέρμα (είχε μια καλή ευκαιρία με τον Φιλίπε Κοουτίνιο, αλλά μέχρι εκεί), έχασε ακόμα δύο βαθμούς και έχει ως μοναδική... παρηγοριά το ντεμπούτο του επίσης νεαρού Φεράν Τζουτγκλά και την απόδοση των Γκάβι, Νίκο και Αμπντέ.

Μέλλον, πιθανόν, να έχει αρκετά υποσχόμενο η ομάδα της Βαρκελώνης. Παρόν όμως;

Οσασούνα: Ερέρα - Βιδάλ (74’ Χοσέ Άνχελ), Ουνάι Γκαρθία, Νταβίντ Γκαρθία, Κρουθ - Τορό - Μπάρχα (68’ Άβιλα), Ρουμπέν Γκαρθία (68’ Μπράσανατς), Μονκαγιόλα, Μάνου Σάντσεθ (74’ Ρομπέρτο Τόρες) - Κίκε (68’ Μπούντιμιρ).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν - Αραούχο, Πικέ, Ουμτιτί - Νίκο (73’ Μινγκέθα), Μπουσκέτς, Γκάβι - Ντεμπελέ (80’ λ. τρ. Φιλίπε Κοουτίνιο), Φρένκι Ντε Γιονγκ, Αμπντέ (91’ Τζουγκτλά) - Λούουκ Ντε Γιονγκ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα