Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-3: Πρώτο «διπλό» της Μπαρτσελόνα, στο -3 από την τετράδα (vids)

Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-3: Πρώτο «διπλό» της Μπαρτσελόνα, στο -3 από την τετράδα (vids)

bet365

Με δύο γκολ στο φινάλε, η Μπαρτσελόνα... απέδρασε από την έδρα της Βιγιαρεάλ (3-1), πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στη φετινή La Liga και έφτασε στο -3 από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο Τσάβι έχει πλάνο, διάθεση για σκληρή δουλειά, αλλά προς το παρόν και... άστρο. Δεν επιβεβαιώθηκε στο «Καμπ Νόου» με την Μπενφίκα, όπου η Μπαρτσελόνα άξιζε τη νίκη βάσει ευκαιριών, επιβεβαιώθηκε όμως στην έδρα της Βιγιαρεάλ, όπου οι Καταλανοί νίκησαν (3-1), παρ’ ότι μπορούσαν κάλλιστα να χάσουν.

Οι Μπλαουγκράνα μπήκαν «φουριόζοι» στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα», όπου είναι αήττητοι από το 2007 και άγγιξαν το γκολ σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο 20λεπτο, με σουτ του Αμπντέ που ο Χερόνιμο Ρούλι έστειλε στο δοκάρι, με σουτ του Γκάβι στο δοκάρι και απίθανη ευκαιρία του Μέμφις Ντεπάι σε χαμένο τετ - α - τετ.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι «ξύπνησε» στη συνέχεια και έκλεισε την Μπάρτσα στα καρέ της, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με Γιέρεμι Πίνο και Πάου Τόρες, αλλά και τον Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν να αποσοβεί το γκολ με το... στήθος σε σουτ του Αρνό Ντανζούμα.

Οι Καταλανοί, η κατοχή μπάλας των οποίων στο τελευταίο μισό του πρώτου μέρους έπεσε στο 20% (!), ευτύχησαν να προηγηθούν στο ξεκίνημα του δευτέρου, όταν μετά από σέντρα - σουτ του Τζόρντι Άλμπα και αφού ο Ρούλι απέκρουσε κοντινό πλασέ του Ντεπάι, ο Φρένκι ντε Γιονγκ έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της κενής εστίας (48’).

Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε από τον (ευρισκόμενο σε πολύ κακή μέρα) διαιτητή Θέσαρ Σότο Γκράντε για οφσάιντ του Ντεπάι, αλλά το VAR έδειξε ότι ο Ολλανδός, έστω και οριακά, δεν ήταν εκτεθειμένος.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έψαξαν το δεύτερο γκολ της σφραγίδας νίκης, κλείστηκαν πίσω, ο Τζόρντι Άλμπα αποχώρησε τραυματίας και η καταλανική άμυνα δέχθηκε ασφυκτική πίεση, με τον Σάμουελ Τσουκβουέζε να εξελίσσεται (προσωρινά) σε «χρυσή» αλλαγή, αφού ισοφάρισε με ωραίο πλασέ, ύστερα από ασίστ του Ντανζούμα (76’).

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι σε χέρι του Ζεράρ Πικέ και σε κεφαλοκλείδωμα του Έρικ Γκαρθία στον Ραούλ Αλμπιόλ, άγγιξαν την ανατροπή σε σουτ του Ντανζούμα που έφυγε ελάχιστα άουτ αλλά, στη συνέχεια, κατέρρευσαν και η (μη πειστική και πάλι) Μπάρτσα πήρε το πρώτο της «διπλό» στη φετινή La Liga, χάρη στην ατομική ποιότητα των παικτών της.

Σε μια αντεπίθεση, ο Ντεπάι εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα με το κεφάλι του Πέρβις Εστουπινιάν, ξεπέρασε τον Ραούλ Αλμπιόλ, τον Ρούλι στην έξοδο του Αργεντινού τερματοφύλακα και έδωσε ξανά προβάδισμα στους Καταλανούς (88’).

@barcaworldwide

Memphis Depay scores Barça's second goal to give them the lead over Villarreal CF! (1-2) #fcbarcelona #barca #fcb #barcelona #depay #memphis #goal #golazo #football #soccer

♬ original sound - Barça Worldwide

Ο Φιλίπε Κοουτίνιο, ο οποίος είχε μπει λίγα λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή, κέρδισε πέναλτι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, το μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ και σφράγισε την δεύτερη διαδοχική νίκη της Μπάρτσα στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο (!) και τότε, κατά σύμπτωση, στην έδρα της Βιγιαρεάλ.

Η ομάδα του Τσάβι παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία (έβδομη), αλλά ούσα πλέον στο -3 από την πρώτη τετράδα, επιβεβαιώνοντας ότι ο νέος προπονητής της έχει δώσει ώθηση και άστρο, αλλά δείχνοντας εκ νέου ότι έχει σημαντικά προβλήματα στο σκοράρισμα.

«Χ»αμένη η Χετάφε, 0-0 με τη Μαγιόρκα

Σε ένα ποιοτικά κακό παιχνίδι, η Χετάφε αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Μαγιόρκα χωρίς σκορ, με τη μαδριλένικη ομάδα να είναι ουσιαστικά η... χαμένη της αναμέτρησης, καθώς παραμένει προτελευταία με 10 βαθμούς, ενώ η Μαγιόρκα είναι 14η με έξι περισσότερους (16).

Οι δυο ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 44' ο Μιραμόντες της Χετάφε έπιασε ένα δυνατό σουτ που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στι 87' η Μαγιόρκα έφτασε κοντά στο «τρίποντο» με τον Πρατς, ο οποίος σούταρε περίπου από το ύψος του πέναλτι, όμως η προσπάθεια του δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ.

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Φόιθ, Ραούλ Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα (65’ Εστουπινιάν), Πίνο (65’ Τσουκβουέζε), Καπουέ, Ντάνι Παρέχο, Μόι Γόμεθ, Μάνου Τριγέρος (84’ Ράμπα), Ντανζούμα.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Έρικ Γκαρθία, Αραούχο, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα (71’ λ. τρ. Μινγκέθα), Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Νίκο (80’ Κοουτίνιο), Αμπντέ (66’ Ντεμπελέ), Ντεπάι, Γκάβι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα