Λουκ ντε Γιονγκ, μια ακατανόητη μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα

Λουκ ντε Γιονγκ, μια ακατανόητη μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας
Λουκ ντε Γιονγκ, μια ακατανόητη μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα

bet365

Ο Λουκ ντε Γιονγκ έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα σε 400 λεπτά που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και κάνεις τους φίλους των «μπλαουγκράνα» να αναρωτιούνται τον λόγο για τον οποίο η ομάδα τους τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι.

Το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου στην Ισπανία ήταν εξωφρενικό για την Μπαρτσελόνα, καθώς τελευταία στιγμή «αναγκάστηκε» να παραχωρήσει τον Αντουάν Γκριεζμάν στην Ατλέτικο, με τη μορφή δανεισμού. Για την αντικατάσταση του Γάλλου επιθετικού, ο Ρόναλντ Κούμαν ζήτησε τον Λουκ Ντε Γιονγκ από την Σεβίλλη.

Οι δύο σεζόν με τους Σεβιγιάνους δεν ήταν και οι καλύτερες για εκείνον, καθώς μέτρησε συνολικά 19 τέρματα σε 94 παιχνίδια, προερχόμενος κυρίως από τον πάγκο. Ο 31χρονος επιθετικός ήθελε να αποδείξει πράγματα και να δείξει ότι θεωρεί τους Καταλανούς μια μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του. Ωστόσο, μέχρι σήμερα τα νούμερα δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Σαφέστατα δεν έχει πάρει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του, αλλά όσες φορές έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μετράει μόλις ένα γκολ στα 400 λεπτά που έχει αγωνιστεί κι αυτό ήταν απέναντι στη Λεβάντε.

Ο Ντε Γιονγκ αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος κατά την παρουσίαση του Ολλανδού επιθετικού, δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τον Νεϊμάρ.

«Ο Λουκ είναι ένας παίκτης που χρειαζόμασταν. Είναι πιο επικίνδυνος από τον Νεϊμάρ μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Από την περασμένη σεζόν τον ήθελα στην ομάδα γιατί μπορεί να δώσει λύσεις στο γκολ. Πιστεύω πολύ στην αξία του και είμαι σίγουρος πως θα μας βοηθήσει», ήταν τα λόγια του προπονητή των «μπλαουγκράνα» τότε. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν φαίνεται ότι τον δικαιώνει....

Στο «Clasico» ο Κούμαν πέρασε πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης τον Ντε Γιονγκ στον αγωνιστικό χώρο. Οι φίλοι των «μπλαουγκράνα» που ήταν στις εξέδρες σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους όχι για να τον αποθεώσουν, αλλά για να τον αποδοκιμάσουν. Κυρίως με αυτόν τον τρόπο, ήθελαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην διοίκηση του συλλόγου, για την απόφασή της να κινηθεί για την απόκτηση του πριν από μερικούς μήνες μιας και μέχρι στιγμής ο 31χρονος επιθετικός κινείται σε ρηχά νερά...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα