Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Τα δέκα κορυφαία σύγχρονα «Clasico»

Βασίλης Μπαλατσός
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Τα δέκα κορυφαία σύγχρονα «Clasico»

bet365

To πρώτο «Clasico» της σεζόν είναι προ των πυλών και το Gazzetta σας θυμίζει δέκα από τα κορυφαία ντέρμπι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα θα υποδεχτεί την Κυριακή (24/10) στις 17:15 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της La Liga. Oι δυο «τιτάνες» του Ισπανικού ποδοσφαίρου ανά τα χρόνια μας έχουν προσφέρει μερικές σπουδαίες ποδοσφαιρικές στιγμές. Πολλά γκολ, μεγάλες ανατροπές, παιχνίδια που έκριναν τίτλους, εντάσεις και φυσικά αξέχαστοι πανηγυρισμοί. Όσο για τους παίκτες; Μέσι, Κριστιάνο, Ροναλντίνιο, Ραούλ, Ινιέστα, Φίγκο και Ριβάλντο είναι μερικοί από τους παικταράδες που έχουν αφήσει ανεξήτηλό το στίγμα τους στην ιστορία των «Clasico» Το Gazzetta.gr θυμάται και σας παρουσιάζει μερικά από τα σπουδαιότερα ντέρμπι μεταξύ των «Μπλαουγκράνα» και των «Μερένγκες».

Όταν ο Μέσι ο έδειξε τη φανέλα

Όταν ο Μέσι ο έδειξε τη φανέλα

Ο Ρονάλντο «σώπασε» ξανά το «Καμπ Νοου»

Ο Ρονάλντο «σώπασε» ξανά το «Καμπ Νοου»

Η αποθέωση τον Ινιέστα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Η αποθέωση τον Ινιέστα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

To «calma» του Κριστιάνο

To «calma» του Κριστιάνο

H απότομη «προσγείωση» του Μουρίνιο

H απότομη «προσγείωση» του Μουρίνιο

Η «εξάρα» της ομαδάρας του Πεπ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Η «εξάρα» της ομαδάρας του Πεπ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Όταν ο Μέσι άνοιξε... λογαριασμό κόντρα στη Ρεάλ

Όταν ο Μέσι άνοιξε... λογαριασμό κόντρα στη Ρεάλ

Όταν 80.000 Μαδριλένοι υποκλίθηκαν στον «Ρόνι»

Όταν 80.000 Μαδριλένοι υποκλίθηκαν στον «Ρόνι»

Η επιστροφή του Φίγκο στο «Καμπ Νοου» ως αντίπαλος

Η επιστροφή του Φίγκο στο «Καμπ Νοου» ως αντίπαλος

O Ραούλ σώπασε το «Καμπ Νοου» 13 χρόνια πριν τον Κριστιάνο

O Ραούλ σώπασε το «Καμπ Νοου» 13 χρόνια πριν τον Κριστιάνο

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-3 (23/4/2017)

Πρόκειται για το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι του Λιονέλ Μέσι μέσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με τον Κασεμίρο στο 28', όμως η «Μπάρτσα» κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση με τους Μέσι - Ράκιτις να σκοράρουν στο 33' και στο 73', αντιστοίχως. Ο Χάμες Ροντρίγκες έμοιαζε να είναι ο «ήρωας» της βραδιάς για τη Ρεάλ, καθώς ισοφάρισε στο 86'. Το 2-2 φάνταζε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, όμως ο Μέσι δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα. Στην τελευταία φάση του αγώνα οι «Καταλανοί» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο «Pulga» σκόραρε, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, έβγαλε τη φανέλα του και την έδειξε στους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, κάνοντας έναν πανηγυρισμό που έμεινε στην ιστορία των «Clasico». Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της «Βασίλισσας» που έχασε οποιονδήποτε αγώνα στις καθυστερήσεις στην έδρα της. Το γκολ που έκρινε τη νίκη ήταν το 500ο του Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και το 23ο του Aργεντινού σε «Clasico».

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (2/4/2016)

Ο «δολοφόνος» επέστρεψε στον τόπο του «εγκλήματος». Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο «calma» ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε εκ νέου το «Καμπ Νοου» να σωπάσει. Μετά από ένα ημίχρονο με ένταση, δύο κίτρινες κάρτες από κάθε πλευρά αλλά χωρίς σκορ η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Στο 56' ο Ράκιτιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Πικέ με κεφαλιά σκόραρε κόντρα στη μεγάλη αντίπαλο της αγαπημένης του «Μπάρτσα». Η απάντηση της Ρεάλ ήταν άμεση. Έξι λεπτά μετά το γκολ του Ζεράρ Πικέ, στο 62', ο Μπενζεμά σκόραρε και έφερα το παιχνίδι στα ίσα. Από το 83' οι Μαδριλένοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Σέρχιο Ράμος, όμως οι «Μερένγκες» θα γέλαγαν τελευταίοι. Στο 85' ο Μπέιλ βρήκε στην περιοχή τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Πορτογάλο επιθετικό να σκοράρει για την ολική ανατροπή και στον πανηγυρισμό του να ζητάει ξανά από τον κόσμο της «Μπάρτσα» να «καλμάρει».

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4 (21/11/2015)

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2015 η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε μια από τις πιο επιβλητικές εμφανίσεις της μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε με ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό «show»... φιλοδώρησε τη Ρεάλ με τέσσερα γκολ, κρατώντας παράλληλα και το «μηδέν» στην εστία της. Η «Μπάρτα» βρήκε το πρώτο της γκολ μόλις στο 11ο λεπτό με τον Λουίς Σουάρες να κερδίζει τον Κέιλορ Νάβας. Στο 39' ο Ινιέστα «σέρβιρε» στον Νεϊμάρ, ο οποίος διαμόρφωσε το 0-2, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Οι Καταλανοί βρήκαν γρήγορο γκολ και στο δεύτερο μισό. Ο Νεϊμάρ ανταπέδωσε τη χάρη στον Ινιέστα, με τον Ισπανό «μαέστρο» να κάνει το 0-3. Ο εμβληματικός αρχηγός των «Μπλαουγκράνα» με ένα γκολ και μια ασίστ ανάγκασε τους φιλάθλους της «Βασίλισσας» να σηκωθούν από τα καθίσματα τους και να τον αποθεώσουν. Το «κερασάκι» στην... τούρτα έβαλε ο Σουάρες στο 74', με τον Ουρουγουανό να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να κάνει το επιβλητικό Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-4.

Στις 21 Απριλίου του 2012 ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε την υπογραφή του σε ένα αξέχαστο «Clasico». Στο «Καμπ Νοου» ο Σάμι Κεντίρα άνοιξε το σκορ στο 17', με ένα ιστορικό τέρμα, καθώς με αυτό η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 108 γκολ σε εκείνο το πρωτάθλημα, επίδοση που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία της Primera Division. Η «Μπάρτσα» βρήκε απάντηση με τον Αλέξις Σάντσες. Ο Χιλιανός επιθετικός ισοφάρισε στο 70', λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς. Τη μοίρα του παιχνιδιού την έκρινε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος επιθετικός δύο λεπτά μετά το τέρμα του Σάντσες έβαλε εκ νέου μπροστά τη «Βασίλισσα» και ζήτησε από το «Κάμπ Νοου» να σωπάσει. Το γκολ του «CR7» σήμανε την επιστροφή της Ρεάλ Μαδρίτης στα πρωταθλήματα μετά την τριετή κυριαρχία της Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-0 (29/11/2010)

Η Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη τη σεζόν είχε στις τάξεις της τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου, Κριστιάνο Ρονάλντο και τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή, Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός την προηγούμενη σεζόν, είχε καταφέρει ως τεχνικός της Ίντερ να αποκλείσει τους «Μπλαουγκράνα» στα ημιτελικά του Champions League, όμως το πρώτο του «Clasico» δεν πήγε όπως το... υπολόγιζε. Τον «χορό» των γκολ άνοιξε ο Τσάβι μετά από συνεργασία με τον «Διόσκουρο» του Αντρές Ινιέστα. Στο 20' ο Βίγια βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Πέδρο, ο οποίος έκανε το 2-0. Στο 54' ο δημιουργός Βίγια, έγινε εκτελεστής, μετά από πάσα του Μέσι, κάνοντας το 3-0 από θέση οφσάιντ. Στο 58' ο Μέσι βρήκε ξανά τον Βίγια, ο οποίος έκανε το 4-0, αυτή τη φορά όμως ήταν σε κανονική θέση. Ο Τζεφρέν στο 91' διαμόρφωσε το εμφατικό Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 5-0, «προσγειώνοντας» απότομα τον «Special One».

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-6 (2/5/2009)

Το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη στις 2 Μαΐου του 2009 θεωρείται ως το πλέον χαρακτηριστικό της εποχής Γκουαρδιόλα. Η ομάδα που δίδαξε το «τίκι τάκα».. πάτησε τη μεγάλη της αντίπαλο κερδίζοντας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με σκορ 2-6. Οι Μαδριλένοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 14' με τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν και μετέπειτα ακολούθησε το «show» των Καταλανών. Ο Τιέρι Ανρί στο 18' έφερε το παιχνίδι στα ίσα μετά από εξαιρετικό συνδυασμό με τον Λιονέλ Μέσι. Δύο λεπτά αργότερα (20') οι «Μπλαουγκράνα» είχαν κάνει την ολική ανατροπή με τον αρχηγό τους, Κάρλες Πουγιόλ. O Λιονέλ Μέσι στο 36' διαμόρφωσε το 1-3, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μισού. Στο 56΄ ο Ράμος μείωσε για τους «Μερένγκες» σε 2-3 με τη «Μπάρτσα» να απαντάει με ακόμα τρία γκολ. Δύο λεπτά μετά το γκολ του Ράμος ο Ανρί έδειξε ξανά ποιος είναι το... «αφεντικό», κάνοντας το 4-2. Στο 75' ο Τσάβι «σέρβιρε» στον Μέσι το δεύτερο του γκολ, ενώ ο Πικέ διαμόρφωσε το τελικό 2-6.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 (10/3/2007)

Τα πρώτα γκολ του Λιονέλ Μέσι σε «Clasico» ήρθαν... μαζεμένα. Στις 10 Οκτωβρίου του 2007 ο «Pulga» πέτυχε χατ τρικ κόντρα στους Μαδριλένους, ανοίγοντας... λογαριασμό στα ντέρμπι με τη Ρεάλ. Στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ έβαλε μπροστά τους Μαδριλένους. Έξι λεπτά αργότερα ο Μέσι βρέθηκε απέναντι στον Κασίγιας και ισοφάρισε σε 1-1. Η Ρεάλ πέρασε εκ νέου μπροστά με τον Γκούτι να ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Ολεγκέρ και τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ να το μετουσιώνει σε γκολ, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 28' Ροναλντίνιο και Ετό έκαναν το ένα-δύο, ο Βραζιλιάνος σούταρε, ο Κασίγιας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μέσι έκανε το 2-2. Στο 73' η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με τον Γκούτι να εκτελεί φάουλ και τον Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά να κάνει το 3-2. Την τελευταία λέξη την είπε ο «Λίο» Μέσι, ο οποίος με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3 (19/11/2005)

Στις 19 Νοεμβρίου του 2005 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 0-3 με τους οπαδούς της «Βασίλισσας» να υποκλίνονται στον «μάγο», Ροναλντίνιο. Μόλις στο 15' ο Ετό άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος άρχισε τα μαγικά του. Ο «Ρόνι» έκανε ό,τι ήθελε τον Σαλγάδο και την άμυνα της Ρεάλ, οι οποίοι έμοιαζαν... αβοήθητοι και σκόραρε δις στο 60' και στο 77'. Το show του Ροναλντίνιο εκείνο το βράδυ έκανε έναν άντρα με μουστάκι να σηκωθεί να τον χειροκροτήσει, με τους σχεδόν 80.000 θεατές να ακολουθούν και να υποκλίνονται στο μεγαλείο του «Ρόνι».

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0 (24/11/2002)

Το καλοκαίρι του 2002 ο Λουίς Φίγκο αποφάσισε να αφήσει τη Μπαρτσελόνα μετά από πέντε χρόνια παρουσίας για λογαριασμό της άσπονδης αντιπάλου Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά οι οπαδοί των Καταλανών δεν θα άφηναν αυτή την «προδοσία» να περάσει έτσι. Στις 24 Νοεμβρίου ο Πορτογάλος χαφ επέστρεψε στο «Καμπ Νοου» ως αντίπαλος. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θύμιζε περισσότερο... Μπόκα - Ρίβερ παρά Μπαρτσελόνα - Ρεάλ. Σε κάθε προσπάθεια του Φίγκο να εκτελέσει κόρνερ τα αντικείμενα έπεφταν βροχή. Από μπουκάλια και ποτήρια μέχρι μια... γουρουνοκεφαλή. Από τον ισπανικό τύπο το εν λόγω «Clasico» χαρακτηρίστηκε ως «ντροπή για το ισπανικό ποδόσφαιρο». Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή και χωρίς σκορ (0-0). Ο Λουίς Φίγκο έμεινε στη Μαδρίτη μέχρι το 2005 και μετέπειτα πήρε μεταγραφή στην Ίντερ.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (26/10/1999)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έκανε το «Καμπ Νοου» να σωπάσει. Δεκατρία χρόνια πριν το «calma» o Ραούλ ζήτησε από τους Καταλανούς να σωπάσουν βάζοντας το δάχτυλο μπροστά από το στόμα του. Στις 26 Οκτωβρίου του 1999 η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την μεγάλη της αντίπαλο. O Ραούλ με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ στο 27' με τον Ριβάλντο στο 29' να φέρνει το ματς στα ίσα. Οι «Μπλαουγκράνα» ανέτρεψαν προσωρινά το σκορ, με τον Φίγκο να κάνει το 2-1 κόντρα στην μετέπειτα ομάδα του. Λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης, στο 86', ο εμβληματικός αρχηγός της Ρεάλ, Ραούλ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της «Μπάρτσα» ισοφάρισε σε 2-2, έδωσε τον βαθμό στην ομάδα του και έκανε το «Καμπ Νοου» να σωπάσει.