Μπαρτσελόνα: Ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στην ομάδα του Κούμαν (pics)

Βασίλης Μπαλατσός
Μπαρτσελόνα: Ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στην ομάδα του Κούμαν (pics)

bet365

H 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, ήταν η πρώτη στην οποία οι γηπεδούχοι είχαν δικαίωμα να αξιοποιήσουν το 100% της χωρητικότητας τους και οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα.

Μετά από την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού οι ομάδες του Champions League μπορούν από την 3η αγωνιστική να αξιοποιούν το 100% των εδρών τους. Τα γήπεδα μετά από καιρό γέμισαν ξανά εκτός από ένα. Ο λόγος για το «Καμπ Νοου».

Η Μπαρτσελόνα πέτυχε κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League, όμως οι οπαδοί της δεν ήταν εκεί για να το δουν. Οι εικόνες που είδαμε από το γήπεδο των «Μπλαουγκράνα» ήταν απογοητευτικές με χιλιάδες θέσεις να παραμένουν κενές.

Το θέμα των οπαδών δεν ήταν στο αγωνιστικό επίπεδο του αντιπάλου. Άλλωστε ακόμα και για το πρώτο «clasico» της σεζόν την ερχόμενη Κυριακή (24/10, 17:15) η προπώληση κινείται με τραγικούς ρυθμούς με χιλιάδες εισιτήρια να παραμένου απούλητα.

Το «γυαλί» μεταξύ των οπαδών της Μπαρτσελόνα και της ομάδας που κοουτσάρει ο Ρόναλντ Κούμαν έχει... ραγίσει και δύσκολα θα κολλήσει ξανά. Ακόμα και με έκπτωση της τάξης του 70% στο «Καμπ Νοου» για τον αγώνα με τους Ουκρανούς μαζεύτηκαν μόλις 45.968 θεατές. Με άλλα λόγια το 46.27% της συνολικής χωριτητικότητας του γηπέδου.

Τη μόνη φορά που οι οπαδοί της «Μπάρτσα» γέμισαν το γήπεδο τη φετινή σεζόν (βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιτρεπόταν μόνο το 40%) ήταν στην πρεμιέρα του φετινού Champions League, κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό για τους Καταλανούς με τους Βαυαρούς να επικρατούν εύκολα με 0-3. Εκείνη τη βραδιά βρέθηκαν στο γήπεοδ 39,737 θεατές. Από την άλλη το αρνητικό ρεκόρ για φέτος ήταν κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, το οποίο παρακολούθησαν από το γήπεδο μόλις 20,384 οπαδοί.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα