Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 3-1: Το άστρο του Φατί την έστειλε στο -2 από Ρεάλ, Ατλέτικο (vid)

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 3-1: Το άστρο του Φατί την έστειλε στο -2 από Ρεάλ, Ατλέτικο (vid)

bet365

Στην επιστροφή του στην αρχική 11άδα μετά από 11 μήνες, ο Άνσου Φατί «έλαμψε» με γκολάρα και κερδισμένο πέναλτι που έκανε γκολ ο Ντεπάι, σπρώχνοντας τη Μπαρτσελόνα σε μεγάλη ανατροπή επί της Βαλένθια (3-1) που την έστειλε στο -2 από Ρεάλ και Ατλέτικο. Ντεμπούτο ο Αγουέρο.

Σαν να ήταν Νοέμβρης του 2020. Τότε που ο Ανσού Φατί βρισκόταν για τελευταία φορά στην 11άδα του Ρόναλντ Κούμαν. Τότε που ο Φιλίπε Κουτίνιο έβρισκε για τελευταία φορά δίχτυα με τα Μπλαουγκράνα. Πέρασαν 11 μήνες και με τους (για διαφορετικούς λόγους) ξεχασμένους πρωταγωνιστές, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Βαλένθια (3-1), επέστρεψε στις νίκες και τα μεγάλα αποτελέσματα, μείωσε την απόστασή της από τα μεγαθήρια της Μαδρίτης κι αρχίζει και πάλι να περιστρέφεται στην τροχιά του πιο φωτεινού της, 18χρονου «άστρου».

Η νίκη ήρθε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Οι Καταλανοί είχαν θέματα αμυντικά απέναντι σε μια απειλητική Βαλένθια και έδωσαν συνέχεια στις κακιές τους συνήθειες: να δέχονται γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο και μετά από στατικές φάσεις. Δύο στα δύο, λοιπόν, κόντρα στις Νυχτερίδες, οι οποίες με τη «φωτοβολίδα» του κάπτεν, Γκαγιά μόλις στο 4’ πάγωσαν το «Καμπ Νόου» και σημείωσαν το γρηγορότερο γκολ τους σε αυτό το γήπεδο στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ξανά να ανεβούν το ίδιο «βουνό», όμως, η αναρρίχηση ήρθε πολύ πιο άκοπα από ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Ο Ανσού Φατί στο «Καμπ Νόου» μέχρι τον τραυματισμό του είχε καταθέσει δείγματα «εκτελεστή» και πλέον μπορεί να το κάνει και πάλι. Στο 13’, παίζοντας το ένα-δύο με τον Μέμφις Ντεπάι, συνέκλινε και «πυροβόλησε» με τη μία, το τέλειο σουτ στη γωνία του Σίλεσεν για το 1-1. Ήταν το 6ο γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του με τους Μπλαουγκράνα, ένα ανά μόλις 70 λεπτά, το 11ο σε 16 τελικές εντός εστίας από τον Φλεβάρη του 2020, αλλά και το 13ο συνολικά στη La Liga. Κι όλα αυτά 13 μέρες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, όντας ο πρώτος που φτάνει σε αυτό το ορόσημο μετά από 25 χρόνια και τον Ραούλ.

Πέντε λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο, ο ίδιος ήταν που βρέθηκε στη μικρή περιοχή μετά την τρομερή ανάπτυξη της Μπάρτσα για να τελειώσει τη φάση, να τον ανατρέψει ο Γκαγιά και να κερδίσει το πέναλτι της ανατροπής. Ο επίσης κεφάτος Μέμφις Ντεπάι το ανέλαβε εύστοχα, με «οβίδα» που άφησε… άγαλμα τον συμπατριώτη του, Σίλεσεν.

Οι φιλοξενούμενοι του Μπορδάλας δεν παρέδωσαν τα όπλα και πήραν εκείνοι τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος, χάνοντας μεγάλες και σοβαρές ευκαιρίες μέχρι το 60’. Στο 53’, όμως, ήταν το δοκάρι που σταμάτησε την πορεία της μπάλας στο σουτ του Σολέρ και στο 58’ ο Τερ Στέγκεν, με φοβερή απόκρουση με το ένα χέρι στο δυνατό σουτ του Γκέδες.

Παρ’ όλα αυτά, η πίεση εντεινόταν στα καρέ των Μπλαουγκράνα, δείχνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ότι θα κοπιάσουν για να κρατήσουν το 2-1. Ωστόσο, η ευχάριστη έκπληξη του ματς, ο Φιλίπε Κουτίνιο που αντικατέστησε τον Φατί, συνόδευσε το πολύ καλό του μισάωρο στο ματς με το πρώτο του γκολ από τις 29 Νοεμβρίου του 2020, το οποίο και «καθάρισε» το τρίποντο για τη Μπάρτσα, δίνοντας την ευκαιρία στον Κούμαν να ρίξει άφοβα στο ματς τον Σέρχιο Αγουέρο (87') για το επίσημο ντεμπούτο του.

Ανατροπή, λοιπόν, για πρώτη φορά στη σεζόν, με τελευταία περίπτωση αυτή του περασμένου Μαΐου και πάλι κόντρα στη Βαλένθια, εκτός έδρας. Στο -5 από την πρωτοπόρο Σοσιεδάδ, στο -2 από Ρεάλ και Ατλέτικο η ομάδα του Κούμαν.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (71’ Μινγκέθα), Πικέ, Γκαρθία, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Γκάβι (71’ Νίκο), Ντεστ (87’ Αγουέρο), Ντεπάι, Φατί (59’ Κουτίνιο)

Βαλένθια (Χοσέ Μπορδαλάς): Σίλεσεν, Φουλκιέ (74’ Μούσα), Γκάμπριελ, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Γκιγιαμόν, Σολέρ, Βας, Γκόμες, Ντούρο (60’ Αντρέ), Γκέδες (74’ Τσερίσεβ)

Η βαθμολογία της La Liga

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα