Μπαρτσελόνα: Αναβολή στο θέμα του δανείου και παράταση στην αγωνία

Μπαρτσελόνα: Αναβολή στο θέμα του δανείου και παράταση στην αγωνία

Νίκος Κικίδης
Μπαρτσελόνα: Αναβολή στο θέμα του δανείου και παράταση στην αγωνία

bet365

Χωρίς... καπνό ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της Μπαρτσελόνα για το θέμα του δανείου και το πρότζεκτ «Espai Barca», με τον Τζουάν Λαπόρτα να αναβάλλει τη συνεδρίαση και μαζί την ψηφοφορία. Στις 23 του μήνα η κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο κύβος τελικά... δεν ερρίφθη. Κατόπιν αιτήματος των εταίρων η γενική συνέλευση των μελών στη Μπαρτσελόνα αναβλήθηκε, με την ψηφοφορία για την δανειοδότηση και το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ «Espai Barca» να μην ολοκληρώνεται ποτέ!

Όπως είχε γίνει γνωστό, το απόγευμα της Κυριακής (17/10) είχε προγραμματιστεί κρίσιμη συνάντηση εντός του συλλόγου με κύριο θέμα την πρόταση προς ψήφιση του Τζουάν Λαπόρτα για δάνειο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από άγνωστη εταιρεία που εδρεύει στο Ντουμπάι.

Ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα παρουσίασε τα σχέδια της διοίκησης για την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου αλλά και για την επιστροφή στην ευρωπαϊκή ελίτ, όμως προκειμένου να συμβούν τα παραπάνω θα χρειαστεί ένα σημαντικό κεφάλαιο που είναι πρόθυμο να προσφέρει ανώνυμο fund από το εξωτερικό.

Η πολύωρη συνέλευση όμως τελικά δεν ολοκληρώθηκε με... λευκό καπνό, αφού ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα ανέβαλε την εκδήλωση τη στιγμή που ξεκίνησε η αναμέτρηση της ομάδας απέναντι στη Βαλένθια στο «Καμπ Νόου».

Πλέον η αγωνία παρατείνεται για την έκβαση της ψηφοφορίας που πρόκειται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Μπαρτσελόνα και φυσικά την παρουσία του Λαπόρτα στον προεδρικό θώκο. Παράταση μερικών ημερών ακόμα, μιας και η νέα ψηφοφορία θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

Στον εναρκτήριο λόγο του ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα ανέφερε:

«Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές συνελεύσεις στην ιστορία μας. Γνωρίζουμε πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πρέπει να απαιτούμε περισσότερους τίτλους για να γίνουμε ξανά σημείο αναφοράς.

Για την οικονομική κατάσταση: «Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα οικονομικά στοιχεία της σεζόν 2020/2021. Θα έλεγα πως είναι τα χειρότερα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Χρέος ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, μηδενική ρευστότητα που όταν αναλάβαμε δυσκολευτήκαμε να πληρώσουμε μέχρι και την μισθοδοσία. Αυτή είναι η κατάσταση που παραλάβαμε. Οι ευθύνες που απορρέουν από όλο αυτό θα εκτιμηθούν όταν ολοκληρωθεί η «αυτοψία». Νομίζω πως θα έχουμε τα αποτελέσματα σε περίπου ένα μήνα, όπως ανέφερε και ο γενικός μας διευθυντής. Βρισκόμαστε εδώ εξαιτίας της ανεπαρκούς διαχείρισης από την προηγούμενη διοίκηση. Οι ειδικοί αξιολογούν τα πεπραγμένα των προκατόχων μας που θεωρούνται παράτυπα».

Η έκκληση Λαπόρτα: «Βρισκόμαστε όμως σε σημείο καμπής. Η ιστορία θα μας κρίνει, αλλά σήμερα σας ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης. Όλο αυτό το γκρουπ ανθρώπων που βρίσκονται πίσω μου ρισκάρουν το πρεστίζ και την κληρονομιά του συλλόγου προκειμένου να καταφέρουμε να τον αναστήσουμε. Το κάνουμε επειδή αγαπάμε την Μπάρτσα και επειδή έχουμε απόλυτο σεβασμό απέναντι σε εσάς. Είναι πηγή περηφάνιας το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα δεν ανήκει στα χέρια κανενός κράτους. Μπορούμε να μείνουμε ήσυχοι πως όσο είμαστε επικεφαλής η ομάδα θα ανήκει στα μέλη της».

Για το σχέδιο της διοίκησης: «Το deal με την Goldman Sachs όπως γνωρίζετε μας έλυσε σε μεγάλο βαθμό τα χέρια. Θέλουμε να ενισχύσουμε το μπάτζετ του κλαμπ, αλλά εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης πρέπει να συνεχίσουμε το πλάνο με την μείωση μισθών και συμβολαίων που ενέκρινε η προηγούμενη διοίκηση. Μέχρι τη σεζόν 2025-2026 θέλουμε να έχουμε επαναφέρει το κλαμπ εκεί που ανήκει. Έχουμε ένα σχέδιο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, για να κάνουμε ένα βημά μπροστά. Ο κόσμος θα αγαπήσει, θα θαυμάσει και θα δείξει ξανά απόλυτο σεβασμό στην Μπαρτσελόνα».

Για τον Λιονέλ Μέσι: «Χρωστάμε τα πάντα στον Μέσι, απολαύσαμε ότι μας πρόσφερε. Πιθανότατα είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία. Η ιστορία του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είναι εξωπραγματική, αλλά οι συνθήκες με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι το σύλλογος είναι πάνω από όλα. Θα θυμόμαστε για πάντα τον Μέσι, οι πόρτες του κλαμπ θα είναι πάντα ανοικτές για εκείνον και στεναχωριέμαι που δεν κατάφεραν να τον κρατήσω στην ομάδα».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα