La Liga: Ένα πρωτάθλημα που αναζητά τη λάμψη του

Newsroom
La Liga: Ένα πρωτάθλημα που αναζητά τη λάμψη του

bet365

Το ισπανικό πρωτάθλημα βιώνει περίοδο καθίζησης μετά τις βροντερές αποχωρήσεις της τελευταίας μεταγραφικής περιόδου και μετά από οκτώ αγωνιστικές, ο μέσος όρος καθαρού παιχνιδιού κυμαίνεται στα 52,3 λεπτά ανά ματς.

Στη Γαλλία, οι φίλαθλοι έχουν την ευκαρία να απολαμβάνουν τον Λιονέλ Μέσι να αγωνίζεται με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, συμπαίκτης με τον Κιλιάν Μπαπέ, τον Νεϊμάρ και τον μέχρι πρότινος «εχθρό» του στα ισπανικά γήπεδα Σέρχιο Ράμος.

Οι φίλοι του γαλλικού ποδοσφαίρου βλέπουν κατά μέσο όρο 55,6 λεπτά τους παίκτες των ομάδων να παίζουν μπάλα. Περισσότερο από τους φιλάθλους του αγγλικού, του ιταλικού και φυσικά του ισπανικού πρωταθλήματος.

Στη Ligue 1 σε 89 παιχνίδια ο μέσος όρος καθαρού ποδοσφαίρου ανά παιχνίδι είναι 55,6 λεπτά. Στην Premier League σε 70 παιχνίδια, ο μέσος όρος φτάνει στα 54,2 λεπτά και στη Serie A τα 54,4 λεπτά. Φυσικά πρέπει να συνυπολογίζουμε τις καθυστερήσεις λόγω VAR.

Στη La Liga, σε τρία παιχνίδια, ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού ήταν εντυπωσιακός, αγγίζοντας τα 78 λεπτά. Πρόκειται για το Ρεάλ Μαδρίτης - Βιγιαρεάλ 0-0 της 7ης αγωνιστικής, το Σεβίλλη - Ράγιο Βαγιεκάνο 3-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το Κάντιθ - Μπαρτσελόνα 0-0 την 6η αγωνιστική.

Αυτό που καθιστά ακόμα πιο ανησυχητική την κατάσταση στη La Liga είναι πως σε τέσσερα παιχνίδια, ο πραγματικός χρόνος ποδοσφαίρου ήταν περίπου 45 λεπτά!

Βαλένθια - Χετάφε 1-0 (41,5 λεπτά)
Ράγιο Βαγιεκάνο - Χετάφε 3-0 (43,1 λεπτά)
Οσασούνα - Βαλένθια 1-4 (44,4 λεπτά)
Ράγιο Βαγιεκάνο - Γρανάδα 4-0 (45,2)

Η αγωνιστική κρίση που βιώνει τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης και η άνοδος της Ατλέτικο Μαδρίτης, έχουν αυξήσει μεν το ενδιαφέρον στην υπόθεση τίτλος, ωστότο έχουν στερήσει αρκετή από τη λάμψη που είχε το πρωτάθλημα της χώρας μέχρι πρότινος. Παράλληλα από τους δέκα παίκτες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία αυτή την στιγμή μόνο ο Ντε Γιονγκ αγωνίζεται στην Ισπανία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

paiktes

 

LA LIGA Τελευταία Νέα