Μπαρτσελόνα: Σχέδιο επέκτασης σε 110.000 θέσεις και μετακόμιση για μία σεζόν στο «Γιόχαν Κρόιφ»

Μπαρτσελόνα: Σχέδιο επέκτασης σε 110.000 θέσεις και μετακόμιση για μία σεζόν στο «Γιόχαν Κρόιφ»

Μπαρτσελόνα: Σχέδιο επέκτασης σε 110.000 θέσεις και μετακόμιση για μία σεζόν στο «Γιόχαν Κρόιφ»

bet365

Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται για προσωρινή μετακόμιση για μία σεζόν, ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο επέκτασης του «Καμπ Νόου» κατά 10.000 θέσεις. Πρώτα, όμως, προέχει να εγκριθεί δάνειο 1,5 δισ. ευρώ...

Μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ξόδεψε μιάμιση αγωνιστική περίοδο στο γήπεδο της Καστίγια, «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» για να ολοκληρώσει ένα μέρος του νέου «Σαντιάγο Μπερναμπέου», η Μπαρτσελόνα πρόκειται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Όπως ανακοίνωσε ο Τζουάν Λαπόρτα σε συνέντευξή του στο «RAC1», το πλάνο ανακαίνισης του «Καμπ Νόου» που θα διαρκέσει για τρία ή τέσσερα χρόνια βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της νέας διοίκησης κι από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή οι Μπλαουγκράνα θα κληθούν να μετακομίσουν στο «Estadi Johan Cruyff», γήπεδο 5.000 θέσεων που στεγάζει ως τώρα την ομάδα γυναικών.

Το project, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρία με τέσσερα χρόνια αλλά θα επιτρέψει στην ομάδα να επιστρέψει στο φυσικό της σπίτι μετά τον πρώτο χρόνο, προβλέπει επέκταση των θέσεων του «Καμπ Νόου» από τις 99.000 στις 110.000, διευρύνοντας έτσι την απόστασή του ως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ευρώπης. Για να καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες αλλά και η ζήτηση των διαρκείας του κλαμπ, το «Estadi Johan Cruyff», που είναι η επικρατέστερη επιλογή, θα μετατραπεί σε γήπεδο 50.000 θέσεων. Μικρές πιθανότητες συγκεντρώνει και το δημοτικό στάδιο του Montjuic, το οποίο είχε φιλοξενήσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 και στο οποίο άλλοτε έδρευε η Εσπανιόλ.

Για την πραγματοποιήση του έργου, όμως, η Μπαρτσελόνα χρειάζεται τεράστιο οικονομικό κεφάλαιο, που μόνο εύκολο δεν είναι να εξασφαλίσει δεδομένης της εξαιρετικά «ασφυκτικής» οικονομικής της κατάστασης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου των Καταλανών, το κλαμπ βρίσκεται σε επαφές με τον επενδυτικό κολοσσό της Goldman Sachs για τη χορήγηση δανείου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ. Η σύναψη του δανείου και το όλο project της ανακαίνισης του «Καμπ Νόου» αναμένεται να περάσει από ψήφισμα των μελών του συλλόγου το προσεχές διάστημα, πριν δοθεί το «πράσινο φως».

«Νομίζω ότι όταν παρουσιάσουμε το σχέδιο για το νέο Καμπ Νόου, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν τον αντίκτυπο που θα έχει για την πόλη και το κλαμπ. Το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο δεν έκανε τη δουλειά του, αλλά το Espai Barca παραμένει θεμελιώδες. Η πιο πιθανή περίπτωση είναι να παίξουμε για έναν χρόνο στο "Γιόχαν Κρόιφ". Σχεδιάζουμε την αύξηση της χωρητικότητάς του στις 50.000 θέσεις, δεν ξέρω αν θα είναι προσωρινή ή μόνιμη. Θα πρέπει να γίνουν προσαρμογές με τους χορηγούς μας. Ανατρίχιασα όταν άκουσα αυτό το project, το προηγούμενο είχε καταντήσει παρωχημένο. Η ιδέα μας για γήπεδο 110.000 θέσεων διαφέρει από αυτή του Μπαρτομέου: δεν θα αλλάξει η αισθητική του, αλλά θα αυξηθεί η χρήση του», ανέφερε συγκεκριμένα ο Λαπόρτα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα