Οι τέσσερις υποψήφιοι προπονητές για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα (poll)

Κώστας Τόπας
Οι τέσσερις υποψήφιοι προπονητές για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα (poll)

bet365

Μετά τη νέα τραγική εμφάνιση και ήττα της Μπαρτσελόνα από την Μπενφίκα (3-0) για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, o Ρόναλντ Κούμαν φαίνεται να μετρά ώρες στην Βαρκελώνη.

Μετά την ήττα στη Λισαβόνα οι «μπλαουγκράνα» έμειναν για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στη διοργάνωση μακριά από τη νίκη, κάτι που είχε να συμβεί από το 1997. Πλέον η Μπαρτσελόνα, βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου της, με μηδέν γκολ και κανέναν βαθμό, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μείνει εκτός κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από τόσο νωρίς.

Οπως είναι λογικό το μέλλον του Ρόναλντ Κούμαν θεωρείται αβέβαιο, με τέσσερα ονόματα να εξετάζονται από τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα για τον πάγκο της ομάδας. Η διοίκηση καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις προκειμένου ο σύλλογος να μπει ξανά στο μονοπάτι των επιτυχιών, γι' αυτό και το βράδυ της Τετάρτης (29/09) ο Τζουάν Λαπόρτα είχε συνάντηση με τους υπόλοιπους ιθύνοντες των Καταλανών, για να συζητήσουν την επόμενη μέρα της Μπαρτσελόνα.

Ποιος όμως είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο και ποιον επιθυμούν διακαώς οι φίλοι της Μπαρτσελόνα;

Loading...

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Μαρσέλο Γκαγιάρντο

Μαρσέλο Γκαγιάρντο

Τσάβι

Τσάβι

Αντρέα Πίρλο

Αντρέα Πίρλο

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων για την αντικατάσταση του Ρόναλντ Κούμαν, τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο Λαπόρτα έχει επικοινωνήσει ήδη με τον 48χρονο τεχνικό, για την ανάληψη της διάδοχης κατάστασης, με τον Ισπανό τεχνικό από την πλευρά του να έχει ενημερώσει την ομοσπονδία του Βελγίου για τις τελευταίες εξελίξεις.

Βέβαια, η υπόθεσή του δεν είναι εύκολη καθώς δεσμεύεται με την εθνική ομάδα του Βελγίου, η οποία το προσεχές διάστημα έχει δύο κρίσιμους αγώνες, με Γαλλία (07/10) και Εσθονία (13/11) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν η Μπαρτσελόνα αποφασίσει ότι ο Μαρτίνεθ είναι ο εκλεκτός για τον πάγκο της, τότε θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το τέλος των προκριματικών για να αναλάβει ο 48χρονος τεχνικός, την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μετά τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο Μαρσέλο Γκαγιάρντο είναι ο προπονητής με τις περισσότερες πιθανότητες για να πάρει τη θέση στον πάγκο στο «Καμπ Νόου».

Το 2020, ο 45χρονος τεχνικός είχε στα χέρια του πρόταση από τους Καταλανούς, που του έδιναν την ευκαιρία να προπονήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του ευρωπαϊκή ομάδα, όμως εκείνος την απέρριψε, καθώς δεν ήθελε να αποχωρήσει την Ρίβερ Πλέιτ, πριν την αρχή της σεζόν. Η παρουσία του Γκαγιάρντο στον πάγκο της Ρίβερ Πλέιτ έχει αποδειχθεί κάτι παραπάνω από σημαντική καθώς, στα επτά χρόνια που βρίσκεται στο «Monumental» έχει κατακτήσει 12 τίτλους.

Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται στην 31 Δεκεμβρίου με την ομάδα της Αργεντινής και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα, ποντάρουν σε αυτό, θεωρώντας πως μπορούν να πείσουν από τώρα τον Γκαγιάρντο να αναλάβει τα ηνία της ομάδας τους.

Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα θέλουν να δουν ξανά τον Τσάβι, στο «Καμπ Νόου». Ακόμα και με την ιδιότητα του προπονητή. Ο 41χρονος Ισπανός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με την Αλ Σαντ του Κατάρ, αλλά δεν προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσης για ν’ αναλάβει τους «μπλαουγκράνα» (όπως συνέβαινε στο προηγούμενο)

Ο ίδιος έχει παραδεχθεί στο παρελθόν με δηλώσεις του, επιθυμία του είναι να προπονήσει μια μέρα τους «μπλαουγκράνα».

Το σύστημα διάταξης 4-3-3 και η αγάπη του Τσάβι για το παιχνίδι κατοχής, είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, προκειμένου να είναι ο «εκλεκτός» του Λαπόρτα για τον πάγκο της ιστορικής ομάδας. Ωστόσο, στην Ισπανία αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα εξετάζουν την περίπτωσή του για να αναλάβει πρώτα την Μπαρτσελόνα Β’ και σταδιακά να προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα.

Ο Ιταλός προπονητής, αφού κατάκτησε το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο Ιταλίας με τη Γιουβέντους, παραμένει χωρίς ομάδα από τον Μάιο. Από την πλευρά του θέλει να επιστρέψει στην ενεργό δράση, αλλά επιθυμία του είναι να το κάνει για μια ομάδα στην Ιταλία.

Πάντως ο τρόπος παιχνιδιού και το σύστημα που επιλέγει για τους αγώνες, δεν φαίνεται ότι έχει πείσει τον Τζουάν Λαπόρτα κι έτσι η περίπτωσή του δεν έχει και πολλές πιθανότητες.

Από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι και τον Μάιο του 2021 που ήταν στην τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους, ο Πίρλο την οδήγησε σε 31 νίκες, 10 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αποκλεισμός της «Γηραιάς Κυρίας» πέρυσι, ωστόσο, από τους «16» του Champions League, από την Πόρτο, έχει στιγματίσει έως ώρα την καριέρα του 42χρονου προπονητή.