Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 3-0: Ο Φάτι και οι Ολλανδοί έφεραν πίσω τα χαμόγελα (vid)

Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 3-0: Ο Φάτι και οι Ολλανδοί έφεραν πίσω τα χαμόγελα (vid)

bet365

Οι Ολλανδοί σκόραραν (Ντεπάι, άνοιξε λογαριασμό ο Ντε Γιονγκ), ο Φάτι επέστρεψε με γκολ μετά από 10 μήνες και η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε απόλυτα της Λεβάντε (3-0) επαναφέροντας τα χαμόγελα στο κοινό του «Καμπ Νόου».

Η Μπαρτσελόνα είχε «αδειάσει». Το κοινό της συνήθισε σε εμφανίσεις που δεν συνάδουν με το στυλ και τη φιλοσοφία της ομάδας της «χρυσής» περασμένης 15ετίας. Με τον Ρόναλντ Κούμαν εκτός πάγκου λόγω τιμωρίας, οι Μπλαουγκράνα είχαν βαρύ φορτίο να κουβαλήσουν απέναντι στη Λεβάντε, αφού οτιδήποτε πέραν της νίκης και της πειστικής εμφάνισης θα έμοιαζε λίγο. Το απόγευμα, όμως, εξελίχθηκε ιδανικά στο «Καμπ Νόου», βάσει του καλύτερου σεναρίου που θα μπορούσαν να γράψουν οι φίλοι του κλαμπ. Μονόλογος απ' τα παλιά, τρίποντο με τριάρα, σωρεία τελικών φάσεων και η πιο ελπιδοφόρα επιστροφή από τον αγαπημένο νεαρό της εξέδρας. Ο Άνσου Φάτι επέστρεψε στα γήπεδα μετά από 10 μήνες και μέσα σε 10 λεπτά κατάφερε να υπενθυμίσει σε όλους ότι είναι δικαίως το next big thing της Μπάρτσα, σφραγίζοντας με δικό του γκολ το 3-0 και γνωρίζοντας την αποθέωση από τους 35.000 φίλους της ομάδας.

Ολλανδική «καταιγίδα» μέσα σε 15'

Ποτέ πριν από το ματς με τη Λεβάντε δεν είχε βρει δύο γκολ η Μπαρτσελόνα στα πρώτα 15' επί ημερών Ρόναλντ Κούμαν. Με τον βοηθό του, Άλφρεντ Σρόιντερ, στον πάγκο, όμως, οι Καταλανοί το πέτυχαν άνετα και με ολλανδική συνταγή. Μόλις στο 6', ο μοιραίος Ντεπάι για την ευκαιρία που έχασε στο 90+4' του ματς με την Κάντιθ, άνοιξε τον δρόμο προς τον θρίαμβο με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Επτά λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του έτερου Ολλανδού της γραμμής κρούσης να βρει δίχτυα. Ο Λουκ Ντε Γιονγκ άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, με ιδανικό τελείωμα από την ασίστ του εξαιρετικού απόψε, Σερτζίνιο Ντεστ.

Ο Φάτι σκόραρε και σήκωσε στο πόδι το «Καμπ Νόου»

Η συνέχεια «έκρυβε» πολλά περισσότερα γκολ, η Λεβάντε επιβεβαίωσε γιατί δεν έχει κερδίσει ποτέ βαθμό στο «Καμπ Νόου» κάνοντας την πρώτη της τελική στο 82' (16 στα 16 πια για τη Μπαρτσελόνα εντός έδρας κόντρα στην ομάδα της Βαλένθια), αλλά ο γκολκίπερ της, Φερνάντεθ και η αστοχία σε κλασικές ευκαιρίες όπως του Πικέ και του Ντεπάι στο δεύτερο μέρος, κράτησαν το σκορ στο... οικονομικό 2-0. Μέχρι να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο 18χρονος άτυχος Ισπανός, γεννημένος στη Γουϊνέα-Μπισάου, επέστρεψε 322 μέρες μετά τη ρήξη μηνίσκου που υπέστη τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δεν άργησε να δείξει ότι είναι πράγματι φτιαγμένος για μια σπουδαία καριέρα στους Μπλαουγκράνα. Αφού αποθεώθηκε κατά την αλλαγή του στο 81', δέκα λεπτά αργότερα έκλεψε τη μπάλα λίγο πιο μπροστά από ημικύκλιο του κέντρου και φτάνοντας έξω από τη μεγάλη περιοχή εκτέλεσε υπέροχα, στέλνοντας στην άλλη γωνία τον κίπερ της Λεβάντε. Απόλυτη αποθέωση, συγκίνηση από την οικογένειά του στις εξέδρες και σύνθημα ελπίδας για την... επόμενη μέρα από τον σούπερ 18χρονο.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (82' Αραούχο), Πικέ, Γκαρθία, Ντεστ (89' Λενγκλέ), Μπουσκέτς, Γκάβι (81' Ντεμίρ), Νίκο, Κουτίνιο (59' Πουτς), Μέμφις, Ντε Γιονγκ (81' Φάτι)

Λεβάντε (Πάκο Λόπεθ): Φερνάντεθ, Μιραμόν, Πόστιγκο, Μουστάφι (77' Πιέρ), Κλερκ, Μελέρο, Ραντόγια (55' Μαρτίνεθ), Πεπέλου (69' Βούκσεβιτς), Ντε Φρούτος (69' Καντέρο), Μάρτι, Γκόμεθ (55' Μοράλες)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα