Αντουάν Γκριεζμάν: Ο αγνώριστος πρίγκιπας

Μαριλένα Καλόπλαστου
Αντουάν Γκριεζμάν: Ο αγνώριστος πρίγκιπας

bet365

Ο 30χρονος επιθετικός δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στις έξι πρώτες του συμμετοχές στο πρωτάθλημα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, μετά το ντεμπούτο του το 2010.

Στις 29 Αυγούστου του 2010, ο 19χρονος τότε Αντουάν Γκριεζμάν, έκανε το ντεμπούτο του στη La Liga φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ήταν η αυγή μιας σπουδαίας δεκαετίας που τον έκανε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην Ιστορία της Ατλέτικο, τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2014, έναντι 30 εκατ. ευρώ.

Έχοντας σκοράρει 20 γκολ τη σεζόν 2013/14 για τους Βάσκους οι προσδοκίες ήταν μεγάλες.

Ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος», Ντιέγκο Σιμεόνε, έπαιξε τα... ρέστα του για να τον φέρει στη Μαδρίτη, προκαλώντας έκπληξη σε πολλούς με την επιλογή του.

Ο ύψους 1,76 και κάθε άλλο παρά σκληροτράχηλος Γάλλος δεν ταίριαζε ακριβώς στον τύπο του παίκτη που θα ήθελε στην ομάδα του ο βλοσυρός Τσόλο.

Το πέρασμά του από την Ατλέτι ήταν άκρως επιτυχημένο, μετρώντας 133 γκολ και 50 ασίστ (σε όλες τις διοργανώσεις) στις 4 σεζόν που αγωνίστηκε με τη φανέλα της.

Ακολούθησε η μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα και η επιστροφή στην ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης. Μια επιστροφή που έφερε πλήθος αντιδράσεων.

Ιστορικό χαμηλό για τoν «Γκριζού»

Ο 30χρονος επιθετικός δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στις έξι πρώτες του συμμετοχές στο πρωτάθλημα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, μετά το ντεμπούτο του το 2010.

Έχοντας αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια συνολικά (6 για τη La Liga, 1 για το Champions League), τρία για τη Μπαρτσελόνα και τέσσερα για την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο «μικρός πρίγκιπας» μετρά 479 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας «μηδέν» ενεργητικό.

Την περυσινή σεζόν, στο αντίστοιχο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος, είχε ήδη 3 γκολ και 2 ασίστ.

Κι όσο ο κόσμος της ομάδας δεν τον βλέπει να σκοράρει, τόσο οι αμφιβολίες πληθαίνουν.

Την ίδια στιγμή εκείνος χαίρει της εμπιστοσύνης του προπονητή του, που περιμένει να βρει τον καλό του εαυτό...

Σήμερα (15:00) κόντρα στην Αλαβές, ο Γκριεζμάν, αναμένεται να βρεθεί και πάλι στην αρχική ενδεκάδα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα