Ατλέτικο: Απέκτησε τον Ματέους Κούνια από την Χέρτα (pic)

Κώστας Τόπας
Ατλέτικο: Απέκτησε τον Ματέους Κούνια από την Χέρτα (pic)

bet365

Στην απόκτηση του Ματέους Κούνια, προχώρησε η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο για την ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης της.

Εδώ κι αρκετό διάστημα η Ατλέτικο ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την Χέρτα για την υπόθεση του 22χρονου επιθετικού, Ματέους Κούνια. Τελικά, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και ο νεαρός Βραζιλιάνος φορ θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Ατλέτικο για τα επόμενα πέντε έτη.

Ο Κούνια ταξίδεψε στην ισπανική πρωτεύουσα ώστε να περάσει από όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2026 με τους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι έβγαλαν 26 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από τον σύλλογο της Bundesliga. Η Χέρτα βγαίνει διπλά κερδισμένη από τη συμφωνία καθώς θα διατηρήσει και 10% ποσοστό από μελλοντική πώληση.

Με την γερμανική ομάδα ο Κούνια αγωνιζόταν από το 2020 και κατάφερε να πετύχει 13 τέρματα και 10 ασίστ σε 40 αγώνες. Αυτή είναι η και η τρίτη μεταγραφή της Ατλέτικο, μετά τους Ροντρίγκο Ντε Πολ, από την Ουντινέζε έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ και τους Μπέντζαμιν Λεκόμτ (δανεικός από Μονακό) και Μάρκος Πάουλο (ελεύθερος από Φλουμινένσε).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα