Πικέ - Μπαρτσελόνα: Η άρνηση του Μπαρτομέου σε πρότασή του για το 49% του Barca Corporate

Πικέ - Μπαρτσελόνα: Η άρνηση του Μπαρτομέου σε πρότασή του για το 49% του Barca Corporate

Πικέ - Μπαρτσελόνα: Η άρνηση του Μπαρτομέου σε πρότασή του για το 49% του Barca Corporate

bet365

Ο Ζεράρ Πικέ μέσω του επενδυτικού του fund σκόπευε να αγοράσει το 49% των εμπορικών δραστηριοτήτων της Μπαρτσελόνα υπό την ομπρέλα του «Barca Corporate», αλλά ο πρώην πρόεδρός της, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, είχε αρνηθεί χωρίς καν να εξετάσει την πρόταση.

Πολύ καιρό πριν το χρέος της Μπαρτσελόνα φτάσει τα δυσθεώρητα επίπεδα του 1,3 δισεκατομμυρίου ευρώ κι ο Λιονέλ Μέσι αποχωρήσει μετά από μια ζωή στο κλαμπ λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ο Ζεράρ Πικέ είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για να συνεισφέρει οικονομικά, με μια τεράστια επένδυση που θα κάλυπτε το 49% των εξωαγωνιστικών επιχειρήσεων των Μπλαουγκράνα.

Σύμφωνα με όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Cronica Global» και επιβεβαίωσε η «Sport», ο Καταλανός στόπερ, μέσω της επενδυτικής του εταιρείας «Kosmos» ήθελε να αγοράσει πριν από μερικά χρόνια το μειοψηφικό πακέτο του «Barca Corporate», που η τότε διοίκηση Μπαρτομέου είχε θέσει σε πώληση για να αυξηθούν τα έσοδα από την εμπορική του εκμετάλλευση. Ωστόσο, η πρόταση του Πικέ δεν εισακούστηκε καν από τον τέως πρόεδρο των Μπλαουγκράνα, ο οποίος είχε επικαλεστεί τον ηθικό κώδικα που απορρίπτει σχέσεις ιδιοκτησίας με τους υπαλλήλους του συλλόγου κι ως εκ τούτου θα παραβιαζόταν.

Το Barca Corporate είναι ένα project που δημιουργήθηκε το 2015 και περιλαμβάνει τις τέσσερις βασικές πηγές εμπορικών δραστηριοτήτων της Μπαρτσελόνα, που δεν σχετίζονται με τα έσοδα από τις αθλητικές διοργανώσεις. Αυτές είναι οι εξής: το Barça Licensing and Merchandising (BLM), το δίκτυο καταστημάτων, δηλαδή, του κλαμπ παγκοσμίως, το Barça Studio, το ψηφιακό κέντρο που οργανώνει όλες τις παραγωγές του Barca TV και θεωρείται από τα πιο υπερσύγχρονα στον πλανήτη, το Barça Innovation Hub, την πλατφόρμα επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας και το Barça Academy που περικλείει τα 50 τμήματα υποδομής του συλλόγου ανά την υφήλιο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα