Μέμφις Ντεπάι: Το «λιοντάρι» δείχνει ότι υπάρχει ζωή και μετά τον Μέσι (pic & vids)

Μέμφις Ντεπάι: Το «λιοντάρι» δείχνει ότι υπάρχει ζωή και μετά τον Μέσι (pic & vids)

Κώστας Τόπας
Μέμφις Ντεπάι: Το «λιοντάρι» δείχνει ότι υπάρχει ζωή και μετά τον Μέσι (pic & vids)

bet365

Ο Μέμφις Ντεπάι κάνει τους φίλους της Μπαρτσελόνα να ξεχάσουν τον Λιονέλ Μέσι, δείχνοντας ότι μπορεί να ηγηθεί των «μπλαουγκράνα» τη φετινή σεζόν.

Ο 27χρονος Ολλανδός τεχνικός έχει ανοίξει πλέον νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς έχει αφήσει πίσω του την Γαλλία και την Λυών κι αγωνίζεται στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Μπορεί να έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί δίπλα στον κορυφαίο, όπως χαρακτήρισε, Λιονέλ Μέσι, ωστόσο ο Ντεπάι δείχνει ότι μπορεί και χωρίς τον Αργεντινό αστέρα στο πλάι του. Ηδη έχει καταφέρει να πετύχει 1 γκολ και να μοιράσει 1 ασίστ στις δύο πρώτες αγωνιστικές της La Liga.

Νωρίτερα είχε συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό, πετυχαίνοντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς στη φιλική αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Στουτγκάρδη. Από εκείνη τη μέρα οι φίλοι των «μπλαουγκράνα» άρχισαν να βλέπουν με ακόμα πιο καλό μάτι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τους.

«Πυροβόλησε» με το... καλημέρα!

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε επίσημο παιχνίδι, δεν άργησε να έρθει. Κόντρα στην Μιλμπάο αγωνίστηκε για 90 λεπτά, έχοντας 50 επαφές με την μπάλα, 2 σουτ στην εστία, 81% ποσοστό ευστοχίας στις πάσες του και δύο πετυχημένες ντρίμπλες. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, καθώς είχε 4 κερδισμένες μονομαχίες ένα πετυχημένο τάκλιν. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση κόντρα στους Βάσκους, η οποία επιβραβεύτηκε με το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή, δεν άφησε ικανοποιημένο μόνο τον προπονητή του Ρόναλντ Κούμαν, αλλά και τους φίλους της ομάδας οι οποίοι τον αποθέωσαν στα social media.

Η εξωπραγματική ρήτρα

Οι Καταλανοί εξασφάλισαν τον Ντεπάι για δύο έτη. Οπως προβλέπεται βάσει νόμου στην Ισπανία, όλοι οι παίκτες πρέπει να έχουν ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο τους. Ετσι και η Μπαρτσελόνα φρόντισε να θέσει μία... εξωπραγματική ρήτρα, προκειμένου να μην μπορέσει καμία ομάδα να την «σπάσει» και να τον κάνει δικό της. Συγκεκριμένα η ρήτρα του Μέμφις Ντεπάι ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ για να «σπάσει» το συμβόλαιό του!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολλανδός επιθετικός ντύθηκε στα «μπλαουγκράνα» προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του στο σκοράρισμα, να την οδηγήσει σε επιτυχίες και παράλληλα να κάνει τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, να ξεχάσουν όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα το όνομα του Λιονέλ Μέσι.


 

LA LIGA Τελευταία Νέα