Τα 10αρια της Μπάρτσα πριν τους Ροναλντίνιο και Μέσι

Τα 10αρια της Μπάρτσα πριν τους Ροναλντίνιο και Μέσι

Τα 10αρια της Μπάρτσα πριν τους Ροναλντίνιο και Μέσι

bet365

Ο Ροναλντίνιο πρότεινε στην Μπαρτσελόνα να αποσύρει τη φανέλα με το 10, όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο ο Λιονέλ Μέσι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιοι παίκτες είχαν το συγκεκριμένο νούμερο στους «μπλαουγκράνα» - πριν τους δύο σούπερ σταρ - από τότε που καθιερώθηκαν οι σταθεροί αριθμοί στις φανέλες.

Ζιοβάνι

Το πρώτο Νο10 της Μπαρτσελόνα, από τότε που καθιερώθηκαν οι σταθεροί αριθμοί. Ο Βραζιλιάνος φορ μετακόμισε στο Καμπ Νου από τη Σάντος το καλοκαίρι του 1996 και για τρία χρόνια είχε το συγκεκριμένο νούμερο στη φανέλα του. Στις πρώτες δύο σεζόν ήταν βασικός στους «μπλαουγκράνα», όμως η έλευση του Λουίς Φαν Χααλ τον έβαλε σταδιακά στο περιθώριο. Ο Ζιοβάνι αγωνιζόταν ελάχιστα πλέον στην Μπαρτσελόνα και το 1999 αποχώρησε από τη Βαρκελώνη με προορισμό τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

gio

Γιάρι Λιτμάνεν

Πολλά από τα «μωρά» που είχε στον Άγιαξ, έφερε στην Μπαρτσελόνα ο Λουίς Φαν Χααλ στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ένας από αυτούς ήταν ο Γιάρι Λιτμάνεν, ο οποίος αφίχθη στη Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 1999. Με την αποχώρηση του Ζιοβάνι για τον Ολυμπιακό, το Νο10 ήταν... ορφανό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Φινλανδό μεσοεπιθετικό. Ωστόσο, ο Λιτμάνεν δεν κατάφερε να σηκώσει το βάρος αυτής της φανέλας, αφού δε θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που όλοι είχαν θαυμάσει στον Άγιαξ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε μία χρονιά να χάσει και το 10, αλλά και τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.

lit

Ριβάλντο

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ ήταν κάτοικος Καμπ Νου από το 1997, όμως... κατάφερε να πάρει το Νο10 τρία χρόνια μετά. Αρχικά, λόγω του Ζιοβάνι και στη συνέχεια λόγω του Λιτμάνεν. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι «Ρίμπο» είχε το Νο11 στην πλάτη, όμως η αποχώρηση του Φαν Χααλ το 2000 «απελευθέρωσε» το Βραζιλιάνο σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά έγινε ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα και το Νο10 πήγε σε εκείνον (ο Λιτμάνεν πήρε το 15). Ο Ριβάλντο είχε αυτόν τον αριθμό στη φανέλα για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς το 2002 αποχώρησε για λογαριασμό της Μίλαν.

riv

Χουάν Ρομάν Ρικέλμε

Το τελευταίο «10» της Μπαρτσελόνα πριν τους Ροναλντίνιο και Μέσι. Η ισπανική ομάδα τον απέκτησε το 2002 από την Μπόκα Τζούνιορς και στο πρόσωπό του είδε το διάδοχο του Ριβάλντο. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και στον αριθμό της φανέλας, καθώς ο Αργεντινός πήρε αμέσως το 10. Ωστόσο, το ίδιο καλοκαίρι επέστρεψε στο Καμπ Νου και ο Λουίς Φαν Χααλ, ο οποίος αντιμετώπισε τον Ρικέλμε, όπως ακριβώς και τον Ριβάλντο. Αν και ήταν κλασικό δεκάρι, τον τοποθέτησε στα άκρα και τον... έκαψε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός να παραμείνει μόλις για μία χρονιά στη Βαρκελώνη και να παραδώσει τη σκυτάλη της φανέλας στον Ροναλντίνιο.

riq

Υ.Γ. Πριν καθιερωθούν οι σταθεροί αριθμοί στις φανέλες των παικτών, μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είχαν φορέσει το Νο10 στην Μπαρτσελόνα. Ο Μαραντόνα, ο Λίνεκερ, ο Λάουντρουπ, ο Ρομάριο, ο Χάτζι και πολλοί άλλοι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα