Μπαρτσελόνα: Ελεύθεροι οι Πιάνιτς και Ουμτιτί, αδειάζει χώρο για να κρατήσει τον Μέσι

Μπαρτσελόνα: Ελεύθεροι οι Πιάνιτς και Ουμτιτί, αδειάζει χώρο για να κρατήσει τον Μέσι

Μπαρτσελόνα: Ελεύθεροι οι Πιάνιτς και Ουμτιτί, αδειάζει χώρο για να κρατήσει τον Μέσι

bet365

Έναν χρόνο αφού ξόδεψε 60 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, η Μπαρτσελόνα ξεφορτώνεται τον Πιάνιτς αλλά και τον Ουμτιτί με μηδαμινό όφελος, για να αδειάσει χώρο στο μπάτζετ και να προσφέρει το ιδανικό συμβόλαιο στον Λιονέλ Μέσι.

Επιχείρηση «σκούπα» έχει ξεκινήσει στη Μπαρτσελόνα με γνώμονα τον Λιονέλ Μέσι και το νέο του συμβόλαιο. Αφού παραχώρησε δανεικό τον Φρανσίσκο Τρινκάο στη Γουλβς με οψιόν 30 εκατομμύρια ευρώ και πούλησε τους Τοντιμπό (8,5 εκατ., Νις) και Ντε Λα Φουέντε (3 εκατ. Μαρσέιγ) οι Μπλαουγκράνα κάνουν ό,τι μπορούν για να εξοικονομήσουν χρήματα από μισθούς παικτών που δεν υπολογίζονταν από τον Ρόναλντ Κούμαν και οι πρώτοι που πρόκειται να αποδεσμευτούν είναι οι Μίραλεμ Πιάνιτς και Σαμουέλ Ουμτιτί.

Ο Βόσνιος χαφ πέρασε και δεν ακούμπησε από το «Καμπ Νόου» μετά τη μεταγραφή του από τη Γιουβέντους έναντι 60 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι και θα λάβει την ελευθέρας του με μία σημαντική αποζημίωση για τα τρία χρόνια που απέμεναν στο συμβόλαιό του. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση του Γάλλου στόπερ, ο οποίος μετά από πέντε χρόνια και μόλις 34 συμμετοχές τις δύο τελευταίες σεζόν αρχίζει να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του (υποψήφια η Μπεσίκτας).

Έτσι, οι Καταλανοί θα αδειάσουν σημαντικό χώρο για να μπορούν να δηλώσουν τον Λιονέλ Μέσι στη La Liga, αν φυσικά εκείνος πει το «ναι» και να μην υπερβαίνουν τα μισθολογικά όρια, καθώς και να μείνουν εντός του Financial Fair Play της UEFA. Και οι Πιάνιτς-Ουμτιτί αναμένεται να είναι οι πρώτοι από τους πολλούς που θα ακολουθήσουν την ίδια οδό, ενώ αναμένεται και η πώληση του Ζούνιορ Φίρπο στη Λιντς τις επόμενες μέρες έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα