Γκουαρδιόλα: «Ο Κούμαν αξίζει να βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα»

Κώστας Τόπας
Γκουαρδιόλα: «Ο Κούμαν αξίζει να βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα»

bet365

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν, ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Ολλανδός τεχνικός, έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις με την διοίκηση, τελικά θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα και τη νέα σεζόν.

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι η απώλεια του πρωταθλήματος δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το κλίμα για τον Ολλανδό τεχνικό, οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» του έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και για τη νέα σεζόν.

Οπως και ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι στάθηκε στο πλευρό του Κούμαν λέγοντας πως αξίζει να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου και την επόμενη χρονιά.

«Είμαστε πολύ καλοί φίλοι με τον Ρόναλντ και είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν πολύ περίπλοκο για όλες τις ομάδες λόγω της πανδημίας. Ο Ρόναλντ αξίζει να έχει ένα χρόνο ακόμα με τους παίκτες στο γήπεδο, τα δεύτερα χρόνια είναι πάντα καλύτερα από το πρώτο, ξέρετε ήδη ο ένας τον άλλον. Η Μπάρτσα έπαιξε πολύ καλά. Έπεσε στο τέλος όταν ήταν κοντά του (στο πρωτάθλημα), αλλά κέρδισε το Κύπελλο.

Το ξέρει, και το ξέρουμε όλοι. Είμαστε το αδύναμο μέρος της όλης διαδικασίας, εξαρτάται από τα αποτελέσματα και το ξέρει. Καταλαβαίνει απόλυτα ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος, όλοι χρειάστηκαν λίγες μέρες ή εβδομάδες για να πάρουν την καλύτερη απόφαση.

Οι προπονητές αποδυναμώνονται όταν δεν κερδίζουν, και ενισχύονται όταν κερδίζουν, και τον επόμενο χρόνο, αν χάσει παιχνίδια, θα αποδυναμωθεί. Είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτό, ναι Αν δεν το θέλεις, μην αφιερώσεις τον εαυτό σου σε αυτό, αλλά ο Ρόναλντ είναι δυνατός και έχει πολλή εμπειρία», ήταν τα λόγια του Πεπ, ο οποίος βρέθηκε στο Legends Trophy, που πραγματοποιήθηκε στο Pula Golf στη Μαγιόρκα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα