Οι 13 του Αντσελότι!

Οι 13 του Αντσελότι!

bet365

Ο Ιταλός επιστρέφει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και στο Σαντιάγο Μπερναμπέου θα βρει 13 (!) παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. Με τους 12 τα είχε πει στην προηγούμενη θητεία του στη Μαδρίτη, ενώ με τον Νταβίντ Αλάμπα στη Μπάγερν Μονάχου. Με αρκετούς συνεργάστηκε άψογα, άλλους τους εκτόξευσε, όμως υπήρχαν και περιπτώσεις παικτών που δεν είδαν με καλό μάτι την επιστροφή του Καρλέτο. Ο Ιταλός τεχνικός ανακοινώθηκε από τους Μαδριλένους και καλείται άμεσα να αποφασίσει με ποιους θα συνεργαστεί και σε ποιους θα πει... αντίο!

Σέρχιο Ράμος

Σέρχιο Ράμος

Καρίμ Μπενζεμά

Καρίμ Μπενζεμά

Γκάρεθ Μπέιλ

Γκάρεθ Μπέιλ

Μαρσέλο

Μαρσέλο

Ίσκο

Ίσκο

Ντάνι Καρβαχάλ

 Ντάνι Καρβαχάλ

Λούκα Μόντριτς

Λούκα Μόντριτς

Ραφαέλ Βαράν

Ραφαέλ Βαράν

Τόνι Κρόος

Τόνι Κρόος

Νάτσο

Νάτσο

Καζεμίρο

Καζεμίρο

Μάρτιν Όντεγκααρντ

Μάρτιν Όντεγκααρντ

Νταβίντ Αλάμπα

Νταβίντ Αλάμπα

Στην προηγούμενη θητεία του, ήταν ο παίκτης με τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, αφού μετρούσε 7.934 λεπτά σε 93 παιχνίδια, σημειώνοντας 14 γκολ. Ενα από αυτά τα τέρματα ήταν και στον τελικό του Champions League στη Λισαβόνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλωστε, με αυτό το γκολ πήγε το ματς στην παράταση, η Ρεάλ πήρε την κούπα και ο Καρλέτο την ψήφο εμπιστοσύνης. Θα συνεχίσουν μαζί; Θυμίζουμε, πως η συνεργασία του Ράμος με τη «Βασίλισσα ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου κι ακόμα δεν έχει υπάρξει επέκταση!

Ο τρίτος παίκτης που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από τον Κάρλο Αντσελότι ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά. Με τον Ιταλό τεχνικό, ο Γάλλος φορ είχε 7.723 λεπτά σε 98 ματς, σκοράροντας 62 γκολ και μοιράζοντας 46 ασίστ. Τι και αν έπαιζε με τον Κριστιάνο που μονοπωλούσε την επίθεση, ο Μπενζεμά ήταν εντυπωσιακός. Ο Καρλέτο ήταν ερωτευμένος με τον τρόπο που αγωνιζόταν ο Γάλλος φορ «Για μένα είναι ο καλύτερος φορ του κόσμου. Δεν είναι μόνο σκόρερ και δεν πρέπει να του ζητάμε να σκοράρει 30 γκολ, αν και μπορεί να κάνει και αυτό». Ο Αντσελότι θα βρει τον Καρίμ ακόμα πιο ώριμο, αν και κουρασμένο από τα ματς του ΕURO!

Ο Ουαλός ήταν ο 5ος παίκτης σε συμμετοχές την εποχή του Αντσελότι. Επαιξε 7.367 λεπτά σε 92 αγώνες, σε δύο σεζόν κατά τις οποίες οι τραυματισμοί δεν ήταν τόσο συχνοί για τον 31χρονο. Η απόδοση του Μπέιλ ήταν καλή, με 39 γκολ και 31 ασίστ, ωστόσο οι σχέσεις διαταράχθηκαν, έπειτα από μια αλλαγή στο Μεστάγια με τη Βαλένθια. Ο Ουαλός παραπονέθηκε στον ατζέντη του κι αυτός με τη σειρά του στον Πέρεθ. Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά, ο Μπέιλ επιστρέφει μετά το δανεισμό του στην Τότεναμ και η αποχώρηση του Ζιντάν ίσως τον κρατήσει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Απομένει πάντως το «ΟΚ» του Καρλέτο!

Ηταν ο έκτος παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, έχοντας 7.226 λεπτά σε 92 παιχνίδια. Φυσικά, δεν ήταν πάντα στα βασικά πλάνα του Κλαρέτο. Αλλωστε, στον τελικό του Champions League και του Copa del Rey, βασικός ήταν ο Κοεντράο. Βέβαια, στη Λισαβόνα, ο Βραζιλιάνος μπήκε για να... σώσει τον Ιταλό τεχνικό. Τώρα, ο Μαρσέλο είναι αλλαγή του Μεντί, έχει ένα χρόνο συμβόλαιο και απομένει να δούμε τι θα αποφασίσει ο Αντσελότι.

Ο Ισκο είχε 6.928 λεπτά συμμετοχής σε 106 λεπτά συμμετοχές με τον Αντσελότι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο παίκτης από τη Μάλαγα έκανε τα πάντα για να καθιερωθεί και σε αυτή τη διετία μέτρησε 17 γκολ και 22 ασίστ. Οι καλύτερές του εμφανίσεις ήταν ως αριστερός μέσος στους πρώτους μήνες της σεζόν 2014-15. Ο Ισκο ήταν ένα βήμα πριν το «αντί», ωστόσο η έλευση του Καρλέτο αλλάζει το τοπίο και δεν αποκλείεται η παραμονή του 29χρονου στη «Βασίλισσα».

Μπορεί η πρώτη... γνωριμία να μην ήταν η ιδανικότερη, μπορεί ο Αρμπελόα να είχε θέση βασικού, ωστόσο Καρλέτο και Καρβαχάλ τα βρήκαν και ο παίκτης από τη Λεγανές έπαιξε 6.698 λεπτά σε 88 ματς, ο 8ος παίκτης με τον περισσότερο χρόνο. Αν καταφέρει και επιστρέψει δυναμικά έπειτα από μια σεζόν γεμάτη τραυματισμούς, τότε η δεξιά πλευρά είναι δική του και θα αφήσει πίσω του Οντριοθόλα και Βάθκεθ.

Κι όμως ο Λούκα Μόντριτς ήταν ο δέκατος σε λεπτά συμμετοχής με τον Αντσελότι στον πάγκο. Είχε 6.068 λεπτά σε 68 αγώνες, αν και στην πρώτη του σεζόν ο Κροάτης ήταν άτυχος με διαδοχικούς τραυματισμούς. Στην πραγματικότητα, ήταν ο Ιταλός που του έδωσε τον σωστό ρόλο στο 4-3-3, όταν πριν είχε αμφιβολίες για το αν ήταν playmaker ή όχι. Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο Μόντριτς το είχε πει: «Με τον Αντσέλοτι έχω παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής μου». Βέβαια, στα 36 χρόνια δύσκολα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα και με τον Κάρλο Αντσελότι!

Παρά την παρουσία των Ράμος και Πέπε, ο Βαράν έπαιξε αρκετά λεπτά (5.016 λεπτά σε 69 παιχνίδια) υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι. Ωστόσο, το επίπεδο του Γάλλου ανέβηκε στα ύψη με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Απομένει να δούμε αν θα συνεργαστεί κανονικά με τον Αντσελότι, μιας και αρνήθηκε το νέο συμβόλαιο που του προσέφερε η Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλωστε, η «Βασίλισσα» δεν είναι αντίθετη στην παραχώρησή του, μιας η άφιξη του Αλάμπα, αλλά και οι εμφανίσεις του Μιλιτάο καλύπτουν το κενό!

Απίθανο! Ο Γερμανός βρήκε μόλις μια χρονιά στον πάγκο της Ρεάλ τον Κάρλο Αντσελότι, μετρώντας σε 55 ματς 4600 λεπτά! Ναι, αγωνίστηκε σε όλα σημειώνοντας δυο γκολ και 14 ασίστ. «Ο Κρόος είναι ένας άλλος δάσκαλος, έχει τελειώσει πολύ γρήγορα το πανεπιστήμιο του Τσάμπι Αλόνσο. Δεν ανησυχεί ποτέ, δεν αισθάνεται ποτέ πίεση, το παιχνίδι του είναι το ίδιο, ακόμα κι αν ο αντίπαλος είναι κοντά του. Είναι πολύ σημαντικός και το παιχνίδι μας εξαρτάται από τα πόδια του» είχε πει ο Αντσελότι στη διάρκεια της κοινής θητείας τους τη σεζόν 2014-15.

Τι και αν υπήρχαν μπροστά του οι Ράμος, Πέπε και Βαράν, ο Νάτσο πρόλαβε να παίξει 2.834 λεπτά σε 41 ματς. Από τότε έχει εξελιχθεί πολύ και κατάφερε να προσφέρει ευελιξία στην άμυνα, κάτι που ο Καρλέτο θα εκτιμήσει αρκετά.

Αυτή ήταν μια περίεργη σχέση... Ηταν στην ομάδα τη σεζόν 2013-14, αλλά πρόλαβε να παίξει μόλις 657 λεπτά. Το μόνο καλό που έχει να θυμάται από εκείνη τη χρονιά, ήταν κάποια λεπτά συμμετοχής στα προημιτελικά με τη Ντόρτμουντ. Το καλοκαίρι του 2014 ο Αντσελότι εισηγήθηκε τον δανεισμό του στην Πόρτο! Ο Ιταλός έφυγε, ο Βραζιλιάνος επέστρεψε και βοήθησε τη Βασίλισσα στην κατάκτηση τριών διαδοχικών Champions League. Απομένει να δούμε πως θα ταιριάξουν οι δυο τους...

Ωραίες αναμνήσεις... Ο Νορβηγός στα 16 του χρόνια έκανε ντεμπούτο στη Ρεάλ υπό τις οδηγίες του Καρλέτο. Επαιξε 32 λεπτά στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Χετάφε. Επιστρέφει από την Άρσεναλ και απομένει να δούμε αν ο Αντσελότι πιστεύει ότι μπορεί να έχει θέση στην ομάδα του. Εάν όχι, δεν αποκλείεται ένας νέος δανεισμός.

Είναι ο μοναδικός που συνέπεσε με τον Αντσελότι εκτός Ρεάλ: τον προπόνησε στη Μπάγερν, όπου ήταν ο δεύτερος με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (4.069 σε 51 ματς), πίσω μόνο από τον Λεβαντόφσκι. Με τον Καρλέτο έπαιξε πίσω ως αριστερό μπακ, ωστόσο χρησιμοποιήθηκε και ως στόπερ, κάτι που τον βοήθησε αρκετά στην καριέρα του.