Μίλαν - Τζένοα 3-1 (1-1 κ.α.): Πρόκριση με ανατροπή και... άγχος στους «8» του Κυπέλλου (vid)

Μίλαν - Τζένοα 3-1 (1-1 κ.α.): Πρόκριση με ανατροπή και... άγχος στους «8» του Κυπέλλου (vid)

bet365

Ο Ζιρού την... ηρέμησε στο 74', οι αλλαγές του Πιόλι (Λεάο-Σαλεμάκερς) «καθάρισαν» στην παράταση κι έστω και πιο δύσκολα από το αναμενόμενο η Μίλαν επικράτησε με ανατροπή της Τζένοα (3-1, 1-1 κ.α) και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ιταλίας.

Δεν ήταν στα σχέδιά της να παίξει 120 λεπτά αγώνα για να προκριθεί. Το νωθρό της ξεκίνημα, όμως αι μια αλληλουχία από αρνητικά γεγονότα στο 25λεπτο την έφεραν σε σημείο να αγχωθεί πραγματικά για τυχόν αποκλεισμό από τους «16» του Κυπέλλου. Στο σπίτι της, κόντρα στην Τζένοα. Ωστόσο, έστω κι από το δύσβατο μονοπάτι, η Μίλαν έκανε το καθήκον της, ανέτρεψε την παρτίδα κόντρα στους Ροσομπλού και με το τελικό 3-1 στην παράταση πήρε το εισιτήριό της για τα προημιτελικά.

Το γκολ του Όστιγκαρντ με κεφαλιά στα… ουράνια για το 0-1 στο 17’ «έκοψε» τα πόδια των Ροσονέρι, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει πρώτοι με δοκάρι του Κρούνιτς στο 4’. Σαν να μην έφτανε αυτό, είδαν τον Φικάγιο Τομόρι να αποχωρεί τραυματίας στο 24’ και η «ψυχρολουσία» έγινε ακόμη πιο έντονη, με την Τζένοα, μάλιστα, να απειλεί και για δεύτερο γκολ με τον Εκουμπάν στο 41’.

Όσο περνούσαν τα λεπτά στο β’ μέρος χωρίς αποτέλεσμα, περνούσε και πιο γρήγορα η ιδέα για ενδεχόμενο «στραπάτσο» από το μυαλό των φιλάθλων στο «Σαν Σίρο». Ωστόσο, η λύση βρέθηκε. Από τον Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος μετέτρεψε σε ασίστ την ιδανική σέντρα του Ερναντέζ, «καρφώνοντας» τη μπάλα με κεφαλιά στην κίνηση για το 1-1 στο 74’.

Η παράταση δεν αποφεύχθηκε κι εκεί έλαμψαν τα νεότερα «αστέρια», που ήλθαν από τον πάγκο. Μετά από αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο του έξτρα χρόνου, την ανατροπή σφράγισε τελικά ο Ραφαέλ Λεάο στο 102’ με μια ασύλληπτη λόμπα από πλάγια θέση, που παραμένει εντυπωσιακή είτε ήταν εκούσια, είτε όχι. Το βάρος έφυγε από τα πόδια των Ροσονέρι, η Τζένοα δεν είχε απάντηση με εξαίρεση ένα σουτ του Όστιγκαρντ στο 108’ και στο 112’ η άλλη «χρυσή» αλλαγή, ο Σαλεμάκερς έγραψε από τη δεύτερη ασίστ του Ερναντέζ το τελικό 3-1 και πλέον η Μίλαν περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από τον νικητή του Λάτσιο-Ουντινέζε.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλουλού, Τομόρι (24’ Φλορέντσι), Γκάμπια, Ερναντέζ, Τονάλι, Κρούνιτς (62’ Μπακαγιόκο), Μεσίας (80’ Σαλεμάκερς), Μαλντίνι (62’ Ντίαθ), Ρέμπιτς (62’ Λεάο), Ζιρού (118' Ρόμπακ)

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «8»:

Γιουβέντους/Σαμπντόρια (18/1) – Σασουόλο/Κάλιαρι (19/1)

Φιορεντίνα – Αταλάντα

Μίλαν – Λάτσιο/Ουντινέζε (18/1)

Ρόμα/Λέτσε(20/1) – Ίντερ/Έμπολι (19/1)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα