Ο Ολυμπιακός κι άλλες δύο-τρεις στην Ευρώπη για δεύτερο σερί νταμπλ!

Ο Ολυμπιακός κι άλλες δύο-τρεις στην Ευρώπη για δεύτερο σερί νταμπλ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον τελικό του Κυπέλλου βάζοντας του μία άλλη παράμετρο.
Τα bwin Challenges* χαρίζουν μια 4K τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Τι είναι για τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο; Η δυνατότητα να σώσει ό,τι μπορεί να σώσει σε μία διετία αποτυχίας του σε Ελλάδα κι Ευρώπη…

Τι είναι για τον Ολυμπιακό το Κύπελλο; Η δυνατότητα να βάλει ένα κερασάκι στην τούρτα μίας δεύτερης σερί επιτυχημένης σεζόν, κάνοντας νταμπλ για δεύτερη στη σειρά σεζόν, κάτι που στην Ευρώπη αυτή τη διετία το έχουν κάνει μόλις δύο ομάδες και το κυνηγάνε άλλες δύο, με τη μία να είναι ο Ολυμπιακός!

Δύο διαδοχικά νταμπλ στη διετία 2019-20 και 2020-21 έχουν κάνει μόνο η αυστριακή Ζάλτσμπουργκ και η σλοβάκικη Σλόβαν Μπρατισλάβας! Η Ζάλτσμπουργκ πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα και κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου 5-0 την Αούστρια Λουστενάου και πήρε και φέτος το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο κερδίζοντας στον τελικό 3-0 τη Λασκ Λιντς…Η Σλόβαν πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα και κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου 1-0 την Ρούζεμποροκ και πήρε και φέτος το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο κερδίζοντας στον τελικό 2-1 τη Ζίλινα (με γκολ στην παράταση του παλιού μας γνώριμου Βλάντιμιρ Βάις)…

Υπάρχει μία τρίτη ομάδα, η Παρί Σεν Ζερμέν, που πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα και κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου 1-0 τη Σεντ Ετιέν, ενώ φέτος έχει ήδη πάρει το Κύπελλο, κερδίζοντας 2-0 τη Μονακό και σήμερα θα ξέρει αν θα πάρει και το πρωτάθλημα, καθότι είναι τελευταία αγωνιστική και βρίσκεται ένα πόντο κάτω από τη Λιλ!

Και υπάρχει κι ο Ολυμπιακός, που ήδη έχει πάρει τόσο το περσινό, όσο και το φετινό πρωτάθλημα, έχει κερδίσει πέρυσι στον τελικό του Κυπέλλου την ΑΕΚ 1-0 και θα δούμε απόψε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αν πάρει και το φετινό Κύπελλο!

Θεωρώ δε ότι όπως για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι τεράστια η πρόκληση να γίνει με νίκη σήμερα ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού που θα έχει κάνει δύο σερί νταμπλ, έτσι και για όλη την ομάδα είναι τεράστια η πρόκληση φτάνοντας στο τέλος της σεζόν να έχει να λέει ότι είναι ένας από τους τρεις-τέσσερις συλλόγους που έκαναν δύο σερί νταμπλ πέρυσι και φέτος.

Ήδη ο Ολυμπιακός έχει κάνει εντυπωσιακές επιδόσεις φέτος σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Π.χ. η διαφορά των 26 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά το +31 (!) της Γιάνγκ Μπόις από τη Βασιλεία στην Ελβετία. Ακολουθεί το +25 Ρέιντζερς από τη Σέλτικ στη Σκοτία, το επίσης +25 της Μπούντουκνοστ στο Μαυροβούνιο και το +20 της Φέρεντσβαρος (του υποψήφιου για την ΑΕΚ, Ρεμπρόφ) στην Ουγγαρία.

Π.χ. το αήττητο στο Καραϊσκάκη με 17 νίκες και μία ισοπαλία αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη μετά τις 19 νίκες στα 19 ματς της Ρέιντζερς! Με την Σλάβια Πράγας να έχει 14 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ειλικρινά νομίζω ότι αυτός ο Ολυμπιακός της τριετίας Μαρτίνς αξίζει και δεύτερο νταμπλ. Με την οικογένεια του Ολυμπιακού να θέλει ρεβάνς για τον τελευταίο τελικό με τον ΠΑΟΚ, πριν 20 χρόνια, εκείνο το 4-2 του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το 2001! Άλλωστε, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο, λέει, που σερβίρεται κρύο…

Η παράδοση (των εφτά) τελικών μεταξύ των δύο ομάδων, του Ολυμπιακού με τον περισσότερο κόσμο πανελλαδικά και του ΠΑΟΚ με τον περισσότερο κόσμο στη Βόρεια Ελλάδα, μας διδάσκει κάποια πράγματα.

Πρώτον, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μπορέσει κι έχει κερδίσει και δύο και τρεις φορές σε συνεχόμενους τελικούς τον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ δεν έχει μπορέσει ποτέ να τον κερδίσει τον Ολυμπιακό έστω σε δύο συνεχόμενους τελικούς-κι ο προηγούμενος ήταν η νίκη του ΠΑΟΚ…

Δεύτερον, όποιος ανοίξει το σκορ έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο. Το άνοιξε έξι φορές ο Ολυμπιακός και πήρε πέντε Κύπελλα, χάνοντας το ένα στα πέναλτι. Το άνοιξε μία φορά ο ΠΑΟΚ και το πήρε πανηγυρικά (4-2)!

Κι ενώ η σεζόν κλείνει με τον τελικό του Κυπέλλου, όπως είχε ανοίξει, τον περασμένο Σεπτέμβρη με τον…περσινό τελικό του Κυπέλλου (!), το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι τα τελευταία χρόνια το Κύπελλο το παίρνει συνήθως η αντικειμενικά καλύτερη ομάδα…: το 2020 ο Ολυμπιακός (νταμπλ), το 2019 ο ΠΑΟΚ (νταμπλ) και το 2018 πάλι ο ΠΑΟΚ (που έχασε το νταμπλ από τα αυτογκόλ του στην Τούμπα με τις διακοπές των ντέρμπι με Ολυμπιακό κι ΑΕΚ).

Ο Ολυμπιακός δύο σερί νταμπλ έκανε τελευταία φορά τη διετία 2011-12 και 2012-13, κερδίζοντας στους τελικούς αντίστοιχα Ατρόμητο και Αστέρα. Αμέσως προηγούμενη διετία του με δύο κολλητά νταμπλ ήταν το 2007-08 και 2008-09 με τις νίκες του στους τελικούς επί του Άρη και της ΑΕΚ (στα πέναλτι) αντίστοιχα. Κι αμέσως πιο πριν, ως εκ συμπτώσεως, πάλι με νίκες επί του Άρη και της ΑΕΚ, το 2004-05 και το 2005-06.

Αυτές είναι οι τρεις φορές που το έχει κάνει, το νταμπλ-νταμπλ, ο Ολυμπιακός από τότε που έγινε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο Α΄ Εθνικής. Να δούμε απόψε αν το κάνει και τέταρτη φορά, την στιγμή που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν το έχει κάνει ούτε μία…

Άσχετο: Υπάρχει μία σφήνα Τούρκων, αλλά η υποψηφιότητα του Ολυμπιακού για τον Τικίνιο είναι ισχυρή. Δεν θα αργήσουμε να μάθουμε την οριστική έκβαση της υπόθεσης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.