Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ που θα έχει απέναντί του το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου (21:00 - Cosmote TV) ο Ολυμπιακός δεν θα έχει σχέση με κανένα προηγούμενο παιχνίδι των 2 ομάδων φέτος και αυτό το γνωρίζουν οι Πειραιώτες. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Στο ποδόσφαιρο σε πολλές περιπτώσεις κερδίζει πάντα ο καλύτερος, όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πιστοποιήσει την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός φέτος στο πρωτάθλημα έδειξε και απέδειξε πως ήταν η πιο καλή και ποιοτική ομάδα για να πάρει το πρωτάθλημα με τέτοια διαφορά και να χάσει μόνο ένα ντέρμπι, αυτό της Τούμπας που δεν ήταν ένα ματς που από βαθμολογικής πλευράς... καιγόταν να πάρει.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Η κατάσταση δεν είναι η ίδια. Εδώ έχουμε έναν τελικό (απόψε στις 21.00 με κάλυψη από τη COSMOTE TV στο ΟΑΚΑ και μετά με μαγνητοσκόπηση στην ΕΡΤ) όπου ο ΠΑΟΚ ως Οργανισμός δείχνει πως θα πάει πιο... υποψιασμένος και πιο αποφασισμένος. Είναι ένα ματς που η λογική λέει πως ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο επικίνδυνος και πιο σοβαρός από άλλα παιχνίδια στη διάρκεια της φετινής περιόδου. Και σίγουρα αυτό το ξέρει και το περιμένει ο Ολυμπιακός. Που και εκείνος από την πλευρά του καλείται να είναι προετοιμασμένος σε όλους τους τομείς για αυτόν τον μεγάλο αγώνα και που όλος ο Οργανισμός του δείχνει πως θα είναι. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει ο πρωταθλητής να πάει με τον αέρα του φαβορί αλλά με τη σωστή προσέγγιση και τη νοοτροπία για να πάρει το ματς.

Η πολύ σωστή τοποθέτηση του Μαρτίνς για το κίνητρο και η... δίψα του Αβραάμ

Ρωτήθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ για το εάν είναι πιο μεγάλο κίνητρο το να πάρει ως κόουτς το 2ο διαδοχικό του νταμπλ και να γράψει ιστορία. Ο Πορτογάλος πολύ σωστά και λογικά απάντησε πως «όχι, δεν με νοιάζει αυτό. Η κατάκτηση ενός νταμπλ είναι από μόνη της ικανή για να μας δώσει το κίνητρο που χρειαζόμαστε».
Κοινώς ο Μαρτίνς στέλνει το μήνυμα πως και μόνο που είσαι στον Ολυμπιακό και διεκδικείς νταμπλ είναι το μεγαλύτερο δυνατό κίνητρο για κάθε παίκτη αλλά και το επιτελείο του. Και ειδικά σε ένα ματς που διακυβεύβεται και τίτλος και το πρεστίζ μίας ομάδας. Πάνω σε αυτό υπήρχαν και οι ατάκες του Αβραάμ Παπαδόπουλου που ακόμα και σε αυτή τη ηλικία μετά από τόσα τρόπαια θέλει ένα ακόμα: «Όλα ξεκινούν από τη δική μας θέληση. Είναι κίνητρο μόνο και μόνο η φανέλα που φοράμε. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μία από τις καλύτερες της Ευρώπης. Ξέρουμε ότι ο κόσμος θέλει το νταμπλ. Εμείς διψάμε για τίτλους και είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε στον τελικό και να τα δώσουμε όλα για εμάς και για τον κόσμο μας».

Το ματς εκτός από σωστή τακτική θέλει πείσμα και πάθος

Όλα συγκλίνουν στο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς προτιμά το 3-4-3 για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ανεξάρτητα όμως από αυτό πολύ μεγάλο ρόλο στον αγώνα θα παίξει η τακτική. Η προσέγγιση του επιτελείου των Πειραιωτών αλλά και της ομάδας κυρίως στο πως θα διαχειριστεί τα μετόπισθέν της αλλά και το πως να δεχθεί λιγότερες φάσεις. Το κομμάτι της άμυνας θα επιδιώξει να το προσέξει πολύ και ο ΠΑΟΚ. Κοινώς οι δύο ομάδες θα εστιάσουν στη σωστή αμυντική κάλυψη. Εκτός των άλλων ρόλο κλειδί θα παίξει και το κέντρο και γενικά ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής.
Ο Ολυμπιακός προφανώς και δεν θα κλειστεί όμως από την άλλη θα χρειαστεί να παίξει και πιο έξυπνα και πιο προσεκτικά σε κάποιες στιγμές. Θα πρέπει να είναι σοβαρός, προσηλωμένος και με μία διαφορετική εικόνα μεσοαμυντικά σε σχέση με το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου παρότι κέρδισε με το ευρύ 4-1 δέχθηκε αρκετές φάσεις. Βέβαια εκτός από σωστή τακτική ένα τέτοιο παιχνίδι θέλει πείσμα, πάθος, αυταπάρνηση αλλά και μαχητικότητα στο φουλ. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ο Ολυμπιακός εξάλλου δεν παίζει μόνο για τον σύλλογο. Παίζει και για τον κόσμο του αλλά και για το ιδανικό κλείσιμο μίας χρονιάς που πήρε ξανά το πρωτάθλημα.
Υ.Γ. Ο κόουτς Πάμπλο Γκαρσία είπε πολλά και διάφορα αυτές τις ημέρες αλλά το σχόλιό του για έναν καλό διαιτητή στον τελικό - για να υπάρχει δηλαδή ένας καλός ρέφερι στον αγώνα - προκάλεσε ερωτηματικά. Εάν ο στόχος ήταν να δημιουργήσει κλίμα και μόνο και είχε να κάνει με αυτό δεν μπορώ να το ξέρω αλλά το δίχως άλλο δεν προκαταβάλλεις ποτέ τέτοιες καταστάσεις πριν από έναν τελικό Κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.