Οταν η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο επί του Ολυμπιακού με υπογραφή Ίβιτς (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Οταν η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο επί του Ολυμπιακού με υπογραφή Ίβιτς (pics & vids)

bet365

Τέτοια ημέρα πριν από 19 χρόνια η ΑΕΚ κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας με 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στον τελικό της διοργάνωσης.

Στις 27 Απριλίου του 2002 ΑΕΚ και Ολυμπιακός κόντραραν τις δυνάμεις τους στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο τελικός έγινε, μια εβδομάδα μετά την ήττα της Ένωσης από τους «ερυθρόλευκους» με 4-3 στο ίδιο γήπεδο, που έκρινε και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος, κατάφερε να ανοίξει πρώτη το σκορ στον τελικό στο 52' χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης. Ο Νικολαϊδης μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Γεωργίου. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο ίδιος αλλά η μπάλα χτύπησε στα δύο δοκάρια, έπειτα στην επαναφορά ο Ντέμης σούταρε και στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης που της άλλαξε την πορεία με τα πλευρά και την έστειλε στα δίχτυα!

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 72' μετά την κεφαλιά του Ζιοβάνι. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος σκόρερ των Πειραιωτών, αποβλήθηκε από το ματς μετά από χτύπημα στον Κωνσταντινίδη. Τη στιγμή που όλα έδειχναν παράταση, ο Ίλια Ίβιτς στο 83' κατάφερε, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Τσιάρτα, να σκοράρει με το κεφάλι και να πετύχει το 2-1. Με αυτό το γκολ χάρισε και το 13ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία της ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Χιώτης, Γκαμάρα, Γεωργέας, Καψής, Ζαγοράκης, Τσιάρτας, Κασάπης (28' Ξενίδης), Λάκης, Νικολαΐδης, Κωνσταντινίδης (82' Ιβιτς).

Ολυμπιακός (Λεμονής): Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Κωστούλας (86' Οφορίκουε), Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ (44' Ζε Ελίας), Τζόρτζεβιτς, Ζέτερμπεργκ (86' Νινιάδης), Ζιοβάνι, Αλεξανδρής

Στις 27 Απρίλη του 2002, η ΑΕΚ κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας νικώντας με 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στον τελικό της...

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα