Η κλάση του Σα και το «μάθημα» για τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα (vids)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Η κλάση του Σα και το «μάθημα» για τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός στάθηκε όρθιος στην έδρα του ΠΑΣ χάρις στην ποιότητα του Σα και τον Χασάν που... ξανασκότωσε την ομάδα των Ιωαννίνων, ωστόσο πήρε και αγωνιστικά μαθήματα από αυτό το ματς. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Ο Ολυμπιακός πήγε στα Γιάννινα γνωρίζοντας καλά πως εύκολο έργο δεν θα είχε. Αυτό το έχουν δείξει όλα τα φετινά του ματς με τον ΠΑΣ. Το 1-1 του α' γύρου, το δύσκολο 1-0 στο Καραϊσκάκη και φυσικά το 1-1 της Τετάρτης.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ζύγισε τα δεδομένα και προχώρησε σε αλλαγές προσώπων αλλά κράτησε την ίδια διάταξη με την ΑΕΚ. Αυτό το 3-4-3. Ένα 3-4-3 το οποίο όμως για να του αποφέρει αποτέλεσμα στην επίθεση το άλλαξε τουλάχιστον 2 φορές στον αγώνα. Το έκανε 4-2-3-1 και μετά τελείωσε με το 4-4-2 απέναντι στον ΠΑΣ του Γιαννίκη που από την πλευρά του ξεκίνησε με ένα 4-2-3-1 και τελείωσε με ένα 3-5-2.
Ένα παιχνίδι τακτικής και από τους δύο προπονητές που ανέδειξε αυτό το τελικό 1-1. Η διαφορά ήταν πως ο ΠΑΣ παρά τις φάσεις που είχε το γκολ του το βρήκε από πέναλτι ενώ ο Ολυμπιακός το πέτυχε από τη γκολάρα του Χασάν, του παίκτη που είχε σκοράρει και στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη.

ΣΕ ΚΑΚΟ... ΦΕΓΓΑΡΙ ΟΙ ΛΑΛΑ, ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΜΑ

Για τον Μπρούμα λίγο έως πολύ τα έχουμε καταγράψει ξανά. Ο Πορτογάλος συνεχίζει να μην δείχνει καλή εικόνα και να μην πείθει ότι αξίζει να μείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Αρκεί να δούμε τις χαμένες φάσεις του και τη γενική του εικόνα. Κακό αγωνιστικό πρόσωπο είχαν ξανά και οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ που ειδικά σε τέτοια παιχνίδια έχει σημασία τα άκρα της άμυνάς σου να πάνε καλά. Στα δικά μου μάτια πιθανώς ο Μολδαβός να έκανε το χειρότερό του παιχνίδι από τότε που ήρθε ενώ από τον Λαλά οι απαιτήσεις ήταν και παραμένουν μεγάλες.
Όσο για τον Μπα ανεξάρτητα από τη φάση του πέναλτι στο ματς των Ιωαννίνων (την οποία έδωσε μέσω VAR ο διαιτητής Τρεϊμάνις σε ένα παιχνίδι που όπως είδα τον Λετονό έχει κάνει λάθη σε φάουλ και πειθαρχικό έλεγχο) δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που δεν λειτούργησε σωστά. Και ο ίδιος ξέρει καλά πως σε αυτό το επίπεδο τα λάθη πρέπει να είναι λιγότερα και η απόδοσή του πιο σταθερή.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΒΙΛΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ, ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ «ΜΑΘΗΜΑΤΑ»

Ο Θανάσης Ανδρούτσος είναι ένα παιδί που δεν παίζει στη φυσική του θέση. Και όμως με το που μπήκε αλλαγή η άμυνα του ΠΑΣ τον ένιωσε. Με τα ανεβάσματά του προκάλεσε προβλήματα και ρήγματα και γενικά ότι δεν έκαναν οι άλλοι ακραίοι μπακ.
Από μία από αυτές τις φάσεις και τη συνεργασία του με τον Φορτούνη βγήκε η στιγμή του 1-1 με τον Χασάν. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Όπως επίσης ο Εμβιλά με την είσοδό του άρχισε να... τακτοποιεί οργανωτικά το παιχνίδι των Πειραιωτών με τις μεταβιβάσεις τους. Οι Πειραιώτες που πήραν και τα μαθήματά τους στα Ιωάννινα. Μαθήματα όπως ότι σε τέτοια ματς πρέπει επιθετικά να είσαι περισσότερο κυνικός και ουσιαστικός και ότι φάσεις δημιουργείς πρέπει να τις... εκτελείς και επίσης ότι θα πρέπει ως σύνολο να ανταποκρίνεται πιο καλά σε συνθήκες έντονης πίεσης και να λειτουργεί διαφορετικά.

Ο ΣΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ Ο ΧΑΣΑΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΑ 13 ΓΚΟΛ

Δεν νομίζω πως υπήρχε αμφιβολία για το επίπεδο, την κλάση και την ποιότητα του Ζοσέ Σα. Ναι όντως πέρασε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος αλλά κόντρα στον ΠΑΣ μόνο και μόνο εάν δούμε τις δύο φάσεις που βάζει stop στον Μιλιντσεάνου απλά... υποκλινόμαστε στον Πορτογάλο. Πρόκειται για δύο απίστευτα δύσκολες φάσεις που τις βγάζει και τις σταματά με σιγουριά μεγάλου γκολκίπερ. Ο Σα είναι ένας μεγάλος γκολκίπερ και μας το θύμισε ξανά έχοντας και το χάιλαιτ με την τρομερή ντρίμπλα του πάνω σε αντίπαλο λίγο πριν τη λήξη.
Όσο για τον Χασάν; Έχει... ακούσει κατά καιρούς τόσα και τόσα. Απέναντι στον ΠΑΣ έχει χάσει τουλάχιστον δύο καλές ευκαιρίες όμως αυτό το τρομερό γυριστό του είναι σαν να τον εξιλεώνει. Ένα γκολ που το αφιέρωσε στον προπονητή τερματοφυλάκων, Παναγιώτη Αγριογιάννη. Ένας φορ που είναι 2ος και όμως φέτος έχει 13 γκολ και 4 ασίστ σε 30 αγώνες. Εάν αυτές δεν είναι καλές επιδόσεις τότε ποιές είναι;
Και κάτι φυσικά για τον ΠΑΣ, που είναι από αγωνιστικής πλευράς άξιος επαίνων καθώς βρίσκεται σε αυτή τη φάση του Κυπέλλου. Μας έδειξε ξανά πόσο σκληροτράχηλη και επικίνδυνη ομάδα είναι ειδικά σε ματς με υψηλό κίνητρο. Το πάλεψε πολύ το παιχνίδι όμως οι Σα και Χασάν είχαν άλλη άποψη. Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν πως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να προσέξει πολύ στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη για να επικυρώσει την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.