Το αντιποδόσφαιρο του Μπόλονι καταδίκασε τον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το αντιποδόσφαιρο του Μπόλονι καταδίκασε τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον αδούλευτο επιθετικά και αδιόρθωτο αμυντικά Παναθηναϊκό του Λάζλο Μπόλονι που έκανε... πειράματα στα παιχνίδια της χρονιάς και αποκλείστηκε από τον πολύ ανώτερο ΠΑΣ Γιάννινα του Αργύρη Γιαννίκη!

Το κακό ερχόταν. Φαινόταν από μακριά. Από την εποχή του μεγάλου σερί, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Ειδικά όταν η εικόνα πάνω στο χορτάρι είναι αποκρουστική!

Ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι, ένα σύνολο αδούλευτο επιθετικά από επιλογή του προπονητή του, με νοοτροπία μικρής ομάδας πάνω στο χορτάρι που τόσο καιρό έβαζε ένα γκολ και μετά έπαιζε μαζική άμυνα, κατάφερε να μπει στην μάχη της Ευρώπης αλλά η εικόνα φώναζε, από χιλιόμετρα. Χωρίς βελτίωση το μέλλον θα ήταν ζοφερό. Σκοτεινό.

Ακόμη και το μηδέν παθητικό χτίστηκε πάνω στην κλάση του Διούδη και την αστοχία των αντιπάλων και λιγότερο στην καλή ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας. Τα στοιχεία ήταν αμείλικτα αλλά το παραμύθιασμα εντός και εκτός ομάδας πήγε... σύννεφο. Σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι να έρθει ο ΠΑΣ Γιάννινα και να τιμωρήσει το αντιποδόσφαιρο του Μπόλονι και την απίθανη διαχείριση που έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός σε μια σειρά αγώνων, οι οποίοι ήταν οι σημαντικότεροι της χρονιάς από την άποψη πως ο σύλλογος διεκδικούσε με καλές πιθανότητες το να φτάσει μέχρι το τέλους του δρόμου και να διεκδικήσει έναν τίτλο μετά από επτά ολόκληρα χρόνια!

Φυσικά, κατώτεροι των περιστάσεων παρουσιάστηκαν και όσοι από τους παίκτες έπαιξαν σε αυτά τα δύο ματς αλλά όταν εδώ και καιρό ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παίζει μόνο άμυνα, όταν ο προπονητής αποφασίζει να κάνει... πειράματα σε αυτά τα παιχνίδια και δεν δουλεύει για να βελτιώσει τις αδυναμίες της ομάδας του, τότε το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης του ανήκει.

Καμία λογική στην ενδεκάδα και στην διαχείριση

Ο Παναθηναϊκός μπήκε να παίξει το ματς της χρονιάς και ο Μπόλονι άφησε στον πάγκο τον καλύτερο του παίκτη, τον πιο επιδραστικό, τον ηγέτη της ομάδας. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην ξεκινήσει σε αυτό το ματς ο Μαουρίσιο. Όπως δεν υπήρχε λόγος να βγει από την ενδεκάδα ο Χουάνκαρ και να μπει ο Χατζηθεοδωρίδης.

Ο Ισπανός μπακ ήταν σε καλή κατάσταση, είναι εξαιρετικός δημιουργικά(αν και στα περισσότερα ματς έχει εντολή να μην περνάει την σέντρα), αξιόπιστος αμυντικός αλλά ο Ρουμάνος τεχνικός βρήκε το ματς και τον... τιμώρησε για το γκολ του Γκαρσία στο ματς με την ΑΕΚ. Μία απομάκρυνση που 9 στις 10 φορές η μπάλα φεύγει από την περιοχή ενώ σε όλο το υπόλοιπο ματς εξαφάνισε τον εξτρέμ της ΑΕΚ. Βασικός ο Σανκαρέ μετά από 20 ημέρες απραξίας λόγω τραυματισμού, ξανά βασικός ο Ιωαννίδης σε ρόλο αριστερού εξτρέμ ενώ είναι είναι φορ(με μόλις 2 γκολ σε 15 ματς), ξανά στον πάγκο ο Αϊτόρ, που κατάφερε να διασωθεί όταν μπήκε από το ναυάγιο.

Ο Ισπανός ήταν και η μοναδική αλλαγή που έγινε στην ανάπαυλα. Σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις πετούσε ο Παναθηναϊκός...

Ακατανόητες επιλογές, όπως φυσικά και στο πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο. Εκεί όπου έκανε ευρύτατο rotation, σε μία αναμέτρηση όπου προηγήθηκε στο 2᾽ και μετά κλείστηκε στην περιοχή του, αντί να... καθαρίσει την πρόκριση!

Είπαμε. Νοοτροπία μικρής ομάδας! Μπήκε κοιμισμένος και δέχθηκε ακόμη ένα γκολ από στημένη φάση! Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η πνευματική προετοιμασία της ομάδας ήταν άριστη και αυτό πιστώθηκε στο προπονητικό επιτελείο. Απόψε ήταν τραγική. Σε άλλο γήπεδο βρισκόταν ο Παναθηναϊκός και δέχθηκε δύο γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο!

Σε ματς όπου έπρεπε να μπει με το... μαχαίρι στα δόντια!

Το γκολ που δέχθηκε το Τριφύλλι από τον Παντελάκη ήταν το έκτο στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια. Πέντε στα έξι είναι από στατικές φάσεις! Όπως το πρώτο τέρμα του ΠΑΣ Γιάννινα απόψε! Το πρόβλημα... ούρλιαζε αλλά για ακόμη ένα παιχνίδι, το Τριφύλλι παρουσιάστηκε αδιάβαστο, χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση και το πλήρωσε ακριβά.

Πως να φτιάξει φάσεις όταν δεν δουλεύει πάνω σε αυτό;

2-0 για τον ΠΑΣ στο δεκάλεπτο και ο Παναθηναϊκός έψαχνε τέσσερα γκολ. Θα περίμενε κανείς κάποια αντίδραση. Δημιουργία ευκαιριών. Κάτι. Τι μας έδειξε το σύνολο του Μπόλονι; Παράλληλο ποδόσφαιρο και σέντρες, σέντρες, σέντρες, σέντρες. Το αντίθετο θα ήταν έκπληξη. Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει εδώ και τέσσερις μήνες στο Κορωπί και όσοι βλέπουν αυτή την ομάδα πάνω στο χορτάρι, διαπιστώνουν με σχετική ευκολία το πόσο αδούλευτο είναι το σύνολο στην δημιουργία, στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός του Μπόλονι δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο, γιατί δεν τον ενδιαφέρει να παίξει. Μόνο που έτσι, το έχουμε πει εκατό φορές, δεν μπορείς να φτάσεις μακριά το 2021. Τριάντα χρόνια πίσω, μπορεί...

Η πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς καταγράφηκε στο 75᾽ με το γκολ του Πούγγουρα! Σε ματς, επαναλαμβάνουμε, που έψαχνε τέσσερα γκολ, η πρώτη φάση ήταν ένα τέταρτο πριν την λήξη του ματς!

Το μεγαλύτερο... επίτευγμα του Μπόλονι και το αύριο

Ο αποψινός αποκλεισμός εκτός από μεγάλο κάζο, θα συμβάλλει και σε κάτι ακόμα. Κάτι που ξεκίνησε επί των ημερών του Ρουμάνου τεχνικού, ο οποίος ναι μεν παρουσίασε κάποιους νέους πρωταγωνιστές (Καμπετσής, Ιωαννίδης) οι οποίοι δεν είχαν την απαιτούμενη διάρκεια, αλλά από την άλλη κατάφερε να απαξιώσει το ρόστερ. Τόσο από τις επιλογές του όσο πολύ περισσότερο από αυτό το... πράγμα που παρουσιάζει η ομάδα του μέσα στο γήπεδο.

Η απάντηση για το αν μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός, την έδωσε και απόψε ο ΠΑΣ Γιάννινα με πολύ φτηνότερα και λιγότερο ποιοτικά εργαλεία στην διάθεση του προπονητή. Αυτό το ρόστερ, με συγχωρείτε, αλλά αν δεν το δουλέψει ένας σύγχρονος προπονητής με εμπειρίες και παραστάσεις, εγώ δεν μπορώ να το πετάξω στα σκουπίδια...

Από εδώ και στο εξής, ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη ημέρα του αποκλεισμού. Ένας στόχος χάθηκε, ο πιο σημαντικός, αλλά η επιστροφή στην Ευρώπη είναι μονόδρομος. Με αυτή την εικόνα, με αυτή την δουλειά που (δεν) γίνεται στο Κορωπί, με το γνωστό κλίμα στα αποδυτήρια, μπορεί το Τριφύλλι να μπει... σφήνα;

Οι πιθανότητες δεν είναι πολλές. Το πρόβλημα, όμως, είναι εκεί. Όπως και η λύση Μπροστά στους διοικούντες. Είτε θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την ροή της παρτίδας με ένα γερό... ηλεκτροσόκ που θα θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους, είτε θα παρακολουθούν με τρόμο αυτό που έρχεται, κάνοντας τον σταυρό τους, να πιάνει τα πάντα ο Διούδης και οι δύο ευκαιρίες, να γίνονται γκολ...

Υ.Γ1: Κάποιοι το βλέπατε πόλεμο, αλλά σας ξαναλέω. Δεν υπάρχει πιο τίμιο πράγμα στο ποδόσφαιρο από το να σημειώνεις τα κακώς κείμενα μετά από νίκες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.