ΠΑΣ Γιάννινα: Ο «Άγιαξ» πήρε την πρόκριση από τους Ζωσιμάδες!

Μιχάλης Τσαμπάς Μιχάλης Τσαμπάς
ΠΑΣ Γιάννινα: Ο «Άγιαξ» πήρε την πρόκριση από τους Ζωσιμάδες!

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε μια ιστορική πρόκριση με δύο νίκες μακριά από το γήπεδό του και ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το τεράστιο (έξτρα) κίνητρο που έδωσε η αναβολή του αγώνα στους «Ζωσιμάδες».
Ο Κάργας σκοράρει στο πρώτο προημιτελικό ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο και φτάνοντας στην κάμερα της Cosmote Tv φωνάζει «για την πόλη».
Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 11 Φεβρουαρίου ο ορισμένος για τότε πρώτος αγώνας των δύο ομάδων δεν έγινε ποτέ μετά από απόφαση του διαιτητή που έκρινε το γήπεδο των «Ζωσιμάδων». Μια απόφαση που σήκωσε μεγάλη κουβέντα και έκανε τους πάντες «σχετικούς και άσχετους» να επιχειρηματολογούν είτε από την μία, είτε από την άλλη πλευρά για την ορθότητά της.
Κάπου εκεί άρχισε και το... επικοινωνιακό παιχνίδι. Από την μια πλευρά ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα και γενικά ευρύτερα η πόλη των Ιωαννίνων που έβγαλε μέσω θέσεων, δηλώσεων κι ανακοινώσεων το αίσθημα της αδικίας και του «πολέμου από την πλευρά της ΕΠΟ προκειμένου να ωφεληθεί ο αντίπαλος». Από την άλλη ήταν ο Παναθηναϊκός που επικοινώνησε το γεγονός ότι δεν έγινε το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» σαν την «μεγάλη νίκη της ιστορίας του», μιας ιστορίας που μάλλον το μέγεθός της το αγνοούν άνθρωποι που τον υπηρετούν από επιτελικά πόστα. Στο πράσινο στρατόπεδο μπορεί τότε να πανηγύριζαν για μια «νίκη» εκτός γηπέδου, αλλά κάπου εκεί χάθηκε και η πρόκριση.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν έχει στην τροπαιοθήκη του λαμπερά Κύπελλα και πρωταθλήματα. Δεν έχει τίτλους και διακρίσεις για το πρώτο ράφι. Πιθανότατα να μην πάρει και ποτέ κάποιο τρόπαιο. Ίσως βέβαια και το «ποδοσφαιρικό παραμύθι» να έχει happy end φέτος.
Όμως στο ποδόσφαιρο εκτός όλων των άλλων υπάρχει και αυτό που λέμε εγωισμός. Όταν αυτός ο εγωισμός κολλάει μαζί με μια έτσι κι αλλιώς εξαιρετική ομάδα που έφτιαξε ο Αργύρης Γιαννίκης, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα για έναν ιστορικό θρίαμβο σαν αυτό που πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο εγωισμός όλων στον οργανισμό της ομάδας μετά το ματς που δεν έγινε... χτύπησε κόκκινο και αυτό έγινε και «βαθύ κόκκινο» (για να είμαστε και εναρμονισμένοι με τα lockdown της εποχής) όταν το αναβληθέν παιχνίδι ορίστηκε να γίνει όχι στην φυσική έδρα του «Άγιαξ» αλλά στο γειτονικό Αγρίνιο. Το «για την πόλη» του Κάργα, ακούγονταν στα αποδυτήρια, ακούγονταν στις προπονήσεις, ακούγονταν στο πούλμαν, γράφονταν στα social media. Έμοιαζε σαν «ιερό χρέος» για τους παίκτες και τον προπονητή.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Την 11η Φεβρουαρίου μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μην έπαιξε, όμως πιθανότατα να έβαλε τις γερές βάσεις γι' αυτό που ακολούθησε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσαμπάς
Μιχάλης Τσαμπάς

Η πρώτη επαφή με τον.. χώρο έγινε στις «Παιδικές Φωνές» της Τετάρτης Δημοτικού σε ένα σχολείου του Αγρινίου. Ενα αθλητικό μονόστηλο και... όλος ο κόσμος δικός του. Από τότε κύλησαν... τόνοι κυβικά νερού στο αυλάκι αλλά το μυαλό πάντα εδώ γύρω τριγύριζε.

Για μια δεκαετία και κάτι μια μαγευτική περιήγηση στον κόσμο του χαρτιού και της εφημερίδας. Εφημερίδων για την ακρίβεια. Και μια και δύο και τρεις. Με μια τζούρα κι από ραδιόφωνο. Όμως η άλλοτε κραταιά και πλέον μια γλυκιά ανάμνηση «Αθλητική Ηχώ» έχει την δική της ξεχωριστή θέση στην καρδιά.

Κι από τον Ιούνιο του 2008 (βάλε κι ένα μήνα πριν τα δοκιμαστικά) το Gazzetta κυριαρχεί. Τα κτήρια αλλάζουν. Πότε Κατεχάκη, πότε Νέο Ηράκλειο και τώρα Αγία Παρασκευή. Η αγαπημένη όμως συνήθεια 15 ετών δεν αλλάζει ποτέ. Θέματα, τίτλοι, ειδήσεις, μεταγραφές, αποκλειστικότητες, συνεντεύξεις, αφιερώματα, μεγάλες διοργανώσεις. Όλα περνάνε μπροστά από τα μάτια και μεταφέρονται με αγάπη στην οθόνη. Συνεχίζεται...