Ολυμπιακός: Ο Κρίστινσον του δίνει ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια και βίωσε την πιο σημαντική στιγμή του! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Κρίστινσον του δίνει ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια και βίωσε την πιο σημαντική στιγμή του! (vids)

bet365

Ο Ισλανδός διεθνής γκολκίπερ περίμενε πως και πως την ευκαιρία του στην ομάδα του Ολυμπιακού και πήρε το χρίσμα του βασικού στο Αγρίνιο, δείχνοντας το τι μπορεί να προσφέρει!

Στα 31 του χρόνια ο Ισλανδός ύψους 1.93 μέτρων ήταν το 2018 από τις πλέον «αθόρυβες» μεταγραφές που έκανε η ΑΕΛ και το ίδιο... αθόρυβη μεταγραφή ήταν και για τον Ολυμπιακό. Χωρίς πολλή λάμψη και φλας. Έχει σημασία όμως αυτό; Προφανώς και όχι.
Ο Ισλανδός πορτιέρε Όγκμουντουρ Κρίστινσον είναι γενικά μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση με ενδιαφέρον βιογραφικό, καθώς είχε μία μακρά θητεία σε Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, ξέχωρα βέβαια από την χώρα του. Για μία οκταετία υπερασπίζονταν την εστία της Φραμ, με την φανέλα της οποίας το 2013 κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ από το 2014 ήταν «μόνιμος» στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.
Μέσω αυτού άλλωστε, τον Μάρτιο του 2016, είχε την πρώτη του... γνωριμία με την πατρίδα μας, όταν η Εθνική Ισλανδίας κέρδισε την αντίστοιχη ελληνική με 3-2 σε φιλικό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου μάλιστα ξεκίνησε βασικός. Η σύντροφός του Σάντρα και μητέρα του παιδιού του ήταν από τότε στο πλευρό του, όπως και οι φίλοι του, που τον φωνάζουν «Όμι». Ο Κρίστινσον και η κοπέλα του έχουν σπουδάσει νομικά και πήραν πτυχίο από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, αφού όπως ο ίδιος έχει πει σε ανύποπτη στιγμή «στην Ισλανδία δεν ζεις από το ποδόσφαιρο». Μάλιστα ο Κρίστινσον το διάστημα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό φρόντισε να κάνει και το μεταπτυχιακό του!

Με πρότυπο τον πατέρα Σμάιχελ

Στα της καριέρας του ο... μύθος λέει πως σε ηλικία 6 ετών έκατσε για πρώτη φορά κάτω από τα γκολπόστ και «κόλλησε» με τη θέση, ίσως γιατί έβλεπε τον Πίτερ Σμάιχελ να κάνει εκπληκτικά πράγματα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φανατικός φίλος των «κόκκινων διαβόλων» δεν χάνει παιχνίδι τους και ο Δανός γκολκίπερ έγινε αμέσως το ίνδαλμά του. Ο καιρός πέρασε και ο μικρός... μεγάλωσε, μέχρι που το 2006 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Φραμ, ενώ στο ντεμπούτο του... έκλεψε καρδιές, όταν σε ηλικία μόλις 17 ετών κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της κόντρα στην Χάουκαρ και κράτησε το μηδέν (3-0).
Ο Κρίστινσον έφτασε στο να αφήσει το στίγμα του (και) στο ποδόσφαιρο της Ισλανδίας. Το οποίο εδώ και χρόνια έχει πάψει να αποτελεί «φτωχό συγγενή» και ενώ ο ίδιος έζησε από κοντά το EURO 2016, ως μέλος της αποστολής των Ισλανδών στα γήπεδα της Γαλλίας.
Η αποχώρησή του από τη Φραμ πάντως δεν ήταν... απλή υπόθεση, καθώς συγκαταλέγονταν από τα αγαπημένα παιδιά του συλλόγου και μάλιστα το 2011 αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής όλων των ομαδικών του τμημάτων. Ο Κρίστινσον έγραφε πλέον τη δική του... ιστορία, όπως συνέβη και στις 15 Μαρτίου του 2016 όταν κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης ευστόχησε στο 5ο πέναλτι σε αγώνα Κυπέλλου και χάρισε την πρόκριση στη Χάμαρμπι, κάτι που αποτέλεσε σημείο αναφοράς και μία στιγμή που χρίζει ξεχωριστής μνείας για εκείνον.

Το κεφάλαιο της ΑΕΛ

Στην ΑΕΛ βρέθηκε το 2018 μετά την αποχώρησή του από την ολλανδική Εξέλσιορ. Την τελευταία του χρονιά στην ομάδα είχε 33 συμμετοχές και στο σύνολο 67 παρουσίες. Η παρουσία του στην ΑΕΛ τον ανέδειξε ως έναν εκ των καλύτερων γκολκίπερ στην ελληνική Σούπερ Λιγκ ενώ τα περισσότερα ματς στην καριέρα του έχει παίξει μόνο σε Φραμ (96) και Χάμαρμπι (69). Ως χαρακτήρας, προσωπικότητα αλλά και ως γκολκίπερ κέρδισε πολλούς πόντους στην ΑΕΛ η οποία ήθελε να τον κλείσει με νέο συμβόλαιο αλλά με την ζήτηση που είχε δεν ήταν εύκολο.

Οικογενειάρχης, γκολφέρ και λάτρης των ταξιδιών

Στα μέρη μας γενικά ο Κρίστινσον έχει περάσει πολύ ωραία και οικογενειακά. Στη σύντροφό του και στον ίδιο από το πρώτο διάστημα τους άρεσαν τα ταξίδια στην Ελλάδα. Στις ημέρες που είχε καταφέρει να «ξεκλέψει» από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το ζευγάρι πήγαινε στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές.
Όταν ήταν στη Λάρισα θα απολάμβανε τον καφέ του ή μία χαλαρή έξοδο (λάτρης της πίτσας), καθώς προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι και να χαλαρώνει. Εκτός και αν υπάρξει κάποια αξιόλογη πρόταση για «μονομαχία» στο γκολφ. Για μία σκληρή... αναμέτρηση. Είναι λάτρης του συγκεκριμένου σπορ και εξίσου καλός.
Στον ίδιο αρέσουν τα video games και μάλιστα διατηρούσε τον εαυτό του σε πολύ καλό επίπεδο στο NHL 17, ένα βραβευμένο παιχνίδι που αφορά στο χόκεϊ. Η σύντροφός του πάντως αν και δεν παίζει video games του είχε κάνει δώρο ένα playstation. Μάλιστα στο περιθώριο των διεθνών του υποχρεώσεων είχε τις «ομηρικές μάχες» του. Μεταξύ άλλων είχε... μάχες και με τον Αλφρεντ Φιμπόγκανσον, άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού.

Ένας ήρεμος και χαμηλού προφίλ άνθρωπος

Μπορεί να έχει εντυπωσιακό παρουσιαστικό (βλέπει τον κόσμο από τα 193 εκατοστά) και μέσα στο γήπεδο να... παθιάζεται, αλλά έξω από αυτό είναι ήρεμος και πράος. «Αλλο η μπάλα. Θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα», σχολιάζει σε όποιον του το μεταφέρει... Μάλιστα και στα ελληνικά, καθώς απο το 2018 είχε αρχίσει να μαθαίνει τη γλώσσα μας και μπορούσε να συνεννοείται, τουλάχιστον για τα βασικά. Αυτός είναι ο Κρίστινσον. Μία ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου και γκολκίπερ, που είχε και έχει όλες τις προδιαγραφές να πετύχει στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός και το πρώτο του παιχνίδι όπου έδειξε ότι το... έχει!

Στον Ολυμπιακό ανακοινώθηκε στις 7 Ιουλίου του 2020 και μέχρι πριν πάρει την πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα εξωαγωνιστικά είχε πάρει έκταση η αντιπαράθεση των Πειραιωτών με την ΕΠΟ. Ήταν μία αντιπαράθεση για το θέμα των τροφείων της μεταγραφής του Κρίνστινσον.
Να θυμήθουμε το τι είχε συμβεί: ο Ολυμπιακός είχε ενημερώσει τη FIFA πως η Φραμ δεν θα μπορούσε να δικαιούται χρήματα διότι η μεταγραφή έγινε πέρυσι τον Μάρτιο, άρα πριν από την αλλαγή του σχετικού κανονισμού για τα τροφεία.
Επειδή όμως πρόκειται για «εσωτερική» μεταγραφή και όχι διεθνής που τη βλέπει απευθείας η FIFA μέσω του συστήματος TMS, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έστειλε ένα σχετικό αίτημα προς την πλευρά των Πειραιωτών για το συμβόλαιο και τη σχετική επιβεβαίωση. Και αυτό διότι για εσωτερικές μεταγραφές πρέπει να ενημερώσει η αρμόδια Ομοσπονδία. Η ΕΠΟ πήρε το έγγραφο αίτημα αυτό από τη FIFA στις 2 Δεκεμβρίου και ενώ υπήρχε προθεσμία έως τις 8 Δεκεμβρίου του 2020, έστειλε το χαρτί αυτό στην ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 14 Δεκεμβρίου! Μετά από αυτή τη δυσπραγία της ΕΠΟ οι ερυθρόλευκοι της έστειλαν εξώδικο.
Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Το απόγευμα της Τετάρτης ο Κρίστινσον έζησε την πιο σημαντική στιγμή του. Έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, παίρνοντας την ευκαιρία του. Περίμενε σχεδόν έξι μήνες για αυτό. Σοβαρός, αφοσιωμένος στο παιχνίδι του και με επεμβάσεις όπου χρειάστηκε. Ένας τερματοφύλακας που δεν ήταν... ψαρωμένος και έδινε ασφάλεια στα γκολκπόστ των Πειραιωτών. Και ήταν η σπουδαιότερη στιγμή του διότι την περίμενε τόσο καιρό και ο Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα η κορυφαία ομάδα της οποίας τη φανέλα έχει φορέσει στην καριέρα του. Και όπως φαίνεται θα πάρει ξανά την ευκαιρία του στη συνέχεια (πιθανόν στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα