Μακάρι να μην το είδαν στην Ευρώπη το χθεσινό ματς στο Καραϊσκάκη!

Μακάρι να μην το είδαν στην Ευρώπη το χθεσινό ματς στο Καραϊσκάκη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το blog του στο gazzetta σε δύο συγκεκριμένα «θέματα» από το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού στο τέταρτο παιχνίδι του μετά την διακοπή του ποδοσφαίρου λόγω της πανδημίας έφερε την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου. Οι τρεις προηγούμενες νίκες (το 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και οι τριάρες με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη) είχαν φέρει το προβάδισμα των 12 βαθμών στο πρωτάθλημα (εγώ δεν μετράω το -7 του ΠΑΟΚ, μέχρι να επικυρωθεί από το CAS).

Μία εξέλιξη-επιβράβευση του ίδιου του ποδοσφαίρου προς τον Ολυμπιακό για την δουλειά που έχουν κάνει δύο χρόνια τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του, με την στήριξη σε κάθε επίπεδο από τον Β. Μαρινάκη και τους συνεργάτες του. Το ποδόσφαιρο κάποιες φορές είναι άδικο, όπως ήταν πέρσι επανειλημμένως άδικο απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά τις περισσότερες φορές είναι δίκαιο. Ειδικά όταν συνεχίζεις και εντείνεις την καλή προσπάθεια, όπως ακριβώς κάνει ο Ολυμπιακός.

Προσωπικά για το χθεσινό παιχνίδι έχω μία ευχή. Να μην το είδαν στην Ευρώπη! Γιατί όποιος το είδε η, όποιος το δει, θα βάλει ένα πράγμα στο μυαλό του: να έρθει να πάρει τον Μαντί Καμαρά! Κι ο Ολυμπιακός θα βάλει μεν κάποια εκατομμύρια στο ταμείο του, αλλά θα χάσει αγωνιστικά ένα απίστευτο πολυεργαλείο!

Ο άνθρωπος έκανε χθες ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, παίζοντας τρεις διαφορετικές θέσεις! Το αποκορύφωμα ήταν βέβαια η φαρμακερή σέντρα του στο 1-0 του Μασούρα και η γκολάρα του, όταν πήρε σβάρνα τον δέκα χρόνια μεγαλύτερο του Μαουρίτσιο! Αλλά ακριβώς αυτό, το αποκορύφωμα. Γιατί ο Μαντί έκανε τα πάντα!

Ξεκίνησε κι έπαιξε 40 λεπτά σε ρόλο τρίτου χαφ, πίσω από τον Ελ Αραμπί. Συνέχισε κι έπαιξε μέχρι το 79’ σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ, δίπλα στον Γκιγιέρμε. Και από το 79’ έως το 98’ έπαιξε δεξί εξτρέμ!!! Και στο 94’ έφυγε σαν σφαίρα από θέση εξτρέμ για να κάνει και το 3-0!

Ήταν μία ασύλληπτη εμφάνιση, με τον Καμαρά ειδικά όταν έπαιξε σαν οκτάρι, που είναι και η καλύτερη του θέση, να καταπίνει τους αντιπάλους του! Να κόβει, να εμφανίζεται παντού στο γήπεδο, να μπαίνει στις φάσεις σαν καμικάζι και να κερδίζει τις μονομαχίες, να κάνει επεμβάσεις γυρνώντας σαν τρίτος στόπερ, να κερδίζει κεφαλιές στις στημένες φάσεις αμυντικά, αλλά και να κάνει πανέμορφα τακουνάκια και να ρίχνει εκείνη την κανονιά που έβγαλε ο Πασχαλάκης στο 42’. Μία δύναμη της φύσης που έχει και εξαιρετικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά.

Τον Άρη ο Καμαρά τον είχε κερδίσει μόνος του, βάζοντας μέσα σε 12 λεπτά δύο γκολ και φτιάχνοντας ένα τρίτο. Χθες του πήρε 20 λεπτά για τα δύο γκολ με τον ΠΑΟΚ! Μακάρι να μην τον είδαν σε αυτά τα ματς οι σκάουτερ κι οι τεχνικοί διευθυντές σημαντικών ευρωπαϊκών συλλόγων από σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, γιατί μου φαίνεται ότι θα έρθουν με τσουβάλια εκατομμύρια να τον αγοράσουν και θα χάσει ο Ολυμπιακός ένα φοβερό εργαλείο στα 23 μόλις χρόνια του.

Παρεμπιπτόντως, κι επειδή μιλάμε για εργαλεία. Αθόρυβος ο Μασούρας, αλλά έκανε πάλι ένα χρυσό γκολ. Γιατί κακά τα ψέματα, το 1-0 έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση. Όπως για εμένα την πρόκριση με την Μπασάκσεχιρ (πάει τρένο να πάρει το πρωτάθλημα στην Τουρκία και είναι με το ένα πόδι στο Φάίναλ 8 του Γιουρόπα Λιγκ!) έδωσε ουσιαστικά μία άλλη κεφαλιά του Μασούρα, και τότε στο δεύτερο δοκάρι, σε φάση καρμπόν, όπως κι η χθεσινή!

Δύο χρυσά γκολ από τον Μασούρα, αλλά και μία χρυσή ασίστ, εκείνη στον Ελ Αραμπί για τη νίκη επί της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο και την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ! Γενικά μία σεζόν με εννιά γκολ και δημιουργία άλλων εφτά. Δεν είναι κι άσχημη για το Ελληνόπουλο, στην πρώτη του σεζόν που παίζει από το ξεκίνημα της στον Ολυμπιακό (πέρσι είχε έρθει Γενάρη).

Πρέπει, όμως, ο Μασούρας κάποια στιγμή να παίζει με άλλο αέρα, να βγάλει άλλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Τα εννιά γκολ που έχει βάλει είναι λίγα σε σχέση με τις ευκαιρίες που έχει. Αυτό το παιδί διαθέτει ένα φοβερό προσόν, μπορεί σαν εξτρέμ και μπαίνει μέσα στη φάση, τη μυρίζεται, παίρνει καλή θέση. Τώρα, πρέπει να φτιάξει καλύτερα τα τελειώματα του. Κι ειδικά στο πλασέ, στο σουτ-κάποιες στιγμές νομίζεις ότι αν και δεν είναι ψηλός, έχει καλύτερα τελειώματα με το κεφάλι, παρά με τα πόδια!

Χθες με τον ΠΑΟΚ είχε έξι στιγμές για γκολ! Όταν έχεις έξι στιγμές για γκολ, μίνιμουμ πρέπει να κάνεις δύο γκολ!

Την πρώτη σούταρε τζούφια παίρνοντας το ριμπάουντ από ένα κόρνερ.

Τη δεύτερη σούταρε κι η μπάλα κοντραρίστηκε από αμυνόμενο.

Την τρίτη έχασε μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας πάρα πολύ άστοχα με το αριστερό. Εκεί έπρεπε να κάνει γκολ.

Την τέταρτη σούταρε καλύτερα από καλή θέση, αλλά υπό πίεση και του το έπιασε ο γκολκίπερ.

Την πέμπτη σούταρε από πλάγια και τον νίκησε πάλι ο Πασχαλάκης, μετά την πρώτη του επέμβαση την κεφαλιά του Αραμπί.

Την έκτη έβαλε το γκολ!

Θέλω να πω, είναι μαγκιά του που μπήκε σε έξι φάσεις, αλλά το να βάζεις στην έκτη ευκαιρία είναι…κάπως-εξ ου άλλωστε και λίγο πριν σκοράρει ήταν να τον βγάλει ο προπονητής και να βάλει τον Χασάν. Γιατί έβλεπε ότι ο Μασούρας έμπαινε συνεχώς στις φάσεις, αλλά δεν έκανε το γκολ. Κι είχε και έβδομη στιγμή (!), εκεί που βρέθηκε λίγο πλάγια αριστερά σε μία σέντρα του Ραντζέλοβιτς, αλλά αντί να σουτάρει η, να γυρίσει σωστά την μπάλα στη μικρή περιοχή, έβγαλε μία απαράδεκτη σέντρα.

Κι εδώ είναι ένα δεύτερο κομμάτι που είναι υποχρεωμένος να το δουλέψει περισσότερο ο Μασούρας, τις σέντρες του. Χθες δεν πέρασε ούτε μία καλή σέντρα. Κι ενώ τη σέντρα την έχει. Την ντρίμπλα δεν την έχει, οκ, εκεί δεν του ζητάς παραπάνω. Αλλά έχει καλή σέντρα. Και εκεί πρέπει να επενδύσει, στη σέντρα του, στην όσφρηση του γκολ και στην πολύ δουλειά που κάνει ανασταλτικά-πιεστικά. Χθες είχε τουλάχιστον τέσσερα κλεψίματα της μπάλας με το πρέσινγκ που κάνει, κάτι που βοηθάει αφάνταστα την ομάδα.

Γενικά ο Μασούρας βοηθάει, σε πολλά πράγματα. Χθες έβγαλε μία κεφαλιά-πάσα στον Φορτούνη, που αν δεν έχανε το κοντρόλ θα έβγαινε σε θέση γκολ. Απλά πρέπει ο διεθνής άσος να αρχίσει να ζητάει περισσότερα πράγματα από τον εαυτό του. Καλύτερα τελειώματα, καλύτερες σέντρες, λιγότερα λάθη πάνω απ΄ όλα. Γιατί στα τελευταία λεπτά του α΄ ημιχρόνου πούλησε την μπάλα και δεν ήθελε πολύ να κάνει ευκαιρία ο ΠΑΟΚ με τον Τζόλη (είναι η φάση που άδειασε τον Τσιμίκα, αλλά δεν έκανε σωστό γύρισμα).

Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο Μασούρας θα είναι εξτρέμ για 15 γκολ και 10 ασίστ τον χρόνο.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1274026658186452995

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.