ΕΠΟ: Η διευκρίνιση για την... μη απόφαση για τους ημιτελικούς, η αλήθεια και η έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού!

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΟ: Η διευκρίνιση για την... μη απόφαση για τους ημιτελικούς, η αλήθεια και η έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού!

bet365

Η ΕΠΟ με διαρροή της θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ουδέποτε ελήθφη απόφαση για να γίνουν χωρίς κόσμο τα εναπομείναντα ματς Κυπέλλου. Τι πραγματικά έγινε στο Δ.Σ. και γιατί ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ήταν έξαλλος και αναμένονται αντιδράσεις!
Από την ΕΠΟ υπήρξε διαρροή - διευκρίνιση πως δεν ελήφθη καμία απόφαση για την παρουσία ή μη του κόσμου στα εναπομείναντα ματς του Κυπέλλου και ότι η ΕΠΟ θα την λάβει μόλις ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Τονίζεται δε πως αυτό πιστοποιείται από το γεγονός πως επί των αποφάσεων δεν υπήρξε καμία τέτοια αναφορά.
Για να δούμε όμως το... χρονικό των γεγονότων αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός είναι έξαλλος από αυτήν την διαδικασία. Το προεδρείο της Λίγκας έφερε εισήγηση που προήλθε και από τον Ολυμπιακό κυρίως για να υπάρχει κόσμος στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και για να μπει ένα σχετικό πλαίσιο για την διοργάνωση. Να θυμίσουμε πως τα πρώτα ματς των ημιτελικών είχαν γίνει παρουσία κόσμου.
Αποφασίστηκε πως πρέπει να γίνει ψηφοφορία που κατέληξε σε ένα 13-3-1 (17 είναι τα μέλη του Δ.Σ.). Οι Γκαγκάτσης και Λυσάνδρου μαζί με τον Αγραφιώτη τάχθηκαν υπέρ της εισήγησης που έφερε η Λίγκα για την παρουσία του κόσμου.
Τι ψήφισαν όμως οι 13; Υπέρ της απόρριψης της εισήγησης της Λίγκας επειδή δεν πρόκειται για πρόταση επιτροπής διοργάνωσης. Επειδή πρέπει η εισήγηση να «περάσει» πρώτα στην επιτροπή διοργάνωσης (δηλαδή του Κυπέλλου) και από εκεί να σταλεί ξανά ανάλογο αίτημα στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.
Ο Τάκης Αγραφιώτης εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό αντέδρασε έντονα και τόνιζε πως δεν θέλει να ψηφίσει, ζητώντας να πάρει θέση ο Πετρ Φούσεκ. Επισήμαινε πως δεν είναι θέμα αυτό για να μπει σε ψηφοφορία. Ο Φούσεκ τοποθετήθηκε λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει μία καλή συννενόηση Λίγκας - ΕΠΟ αλλά δεν άλλαξε κάτι πάνω σε αυτό. Έτσι η ΕΠΟ έκανε το εξής.
Αποφάσισε να μην περάσει εισήγηση για την παρουσία του κόσμου στον τελικό αλλά παράλληλα δεν πήρε και απόφαση για να υπάρχει ή όχι κόσμος. Εκτός αυτού μέχρι πρότινος δεν είχε κάνει και μία τέτοια εισήγηση στην ΓΓΑ, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τα αρμόδια υγειονομικά όργανα. Να σημειωθεί βέβαια πως σήμερα είναι Παρασκευή και οι ημιτελικοί θα γίνουν στις 24 του μήνα. Ακόμα και... αύριο Σάββατο να αποφάσιζε η Κυβέρνηση να γίνουν ματς Κυπέλλου με κόσμο δεν θα προλάβαιναν να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να έχουμε φιλάθλους εντός γηπέδων στα ημιτελικά. Ο Ολυμπιακός πάντως αντέδρασε έντονα (ο Αγραφιώτης ήταν έξαλλος και ενημέρωσε πως αποχωρεί και ενώ δεν ήθελε καν να ψηφίσει) και φαίνεται πως θα υπάρχει και συνέχεια από την πλευρά των Πειραιωτών σε αυτό το θέμα κυρίως γιατί το πρώτο ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός είχε γίνει παρουσία οπαδών.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα