Η ΕΠΟ επιβεβαίωσε την αναξιοπιστία της

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Η ΕΠΟ επιβεβαίωσε την αναξιοπιστία της

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τη μεθοδολογία της ΕΠΟ για τις συνθήκες διεξαγωγής των δεύτερων αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου η οποία αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωριστήκαμε χθες, οπότε οτιδήποτε αποφασίσει ή δεν αποφασίσει η ΕΠΟ δεν εμπεριέχει κανένα στοιχείο έκπληξης. Βαδίζει επί συγκεκριμένης γραμμής, είναι κυριολεκτικά αξιοθαύμαστη η ισορροπία που επιδεικνύει σε βαθμό να νομίσει κανείς ότι δεν πρόκειται για ανθρώπους, αλλά για πρόσωπα με υπερφυσικές δυνατότητες. Αυτή η ΕΠΟ δεν θα παρεκκλίνει ποτέ από τον σκοπό της, ακόμη κι αν χρειαστεί να διαμορφώσει ξεκάθαρες συνθήκες αδικίας, όπως πράττει δια της ατόπου απαγωγής με τη μεθοδολογία της επί του σεναρίου επιστροφής του κόσμου στους δεύτερους ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου. Αυτή η ΕΠΟ δεν λογαριάζει τη δικαιοσύνη. Άλλα πράγματα την ενδιαφέρουν. Η θέση της επί του συγκεκριμένου θέματος είναι ότι «κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ δεν ελήφθη καμία απόφαση σχετικά με την παρουσία του κόσμου στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ΕΠΟ θα λάβει οριστική απόφαση όταν ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις της Πολιτείας». Όπως δηλαδή και ο αείμνηστος Στέφανος Στρατηγός, στρίβειν δια του αρραβώνος. Δηλαδή, δεν αποφασίζω για κάτι, αλλά δεν κάνω και το παραμικρό για να πάρω απόφαση.

Αυτό που στοιχειοθετεί σκάνδαλο είναι η μεθοδολογία της. Η ΕΠΟ που κόπτεται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου γνωρίζει από την ημέρα του lock down ότι για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας θα πρέπει (υπό την αιγίδα της) να διεξαχθούν τρεις αγώνες. Δύο ημιτελικοί και ο τελικός. Πριν από μόλις δύο εβδομάδες, έγινε γνωστή η ημερομηνία των ρεβάνς της ημιτελικής φάσης. Τι έκανε για να διασφαλίσει την αξιοπιστία της διοργάνωσης και την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων; Τι έκανε για να αποδείξει σε όλους όσοι της κουνούν το δάχτυλο (σαν του λόγου μου) ότι θέλησε να επιβάλλει συνθήκες δικαιοσύνης με τη διεξαγωγή των δεύτερων αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας με την παρουσία φιλάθλων;

Μπήκε σε διαδικασία συζητήσεων είτε με το Υπουργείο Υγείας είτε με την υγειονομική επιτροπή για να διασφαλίσει ότι έχει αυτό το δικαίωμα; Κατέθεσε επίσημο ερώτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το τι μπορεί να κάνει ούτως ώστε να έχει στα χέρια της μια κυβερνητική εντολή για το αν μπορεί ή όχι να πραγματοποιήσει τους αγώνες με φιλάθλους; Τι είπαν λοιπόν στην ΕΠΟ; Ότι δεν έλαβαν αίτημα από καμία ομάδα για την παρουσία του κόσμου, καθώς επίσης και ότι οι μέρες που μεσολαβούν μέχρι αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ λίγες. Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα συνεδριάσει η ακριβοθώρητη Επιτροπή Κυπέλλου. Μπορεί τη Δευτέρα, μπορεί την Τρίτη... Ας μη συνεδριάσει καθόλου ή ας το κάνει μετά τους ημιτελικούς.

Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Μπορεί να το αντιληφθεί κι ένας εξάχρονος ανεξαρτήτως της παιδικής αφέλειας του, όπως και ποιους εξυπηρετεί η όλη μεθοδολογία. Τι έκανε λοιπόν η σπουδαία ΕΠΟ; Πήρε στα χέρια της την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Superleague για την επιστροφή του κόσμου η οποία ΘΑ εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, κρύφτηκε πολύ έξυπνα (αλλά και άγαρμπα) πίσω από αυτή, από τις κινήσεις που ΔΕΝ έκανε κι έτσι πολύ λογικά δεν θα μπορούσε να αποφασίσει για την επιστροφή ή όχι του κόσμου στο γήπεδο, διαμορφώνοντας πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο στο οποίο θα γίνουν οι αγώνες. Έτσι είναι αυτή η ΕΠΟ της εξυγίανσης. Δεν αλλάζει ρότα. Εκεί, σταθερή, αγέρωχη, βράχος.

Κατά την προσωπική μου άποψη, έχει μικρή σημασία αυτό που σημειώνει η ΕΠΟ και το οποίο δεν αμφισβητώ, δηλαδή ότι δεν λήφθηκε απόφαση. Μα, δεν έκανε τίποτε απολύτως για να συγκεντρώσει δεδομένα ούτως ώστε να πάρει απόφαση, δίνοντας την εντύπωση ότι θέλει να γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Γιατί, ακόμη κι αν η ίδια ήθελε (που δεν ήθελε) να γίνουν οι αγώνες με φιλάθλους, θα μπορούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να απαντήσουν αρνητικά και να τελειώσει έτσι όλο το ζήτημα, πράγμα το οποίο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Γι' αυτό εκτέθηκε η ΕΠΟ. Γιατί επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά όλα όσα πιστεύει η κοινή γνώμη γι' αυτή.

Πλέον όμως, με τη μεθοδολογία της νομιμοποιεί τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Άρης να προσφύγουν νομικά κατά της ομοσπονδίας για διαφυγόντα κέρδη καθώς στερεί από τις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες έσοδα από τη διάθεση εισιτηρίων σε μια εποχή όπου οι τελευταίες ψάχνουν το ευρώ όπως ο απελπισμένος ναυαγός αναζητεί στεριά. Η εν λόγω επιτροπή στέρησε από τις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες τυχόν έσοδα που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν από την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο. Δεν το έκανε κανένας υγειονομικός φορέας.

Αν υπήρχε απόφαση των υγειονομικών αρχών για τη μη επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο, η ΕΠΟ και κυρίως αυτή η ΕΠΟ θα νομιμοποιούταν να αποφασίσει ότι ουσιαστικά (και όχι τυπικά) αποφάσισε μέσω της κωλυσιεργίας της. Όταν όμως τα στελέχη της προβάλλουν ως επιχείρημα ότι δεν έλαβαν σχετικό αίτημα από ομάδα που συμμετέχει στην τελική φάση του Κυπέλλου καθώς επίσης και ότι δεν έχει τον χρόνο για να διοργανώσει τους αγώνες (παρουσία φιλάθλων) κι ενώ αυτό το θέμα «σέρνεται» εδώ και τουλάχιστον 20 ημέρες, ή εμείς είμαστε ηλίθιοι ή μας θεωρούν ηλίθιους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.