ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Η μέρα που ο Δικέφαλος κατέκτησε το μοναδικό League Cup (vid)

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Η μέρα που ο Δικέφαλος κατέκτησε το μοναδικό League Cup (vid)

bet365

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Ιουνίου 1990 όταν η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλου του μοναδικού, League Cup, που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, επικρατώντας με 3-2 του Ολυμπιακού.
Ζήσε ξανά τη δράση με την bwin! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* ! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Εναν μοναδικό τίτλο, ο οποίος λείπει από τροπαιοθήκες άλλων ομάδων, έχει στην κατοχή της η Ενωση, καθώς σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια κατέκτησε το μοναδικό League Cup, που διοργανώθηκε στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ διασταύρωσε τα ξίφη της με τον Ολυμπιακό και κατάφερε να επικρατήσει με 3-2.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, είχε μπει δυναμικά στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει πρώτη κεφάλι στο σκορ, χάρη στα δύο γρήγορα τέρματα του Σαββίδη στο 8' και στο 15'. Ενα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 με το γκολ του Καλογερόπουλου.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο Σαβέφσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» και σκόραρε για το 3-1 υπέρ του Δικεφάλου. Ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα στο 76' με τον δικό του Σαββίδη κι έτσι το 3-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του τελικού League Cup.

ΑΕΚ: (Ντούσαν Μπάγεβιτς) Κοφινάς, Βασιλόπουλος, Σαββίδης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Πατίκας, Σαβέβσκι, Μπατίστα (62′ Γεωργιάδης) Οκόνσκι, Χριστοδούλου (82′ Φαμέλης)

Ολυμπιακός: (Κώστας Πολυχρονίου) Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καραταΐδης, Παχατουρίδης, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης, Καλογερόπουλος (64′ Σαββίδης), Μαυρομάτης, Δρακόπουλο

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα