Σακατεύουν τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά για τους διαιτητές…πέρα βρέχει!

Σακατεύουν τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά για τους διαιτητές…πέρα βρέχει!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου, σε σχέση και με τους σοβαρούς τραυματισμούς παικτών του Ολυμπιακού από αντιαθλητικά κτυπήματα αντιπάλων τους, αλλά και την στάση των διαιτητών της ΚΕΔ.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι κι οι τραυματισμοί. Και οι πιο σοβαροί και οι λιγότερο σοβαροί. Με τη διαφορά ότι υπάρχουν δύο ειδών τραυματισμοί. Αυτοί που γίνονται από την «κακιά στιγμή» κι αυτοί που γίνονται από σκληρά, αντιαθλητικά φάουλ.

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει πολλούς τραυματισμούς. Και χιαστούς (Φορτούνης, Σουντανί) και θλάσεις (Βαλμπουενά, Λάζαρος) και βαριές κακώσεις (Μπρούνο) κλπ, κλπ, που προέρχονται από την κακιά στιγμή, αλλά και τραυματισμούς που προέρχονται από πολύ άσχημα κτυπήματα αντιπάλων του. Ποια είναι η συνέπεια;

Πρώτον. Να παίξει ο Ολυμπιακός χωρίς τον καλύτερο του μέσο, τον Γκιγιέρμε, για ένα μήνα (μεταξύ άλλων και στο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), επειδή ο Πασαλίδης του Αστέρα Τρίπολης τον έβγαλε νοκ άουτ με ένα τάκλιν, το οποίο σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος χαρακτήρισε «δολοφονικό». Κι όχι μόνο δεν έπαιξε ένα μήνα ο Βραζιλιάνος, αλλά ήταν τόσο έντονες οι ενοχλήσεις που ένιωθε, ώστε και για άλλο ένα μήνα έπαιζε κι ήταν σαν να μην έπαιζε, αφού πονούσε κι αγωνίζονταν με ενέσεις, με αποτέλεσμα να ήταν ένας «άλλος» Γκιγιέρμε. Μόλις εδώ και δύο εβδομάδες, κι ενώ φτάσαμε 4 Μάρτη, ξαναρχίζει και βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του, μετά από εκείνο το εφιαλτικό του βράδυ στην Τρίπολη, στις 15 Δεκέμβρη!

Δεύτερον. Να παίξει, κατά πάσα πιθανότητα κι όσο δεν υποχωρεί το αιμάτωμα από το μάτι του, απόψε ο Ολυμπιακός χωρίς τον βασικό του γκολκίπερ, τον Σα, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, επειδή ο Μουνιέ του Παναιτωλικού έπεσε πάνω στο πρόσωπο του Πορτογάλου με τις σκάρες των παπουτσιών του σε ένα κτύπημα που χαρακτηρίστηκε απ΄ όλους ως σοκαριστικό! Μία εξέλιξη που μπορεί να στερήσει από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να προκριθεί στον τελικό. Γιατί με ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα, ο ΠΑΟΚ θα είναι κοντά στην πρόκριση. Η δε απουσία του Σα δεν είναι μόνο ότι αφαιρεί από την ομάδα ένα μεγάλο της όπλο, αλλά και αλλάζει όλη την ψυχολογία της, αφού οι παίκτες του Ολυμπιακού ήξεραν ότι από τον Σα μπορούσαν να περιμένουν μία εξτρά βοήθεια σε ένα λάθος τους, ενώ τώρα έχουν το μυαλό τους (και πολύ λογικά) ότι πρώτα αυτοί πρέπει να βοηθήσουν τον μόλις 17χρονο Τζολάκη στο ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι.

Να καταγράψουμε δε ότι ο Μουνιέ έκανε αυτό το αντιαθλητικό κτύπημα, τρεις ημέρες αφότου είχε ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό, ότι ο αναπληρωματικός του γκολκίπερ, ο Γάλλος Αλέν, έχει τεθεί εκτός μάχης με θλάση. Πέμπτη γνωστοποιήθηκε ότι έπαθε θλάση ο Αλέν, Κυριακή έρχεται ο Μουνιέ και τραυματίζει τον Σα. Κυριακή, τρεις ημέρες πριν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Αυτά είναι τα δεδομένα, χωρίς σχόλια.

Βλέπουμε λοιπόν ότι από σοκαριστικά άσχημα κτυπήματα παικτών άλλων ομάδων, ο Ολυμπιακός χάνει δύο από τους καλύτερους παίκτες του-για την ακρίβεια τους δύο καλύτερους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος στις θέσεις τους.

Ερώτηση, ρητορική: υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει χάσει παίκτες της από αντιαθλητικά κτυπήματα αντιπάλων της η, μόνο ο Ολυμπιακός έχει αυτό το «πλεονέκτημα»;…

Συνεχίζουμε.

Το δε χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι σακατεύονται οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού κι οι διαιτητές της ΚΕΔ της ΕΠΟ κάνουν τι; Την Κυριακή ούτε ο 1ος (Τσαγκαράκης), ούτε ο VAR (Σέζος) εκτίμησαν ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Μουνιέ, παρότι όλοι οι κριτικοί διαιτησίας (Τσίκινης, Βαρούχας, Κάκος, Ακρίδας), αλλά κι όλες οι εφημερίδες και τα σάϊτ, ακόμη και τα προσκείμενα στον ΠΑΟΚ, έγραψαν ότι επρόκειτο για καραμπινάτη περίπτωση απευθείας κόκκινης κάρτας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τσαγκαράκης επιβραβεύτηκε από τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέϊρα και πήρε και ορισμό σήμερα στον άλλο ημιτελικό Κυπέλλου!!!

Ακόμη μάλιστα και στον βίαιο τραυματισμό του Γκιγιέρμε, αρχικά ο διεθνής διαιτητής Παπαπέτρου, παρότι η φάση έγινε μπροστά στα μάτια του, είχε αρχικά βγάλει κίτρινη κάρτα, όπως είχε κάνει κι ο Τσαγκαράκης!!! Απλά τότε βρέθηκε ο VAR Μανούχος κι έκανε τη δουλειά του, υποδεικνύοντας του το λάθος, με αποτέλεσμα ο Παπαπέτρου να ξαναδεί τη φάση και μην μπορώντας να κάνει αλλιώς έβγαλε την κόκκινη.

Το πιο σοκαριστικό απ΄ όλα, όμως, έρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας! Εκεί, στα στατιστικά του πρωταθλήματος και μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του, σε 26 αγωνιστικές δηλαδή, ο Ολυμπιακός στην κατηγορία κερδισμένα φάουλ είναι τελευταίος από τις 14 ομάδες, με μόλις 333! Επαναλαμβάνω, η ομάδα που είναι πρώτη, με την καλύτερη επίθεση, με τις περισσότερες τελικές, τα περισσότερα γεμίσματα, τις περισσότερες πάσες, τις περισσότερες ασίστ, τα περισσότερα δοκάρια, είναι ουραγός στα κερδισμένα φάουλ!!! Οι διαιτητές δηλαδή της ΚΕΔ έχουν σφυρίξει υπέρ του Ολυμπιακού τα λιγότερα φάουλ ακόμη κι από Βόλο, Ξάνθη, Λαμία (ο ΠΑΟΚ είναι 5ος…).

Κι ας βρεθεί κάποιος να βρει μία λογική εξήγηση, για το πώς η μακράν πιο επιθετική ομάδα του πρωταθλήματος κερδίζει τα λιγότερα φάουλ!!! Μία εξήγηση για το πώς αποβάλλονται με τόση ευκολία οι δικοί του παίκτες (Ομάρ, Αβραάμ) σε παιχνίδια που δεν έχουν κριθεί, ενώ αντίθετα παίκτες αντιπάλων του αποβάλλονται μόνο όταν το σκορ είναι ήδη 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού (βλέπε Λύρατζη του Βόλου και Πλιάτσικα της Λαμίας)…

Κοιτάξτε: εγώ ξέρω ότι δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη με όλα αυτά, όσο η UEFA κι η ελληνική κυβέρνηση δεν αλλάζουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ξέρω πολύ καλά. Ωστόσο, τουλάχιστον θα τα καταγράφουμε...

Η διαιτησία, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού και ασφαλώς το επηρεάζει. Πάρτε για παράδειγμα, τον πρόσφατο προημιτελικό του Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει πληγωμένος στο ματς της Τούμπας από την ήττα του για το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Και παίρνει σβάρνα τον Παναθηναϊκό στο πρώτο 20λεπτο. Και παίζει πραγματικά καλά, αλλά κι έχει και μια διαιτησία, από ένα Ελβετό ομορφόπαιδο, τον Σέρερ, που πάει «καροτσάκι» τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ να παίζουν σκληρά και να κερδίζουν έτσι όλες τις μονομαχίες, χωρίς να σφυρίζει ούτε φάουλ. Εκ τύχης ο Παναθηναϊκός γλιτώνει το εις βάρος του 0-1 στο πρώτο 20λεπτο. Και πάνω που πάει να σηκώσει κεφάλι και για ένα τέταρτο ελέγχει πλήρως το ματς, έρχεται πάλι ο Ελβετός ρέφερι και του δίνει δώρο πέναλτι, ανοίγει το σκορ στο 35’ και μετά όλα αλλάζουν και γίνονται πιο εύκολα, ανεβαίνει ψυχολογικά ο ΠΑΟΚ, πέφτει ο ΠΑΟ, γίνεται το 2-0 κι άντε στο ΟΑΚΑ μετά να κάνεις το 3-0 για να περάσεις…

Ο ΠΑΟΚ όπως μπήκε τότε εναντίον του Παναθηναϊκού, έτσι θα μπει και απόψε! Και τώρα είναι πληγωμένος, έχοντας χάσει από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, όπως ακριβώς είχε συμβεί και τότε με τον Παναθηναϊκό. Σε εκείνο το παιχνίδι, τρεις φορές μέσα στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ (Μαουρίτσο, Πέλκας, Γιαννούλης) είχαν πάρει παραμάζωμα τον Μπουζούκη κι άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού, βγάζοντας συνεχώς επικίνδυνες επιθέσεις, με τον Ελβετό να μην σφυρίζει ποτέ φάουλ!

Εάν ο Ισπανός διαιτητής Εστράδα Φερνάντεζ κάνει τα ίδια απόψε στον Ολυμπιακό, όπως είχε κάνει ο Σέρερ στον Παναθηναϊκό, η πρόκριση θα κριθεί από το πρώτο ματς, όπως και τότε…

Άλλωστε, επί εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους τελικούς του Κυπέλλου τους ξέρουμε. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κάθε χρόνο (!) και με τον ίδιο νικητή!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.