Ατρόμητος – Αρης: Οι παλιόφιλοι Ρεμπέγιο και Κουέστα

Γιώργος Ντυμένος
Ατρόμητος – Αρης: Οι παλιόφιλοι Ρεμπέγιο και Κουέστα

bet365

Ο νεοφερμένος Χιλιανός μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων και ο Ισπανός γκολκίπερ των «κίτρινων» ήταν συμπαίκτες στη Σεβίλλη και συνυπήρξαν για 1,5 χρόνο στο Σάντσεθ Πιθχουάν

Μίλαν - Γιουβέντους με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Την ευκαιρία να θυμηθούν πολλά θα έχουν απόψε στο Περιστέρι οι Μπράιν Ραμπέγιο και Χουλιάν Κουέστα, πριν αλλά και μετά την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Αρη. Οπου τίθεται το εξής ερώτημα: Ποιος εκ των δύο παλιόφιλων θα χαμογελάσει και θα πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου;
Βλέπετε οι δυο τους συνυπήρξαν στη Σεβίλλη, τόσο στη δεύτερη ομάδα της όσο και στην πρώτη και τους συνδέουν αρκετά. Λέτε λοιπόν ο ένας να «πληγώσει» τον άλλον και ο Χιλιανός μεσοεπιθετικός να σκοράρει εναντίον του Ισπανού γκολκίπερ; Η΄το αντίστροφο, ο δεύτερος δηλαδή να αποκρούσει τις προσπάθειές του; Ίδωμεν, αλλά η ουσία είναι πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ατρόμητου που ντεμπουτάρισε ως αλλαγή κόντρα στον Ολυμπιακό, αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ ο 29χρονος ποριέρε θα βρίσκεται, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, κάτω από τα γκολπόστ των Θεσσαλονικιών.
Οι δυο τους γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2012, όταν ο Ραμπέγιο πέρασε σε ηλικία 18 ετών τον Ατλαντικό και άφησε την Κόλο Κόλο για χάρη της Σεβίλλης. Προσωπική επιλογή του γνώριμού μας Μίτσελ, έκανε πράματα και θάματα στην πατρίδα του και μάλιστα ο Χοσέ Μαρία Ντελ Νίντο, τότε πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, ανακοίνωσε την μεταγραφή του πριν από Συνέντευξη Τύπου που θα έδινε για άλλον λόγο. Κατά τα γραφόμενα του Τύπου… δεν κρατιόνταν. Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τους «μεγάλους» σκόραρε σε ένα φιλικό με την Ροτένα, δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα, πήρε, αν και μικρός, χρόνο συμμετοχής με τους άνδρες, αλλά ως επί το πλείστων αγωνίζονταν στην Sevilla Atlético. Εκεί πολλές φορές περίμενε την πρώτη μπαλιά από τον έτερο «ήρωα» της ιστορίας μας, τον Κουέστα. Ο Ισπανός γκολκίπερ είναι γέννημα-θρέμμα Ανδαλουσιάνος και το 2010 «ανέβηκε» στη 2η ομάδα της Σεβίλλη, προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της.
Τη σεζόν 2012/13 ήταν αμφότεροι βασικοί (27 ματς ο Ρεμπέγιο και 26 ο Κουέστα) και «χέρι-χέρι» πήραν «προαγωγή» για τους μεγάλους. Ηδη ορισμένες φορές, κυρίως ο Χιλιανός, ήταν σε αποστολές ή έπαιρναν χρόνο συμμετοχής σε διάφορα παιχνίδια, αλλά πια ήταν κανονικά μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος της Σεβίλλη. Οι μικροί… μεγάλωσαν, αλλά μετά από ένα εξάμηνο οι δρόμοι τους χώρισαν. Τον Γενάρη του 2014 ο νυν 25χρονος εξτρέμ έφυγε με προορισμό τη Γαλικία και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και έκτοτε παραχωρούνταν συνεχώς δανεικός. Ο έμπειρος κίπερ από την πλευρά του έμεινε ένα χρόνο «τρίτος» και μερικούς μήνες (καλοκαίρι 2014) βρέθηκε στην Αλμερία. Χάθηκαν και έμελλε πλέον να συναντηθούν ξανά στην Ελλάδα, ενόψει μάλιστα ενός πάρα πολύ κρίσιμου αγώνα.
Πάντως στο κοινό τους «τεφτέρι» έχει γραφτεί 1,5 χρόνος κοινής συνύπαρξης στο Σάντσεθ Πιθχουάν.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα