Ο ένας με Πέλκα, ο άλλος με Κουτσιαύτη

Ο ένας με Πέλκα, ο άλλος με Κουτσιαύτη

Ο ένας με Πέλκα, ο άλλος με Κουτσιαύτη

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του για το πώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε και πάλι τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, αλλά και το πώς κύλησε το άλλο χθεσινό ματς στο Καραϊσκάκη με πρωταγωνιστή τον διαιτητή.

Μίλαν - Γιουβέντους με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ΟΑΚΑ όπως περιμέναμε. Ουσιαστικά μπήκε όπως εύχονταν οι οπαδοί του…

Όπως οι περισσότεροι προέβλεπαν, το ξεκίνημα του αγώνα θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο. Ήταν και το γκολ πολύτιμο, αλλά και πριν από αυτό, ο Παναθηναϊκός πήρε το μήνυμα από το παιχνίδι που ήταν αποφασισμένοι να κάνουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Όσα ακριβώς γράφαμε χθες, αυτά και έγιναν. Ήταν μάλλον εύκολο να προβλέψεις τα σημεία-κλειδιά αυτής της αναμέτρησης. Γράφαμε…

«Ένα μεγάλο ματς στο οποίο ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει για να κερδίσει! Με το ίδιο πάθος και την ίδια ένταση που έβγαλε και στο πρώτο παιχνίδι, εκεί που μόνο αυτός έφθασε με δυναμισμό, με aggressive παιχνίδι και φυσικά με την ποιότητά του, σε 5-6 μεγάλες φάσεις για γκολ.

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να αφήσει τον Παναθηναϊκό να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει την ανατροπή. Γι’ αυτό χρειάζεται επιθετικό πνεύμα ακόμη και σε φάση άμυνας. Επιπροσθέτως χρειάζεται και μεγάλη προσοχή στο πώς ο ΠΑΟΚ θα βγάλει την μπάλα από την άμυνά του. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε σε δύο 90λεπτα ότι ΜΟΝΟ έτσι μπορεί να απειλήσει. Μόνο όταν πιέζει και κλέβει μπάλες ψηλά. Αν ο ΠΑΟΚ με Βιεϊρίνια-Γιαννούλη στα μπακ, με αυτούς τους στόπερ που έχει και Μίσιτς-Μαουρίσιο στα χαφ ξεπεράσει σωστά την πρώτη ζώνη πίεσης των πρασίνων, από εκεί και μετά το πρόβλημα πίσω θα το έχουν οι γηπεδούχοι».

Έτσι και έγιναν όλα…

- Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασιστικά και όχι παθητικά.

- Ο ΠΑΟΚ μπήκε για να κερδίσει και όχι να υπερασπιστεί το 2-0.

- Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το ίδιο πάθος του πρώτου αγώνα κυπέλλου και το ίδιο επιθετικό πνεύμα ακόμη και σε φάση άμυνας. (Ας μας επιτρέψει ο Αμπέλ Φερέιρα να θεωρούμε ότι αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος στην Αθήνα και ΟΧΙ το ότι ο Σφιντέρσκι χθες σκόραρε νωρίς, ενώ στο προηγούμενο αστόχησε στην πρώτη μεγάλη φάση).

- Ο ΠΑΟΚ έβγαλε σωστά και προσεκτικά την μπάλα από την άμυνά του και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου. (Προσέξτε, ότι και η φάση του Χατζηθεοδωρίδη –η μοναδική του Παναθηναϊκού στα 180 λεπτά των δύο αγώνων- ξεκινάει από απρόσεκτο διώξιμο και λάθος του Ίνγκασον). Ο Παναθηναϊκός απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, δεν μπορεί να απειλήσει.

- Επιθετικά ο Δικέφαλος είχε πρωταγωνιστεί τον Πέλκα που ήταν πολύ προσεκτικός και παραγωγικός στη δημιουργία. Αν το ίδιο προσεκτικός ήταν και ο Μπίσεσβαρ, το σκορ θα έφθασε σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια και στο δεύτερο ματς, προκρίθηκε πανηγυρικά και απέδειξε ότι όλα όσα ακολούθησαν εντός ομάδας, μετά την ήττα στο πρωτάθλημα, οδηγούν αυτό το σύνολο σε ένα νέο δρόμο επιτυχίας.

* Και ενώ στο ΟΑΚΑ είχαμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με 50αρίσια διαιτησία ενός Ιταλού ρέφερι, αυτά που έκανε ο Κουτσιαύτης στο Καραϊσκάκη μετά το 0-1 της Λαμίας, έρχονται ως απόδειξη για το σχέδιο που έχει εκπονηθεί ώστε να γυρίσουμε στα χρόνια της Οργάνωσης που… μετατράπηκε σε Συμμορία.

Αυτό θέλουν λοιπόν! Το απόλυτο 100-0 που ζήσαμε μετά το 0-1 της Λαμίας και μέχρι να γίνει το 3-1, αυτό που βιώναμε στα χρόνια που μεσουρανούσαν όλοι αυτοί οι διαιτητές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση η οποία τώρα –επιτέλους- εκδικάζεται.

Ο άνθρωπος που σφύριζε και όπως λέγεται και γράφεται δέχθηκε επίσκεψη στο ημίχρονο -όπως άλλωστε γίνεται παραδοσιακά σε αυτό το γήπεδο- από το 45΄ μέχρι το 70΄ πήρε περίπου 20 αποφάσεις. Όλες υπέρ του Ολυμπιακού! Στις μισές έκανε λάθος! Όλα ήταν ερυθρόλευκα. Πλάγια, άουτ-κόρνερ, φάουλ και κάρτες. Απέβαλε χωρίς λόγο παίκτης της Λαμίας (πήρε δυο κίτρινες χωρίς να κάνει φάουλ) και φυσικά τους έβαλε μέσα στην περιοχή για να δέχονται στημένες μπάλες! Άλλο τρόπο να βάλει γκολ ο Ολυμπιακός, δεν είχε. Τρομακτικός ο τρόπος που «έσπρωχνε» ο Κουτσιαύτης, ο οποίος βέβαια με τέτοιο φόβο που έβγαλε, έδειξε και γιατί ποτέ δεν πρόκειται να φθάσει ψηλά.

Οι τακτικές του 2010-2015 επιστρέφουν και όλα αυτά με την ανοχή αλλά και την υποστήριξη της Κυβέρνησης, που επειδή ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι στα δικαστήρια για άλλο θέμα, θέλει να παρέμβει στην ΕΠΟ και τη διαιτησία, κάνοντας το χατίρι στον Ολυμπιακό που εδώ και καιρό ψάχνει τον τρόπο να επαναφέρει τις τακτικές εκείνων των ετών.

Για όλα όσα γίνονται με στόχο να επαναφέρουν το ποδόσφαιρο στη βρωμιά και τη δυσωδία εκείνων των ετών, τότε που κάθε εβδομάδα ο κόσμος αγανακτούσε και αντιδρούσε σε ΟΛΑ τα γήπεδα, την απόλυτη ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Αυτή που έκανε υφυπουργό τον Αυγενάκη και τώρα αναγκάζεται να τον κρύψει για να προχωρήσουν το σχέδιο κάποιοι άλλοι.

Και φυσικά για όλα αυτά, οι άλλες μεγάλες ομάδες απλά… παρακολουθούν! Όλες! Θεατές στον βιασμό του ποδοσφαίρου που προετοιμάζεται και πάλι!

Ο κόσμος όμως (όλων των ομάδων) δεν θα παραμείνει σιωπηρός θεατής σε αυτό το σχέδιο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.