ΠΑΟΚ στα δικαστήρια, ΠΑΟΚΑΡΑ στα γήπεδα

ΠΑΟΚ στα δικαστήρια, ΠΑΟΚΑΡΑ στα γήπεδα

ΠΑΟΚ στα δικαστήρια, ΠΑΟΚΑΡΑ στα γήπεδα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις πολλαπλές μάχες του ΠΑΟΚ στα γήπεδα και στα δικαστήρια. Γράφει για την ποδοσφαιρική μάχη με τον Παναθηναϊκό και για τα δικαστικά, με όσα έγιναν γνωστά έπειτα από τη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της ΕΕΑ.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Γιατί άργησε τόσο πολύ το σκεπτικό της εισήγησης των μελών της ΕΕΑ για το θέμα ΠΑΟΚ και Ξάνθης;

Όταν…

-η ΕΕΑ σχετίζεται άμεσα με τον Αυγενάκη που εκτός όλων των άλλων διόρισε πρόεδρο, συγγενικό του πρόσωπο

- η σύνθεση αυτής της Επιτροπής αλλάζει και διαμορφώνεται κατάλληλα ΜΕΤΑ την καταγγελία του Ολυμπιακού και λίγο ΠΡΙΝ την πρώτη ακρόαση

- στην Επιτροπή μετέχουν άνθρωποι που έχουν δώσει δείγματα γραφής σε προηγούμενες υποθέσεις για τις οποίες ακόμη και πρόσφατα ακούστηκαν τρομακτικά πράγματα ακόμη και για δωροδοκίες

- η αρχική γνωμοδότηση ανακοινώνεται την ώρα του αγώνα της μίας ομάδας

όταν συμβαίνουν όλα αυτά τα γεγονότα, έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε καχύποπτοι και για την καθυστέρηση στο σκεπτικό, καθυστέρηση που θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η εκδίκαση στο Δικαιοδοτικό της Λίγκας, ΛΙΓΕΣ μόνο ημέρες πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

Είναι ξεκάθαρο ότι οι αντίπαλοι θέλουν να δουν τον ΠΑΟΚ να κουράζεται. Να τρέχει και να μην φθάνει στα γήπεδα και στα δικαστήρια. Πιστεύουν ότι δεν γίνεται η δικαστική μάχη και όλος ο ντόρος γύρω από αυτή, να μην επηρεάσει την ποδοσφαιρική προσπάθεια της ομάδας.

Για να δούμε λοιπόν… Θα αντέξει ο ΠΑΟΚ αυτό τον διαρκή πόλεμο σε όλα τα μέτωπα... ΠΑΟΚ στα δικαστήρια και ΠΑΟΚΑΡΑ στα γήπεδα. Να δούμε...

Δύο πράγματα για το σκεπτικό…

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε ως καταγγελία για τριγωνική σχέση κάποιων εταιριών. Στην πορεία και αφού απέτυχε η προσπάθεια να αποδειχθεί η σχέση αυτή, μια και φυσικά δεν υπήρχε στοιχείο να εμπλέκει τον Σαββίδη με μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθης, φθάσαμε να μιλάμε για δύο άλλες έννοιες.

Από την μία λοιπόν έχουμε την… κυριαρχική επιρροή και από την άλλη το παρένθετο πρόσωπο.

Εκεί στηρίζεται το σκεπτικό. ΟΧΙ σε αντικειμενικά στοιχεία που αποδεικνύουν πράγματα, όχι σε λεφτά, μετοχές και σύνδεση εταιριών όπως αρχικά ήλπιζαν, αλλά σε δύο θεωρητικές έννοιες! Είναι πολύ-πολύ ξεκάθαρο ότι μέσα στις 84 σελίδες τα τέσσερα μέλη της ΕΕΑ προσπαθούν μέσα από υποκειμενικές κρίσεις να αποδείξουν την κυριαρχική επιρροή στη Ξάνθη μέσω ενός παρένθετου προσώπου.

Κάπως έτσι λοιπόν προσέξτε σκεπτικό…

Αποδεικνύεται ότι ο Καλπαζίδης είναι παρένθετο πρόσωπο του Σαββίδη τώρα εν έτη 2020, επειδή κάποτε ήταν μέλος σε ΔΣ εταιριών του! Ο Καλπαζίδης πέρα από το ξενοδοχείο αγόρασε και την Ξάνθη και αυτό αποδεικνύεται επειδή το 2015 σε μία συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο Πανόπουλος είπε ότι θέλει να πουλήσει!

Ο ορισμός του αυθαίρετου συμπεράσματος!

Όταν λοιπόν μία τόσο σοβαρή υπόθεση που κατασκευάστηκε για να δημιουργήσει ένταση στο ποδόσφαιρο, φθάνει να κρίνεται από υποκειμενικές κρίσεις, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προκύπτει βάσιμο σκεπτικό απόφασης.

Εν μέσω όλων αυτών, ο ΠΑΟΚ δίνει στο ΟΑΚΑ τον δεύτερο προημιτελικό κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ένα μεγάλο ματς στο οποίο ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει για να κερδίσει! Με το ίδιο πάθος και την ίδια ένταση που έβγαλε και στο πρώτο παιχνίδι, εκεί που μόνο αυτός έφθασε με δυναμισμό, με aggressive παιχνίδι και φυσικά με την ποιότητά του, σε 5-6 μεγάλες φάσεις για γκολ.

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να αφήσει τον Παναθηναϊκό να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει την ανατροπή. Γι’ αυτό χρειάζεται επιθετικό πνεύμα ακόμη και σε φάση άμυνας. Επιπροσθέτως χρειάζεται και μεγάλη προσοχή στο πώς ο ΠΑΟΚ θα βγάλει την μπάλα από την άμυνά του. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε σε δύο 90λεπτα ότι ΜΟΝΟ έτσι μπορεί να απειλήσει. Μόνο όταν πιέζει και κλέβει μπάλες ψηλά. Αν ο ΠΑΟΚ με Βιεϊρίνια-Γιαννούλη στα μπακ, με αυτούς τους στόπερ που έχει και Μίσιτς-Μαουρίσιο στα χαφ ξεπεράσει σωστά την πρώτη ζώνη πίεσης των πρασίνων, από εκεί και μετά το πρόβλημα πίσω θα το έχουν οι γηπεδούχοι.

Και θα είναι πολύ μεγάλο αυτό το πρόβλημα…

* Για τον αγώνα αυτό δεν έχω καταλάβει γιατί ο Μάτος είναι εκτός 18άδας και γι’ αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω το οτιδήποτε.

* Και κάτι τελευταίο για να θυμόμαστε μερικά πράγματα που σχετίζονται μεταξύ τους. Αυτές τις αγωνιστικές ζούμε το φαινόμενο… ομάδες να επιλέγουν σε ποια ματς παίκτες θα εκτίσουν ποινές. Και επειδή φθάσαμε στο τέλος, γίνεται ένας χαμός με τις επιλογές αγώνων. Αυτή την περίοδο βέβαια ζούμε και μία δίκη για στημένα ματς…

Θυμάται κανείς πώς και πότε ξεκίνησε στην Ελλάδα αυτή η τακτική με το δικαίωμα των ομάδων να επιλέγουν σε ποια ματς θα εκτίουν οι παίκτες τους τιμωρίες από κίτρινες κάρτες;

Ήταν 2002, τότε που για πρώτη φορά στον Κίτρινο Τύπο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ακούσαμε κασέτες με ηχογραφημένες συνομιλίες ανθρώπων του ποδοσφαίρου που προσπαθούσαν να… δρομολογήσουν καταστάσεις. Έστηναν ματς, αποτελέσματα, σκορ αλλά ΚΑΙ κάρτες!

Θυμάστε ποια ήταν η πρώτη-πρώτη αποκάλυψη, λίγο πριν το περιβόητο… «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε που ακούστηκε από τον Σπάθα»;

Τότε λοιπόν ακούστηκαν καθαρά στις κασέτες δύο κύριοι να οργανώνουν το πώς σε αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ θα πάρουν κίτρινη κάρτα παίκτες του ΠΑΟΚ έτσι ώστε να συμπληρώσουν και να χάσουν επόμενο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό! Και πράγματι σε εκείνο το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ ο διαιτητής τα είχε «καταφέρει» με Αμπονσά και Ουντέζε που φυσικά δεν έπαιξαν στη Λεωφόρο!

Από τότε άλλαξε ο κανονισμός!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.