ΠΑΟΚ: Τέσσερα χρόνια ανίκητος σε "διπλά" ματς Κυπέλλου!

ΠΑΟΚ: Τέσσερα χρόνια ανίκητος σε "διπλά" ματς Κυπέλλου!

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Τέσσερα χρόνια ανίκητος σε "διπλά" ματς Κυπέλλου!

bet365

Το εντυπωσιακό σερί του ΠΑΟΚ σε διπλούς αγώνες του κυπέλλου Ελλάδας, όπου αγνοεί τον αποκλεισμό από το 2016 και τον επεισοδιακό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μ.: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια

Από την ημιτελική σειρά της σεζόν 2015-16, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και έπειτα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποκλειστεί σε διπλούς αγώνες του κυπέλλου Ελλάδας! Εκτός γηπέδων. Γιατί, τότε, ο πρώτος χρονικά ημιτελικός στο γήπεδο της Τούμπας στιγματίστηκε από τις αποφάσεις του Ανδρέα Παππά και τα επεισόδια των οπαδών του «Δικεφάλου». Ο αγώνας διακόπηκε στο 90ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 1–2 (αργότερα κατακυρώθηκε με σκορ 0–3 υπέρ του Ολυμπιακού).

Εκείνο το βράδυ (2 Μαρτίου 2016) ο Ιβάν Σαββίδης πήρε μια απόφαση που τάραξε τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου: σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε στον δεύτερο ημιτελικό και το παιχνίδι κατοχυρώθηκε με σκορ 0–3 άνευ αγώνος υπέρ του Ολυμπιακού, λόγω μη προσέλευσης των «ασπρόμαυρων» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ένα χρόνο νωρίτερα υπήρξε ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων (σε μονά) παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου, ενώ η τελευταία φορά που αποκλείστηκε (εντός των γραμμών) σε διπλά παιχνίδια ήταν τον Απρίλιο του 2013 και στην ημιτελική σειρά με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης!

Πάντως, από την σεζόν 2015-16 και μετά, οι νταμπλούχοι μετρούν το εντυπωσιακό σερί των δέκα διπλών αγώνων στο θεσμό του Κυπέλλου δίχως να έχουν αποκλειστεί, κάτι που τους έχει οδηγήσει ως το τέλος της διαδρομής σε τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Απομένει ο δεύτερος προημιτελικός απέναντι στον Παναθηναϊκό για να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η μίνι παράδοση που έχει «χτίσει» τα τελευταία χρόνια ο μόνιμος κάτοχος του τροπαίου τα τελευταία τρία χρόνια.

Δείτε τι έχει πετύχει ο «Δικέφαλος» τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε διπλά ματς του Κυπέλλου:

Σεζόν 2016-17

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-2 (φάση «16»)

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 4-1

Ξάνθη – ΠΑΟΚ 1-2 (προημιτελικά)

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 1-0

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-0 (ημιτελικά)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-0

Σεζόν 2017-18

Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 1-5 (φάση «16»)

ΠΑΟΚ – Τρίκαλα 2-1

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 2-0 (προημιτελικά)

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-3

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-3(ημιτελικά)

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-1

Σεζόν 2018-19

Παναχαϊκή – ΠΑΟΚ 2-1 (φάση «16»)

ΠΑΟΚ – Παναχαϊκή 5-0

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-1 (προημιτελικά)

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 4-2

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0 (ημιτελικά)

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-0

Σεζόν 2019-20

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3 (φάση «16»)

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-1

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0 (προημιτελικά)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (-)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα