Αν κάποιοι μπερδεύονται, στόχος του ΠΑΟΚ ήταν και είναι το νταμπλ

Αν κάποιοι μπερδεύονται, στόχος του ΠΑΟΚ ήταν και είναι το νταμπλ

Αν κάποιοι μπερδεύονται, στόχος του ΠΑΟΚ ήταν και είναι το νταμπλ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την μεγάλη σημασία του σημερινού αγώνα κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ, καταγράφοντας τα νέα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει η πρωταθλήτρια ομάδα του Λουτσέσκου.

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

«Φέρτε τον γιατρό, πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό». Έτσι λέει ένα… επίκαιρο σύνθημα των ΠΑΟΚτσήδων που το τελευταίο διάστημα πανηγυρίζουν με την καρδιά τους. Ναι αλλά ακόμη και το σύνθημα, δείχνει τον μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Έχει σημασία αυτό το σύνθημα, γιατί «λέει» την αλήθεια. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, από την αρχή της χρονιάς έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του νταμπλ! Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ μετά από όσα έγιναν την Κυριακή…

Στην Ελλάδα (κυρίως) αλλά και διεθνώς, μετά από μεγάλες φιέστες και γιορτές για την κατάκτηση στόχων, κυριαρχεί μία χαλαρότητα. Υπάρχει ένας αποπροσανατολισμός και ειδικά για ομάδες που παίζουν στα κόκκινα επί πολλούς μήνες, η επίτευξη ενός στόχου, αλλάζει την σοβαρή προσέγγιση που αντιμετωπίζεται η συνέχεια.

Στον ΠΑΟΚ παρατηρήθηκαν μερικά φαινόμενα χαλαρότητας και αυτό είναι ανησυχητικό ενόψει του σημερινού αγώνα, αλλά και του φινάλε της χρονιάς γενικότερα. Ο προπονητής τα είδε, τα ξέρει και έκανε σοβαρή προσπάθεια να τα αντιμετωπίσει. Προχθές δήλωσε: «Την ώρα της γιορτής και μέχρι να βγούμε ξανά έξω από τα αποδυτήρια, επί 45 λεπτά μιλούσαμε με τον Ιβάν Σαββίδη για το πώς θα διατηρήσουμε την ομάδα προσγειωμένη στις επόμενες υποχρεώσεις». Αυτό «λέει» πολλά.

Αυτή η ομάδα έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Μηδενισμούς, τιμωρίες, άδεια γήπεδα, νίκες, επιτυχίες, ήττες, αποκλεισμούς, τραυματισμούς, απώλειες όπως αυτή του Πρίγιοβιτς! Ό, τι και αν τους συνέβη το ξεπέρασαν με τρομερά αποτελέσματα. Τώρα και ενόψει του σημερινού αγώνα που κρίνει έναν στόχο, αυτοί οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν στην άκρη και όσα μαγικά έζησαν προχθές.

Αν κάποιος πίστεψε ότι η σεζόν τελείωσε, τότε πρέπει να φύγει. Είναι πολύ απλό!

Για τον ΠΑΟΚ έμειναν τρία ματς. Και τα τρία είναι πάρα πολύ σημαντικά. Στο σημερινό παίζεται η πρόκριση στον τελικό. Στο ματς των Ιωαννίνων παίζεται το αήττητο. Και φυσικά υπάρχει και ο τελικός κυπέλλου, αν ο ΠΑΟΚ σήμερα είναι σοβαρός και πάρει αποτέλεσμα στην Τρίπολη.

Αλίμονο αν δεν είναι σοβαρός. Αλίμονο αν χαλάσουν οι εντυπώσεις τώρα στο τέλος. Όπως και να το κάνουμε, η τελευταία εικόνα πάντα μένει! Και πέρα από τις εικόνες και τις εντυπώσεις, το θέμα είναι ότι αυτή η ομαδάρα του Λουτσέσκου αξίζει και μπορεί να γράψει πολύ μεγαλύτερη ιστορία, πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να «χαρίσει» οποιοδήποτε τρόπαιο και φυσικά το αήττητο στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα είναι δύσκολο, είναι κρίσιμο, κρίνει έναν μεγάλο στόχο και σε αυτό ΔΕΝ παίζει ο Βιεϊρίνια. Την τελευταία φορά που δεν αγωνίστηκε σε μεγάλο διάστημα, ο ΠΑΟΚ έφερε 1-1 με την ΑΕΛ. Την προτελευταία φορά που δεν έπαιξε, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 90΄. Χωρίς αυτόν,ο ΠΑΟΚ έτυχε να χάσει από Πανιώνιο και Παναχαϊκή στο κύπελλο. Κάτι λέει και αυτό…

* Όλη τη χρονιά έγινε προσπάθεια να μειωθεί η πορεία του ΠΑΟΚ. Διάφορα σχόλια ακούστηκαν και γράφτηκαν. Μετά την τριάρα στην Τούμπα επί του Ολυμπιακού, οι.. πολλοί σώπασαν. Έχει πλάκα που τώρα προσπαθούν να μειώσουν ακόμη και την γιορτή της Κυριακής. Μεγάλη πλάκα έχει… άνθρωποι που πανηγύριζαν επειδή στήνονταν γιορτές για να παραδοθεί το τρόπαιο στον πρόεδρο, ο οποίος πρέπει στα καλά να είναι πάντα πρώτος και μπροστά μια και το έχει ανάγκη σε επίπεδο προβολής, να σχολιάζουν μία τόσο προσεγμένη γιορτή για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.