Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1

Γιώργος Τσακίρης
Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1

bet365

Με ένα φάουλ που ο Σιδηρόπουλος το... μετέτρεψε σε πέναλτι (παράβαση έξω από τη γραμμή της περιοχής) και ο Πόνσε σε γκολ, η ΑΕΚ πήρε την μεγάλη νίκη στο Περιστέρι και με το 0-1 κόντρα στον Ατρόμητο έκανε άλμα προς τα ημιτελικά του Κυπέλλου! Ο σκόρερ αποβλήθηκε λίγο μετά το γκολ.

Με την απόφαση του να επιστρέψει, ο Μανόλο Χιμένεθ έδειξε ότι του είχε λείψει η ΑΕΚ. Και αν του έλειψε, κατ' επέκταση, και το ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε την ευκαιρία από το πρώτο του κιόλας 90λεπτο να θυμηθεί ότι εδώ μπορούν να συμβούν τα πάντα. Σε ένα ματς που τελείωσε... λίγο πριν το 120' χωρίς να έχει παράταση, επειδή έπεσαν τα φώτα και ήρθαν μετά από ένα 20λεπτο, η Ενωση έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στους "4" χάρη στο γκολ με πέναλτι του Πόνσε. Πέναλτι που δεν υπήρχε όμως, αφού ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος είχε προκαλέσει ήδη τις διαμαρτυρίες του Ατρόμητου από το πρώτο ημίχρονο, έκανε ένα σημαντικό λάθος. Οπως και ο σκόρερ της αναμέτρησης που άφησε λίγα λεπτά με 10 την ομάδα του, η οποία είχε χάσει από νωρίς με τραυματισμό τον Τσιγκρίνσκι...

Το ξεκίνημα του ματς δεν ήταν καλό για την ΑΕΚ, η οποία είδε μόλις στο 8' τον Ουκρανό να ζητάει αλλαγή και τελικά να αντικαθίσταται από τον Τσόσιτς δύο λεπτά μετά. Η Ενωση έχασε από νωρίς μία απο τις αλλαγές της αλλά δεν έχασε την προσήλωση της στην τακτική, τουλάχιστον στο ανασταλτικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί, στο διάστημα που δεν μπορούσε να απειλήσει η ίδια. Κάποια φάουλ που κέρδισε ο Ατρόμητος, πλάγια της περιοχής του Μπάρκα, δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, όπως δεν είχε -στην απέναντι περιοχή- και η προσπάθεια των Μπογέ-Πόνσε, αφού ο δεύτερος άργησε να εκτελέσει.

Το ματς ήταν κλειστό, όπως σχεδόν πάντα ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Περιστέρι, με την ένταση να αυξάνεται μετά το 25'. Αρχικά επειδή ο Σιδηρόπουλος έκρινε ότι το χέρι του Χουλτ (28') στο "τσίμπημα" του Χατζηισαΐα ήταν πολύ κοντινό για να δοθεί κάτι και στη συνέχεια επειδή ο Μπογέ (32') είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το σουτ που δοκίμασε μετά την ωραία συνεργασία των Χουλτ-Λιβάια. Ηταν η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε νεύρα και από τις δύο πλευρές, είτε λόγω κάποιων δυνατών μαρκαρισμάτων, είτε λόγω της φάσης του 34' με τους Πόνσε-Μπουσούλατζιτς.

Οπως και να έχει, το πρώτο 45λεπτο πέρασε με πολλή τακτική και από τις δύο πλευρές, αρκετή ένταση και ελάχιστες φάσεις. Ή για να είμαστε ακριβείς, μόνο μία, αυτή του Μπογέ στο 32' για την ΑΕΚ.

Κάπως έτσι ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στο ξεκίνημα της επανάληψης και ως το 55', όταν και... έπεσε σκοτάδι! Το πρόβλημα φωτισμού στο γήπεδο του Περιστερίου για ως συνέπεια οι ομάδες να κρυώσουν για ένα 20λεπτο και όταν το παιχνίδι ξανάρχισε, φρόντισε ο Σιδηρόπουλος να... βάλει φωτιά. Η ανατροπή του Αλμπάνη -ο οποίος είχε μόλις αντικαταστήσει τον Μπογέ- από τον Καρασαλίδη στο 83' (το χρονόμετρο έτρεχε κανονικά στη διακοπή) ήταν εκτός περιοχής αλλά ο διαιτητής και ο βοηθός την είδαν... εντός, με αποτέλεσμα ο Πόνσε να κάνει το 0-1 από τα 11 βήματα.

Η ΑΕΚ είχε, πλέον, το σκορ που ήθελε αλλά λίγα λεπτά μετά, στο 89', δεν είχε τον Αργεντίνο σκόρερ της, ο οποίος αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή χρησιμοποίησε τον αγκώνα του. Ετσι, οι Κιτρινόμαυροι αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με 10 παίκτες, έχοντας φυσικά ως αυτοσκοπό τους να κρατήσουν το 0-1. Στόχος που επιτεύχθηκε, αφού οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση, έκαναν αυτό που έπρεπε τακτικά και δεν επέτρεψαν βασικά στον Ατρόμητο, παρά το γεγονός ότι είχε αριθμητική υπεροχή, να φανεί απειλητικός.

Ετσι, το τρίτο ντεμπούτο του Σεβιγιάνου προπονητή στον πάγκο της πρωταθλήτριας -για την οποία κακώς κόπηκε με οφσάιντ σε τετ α τετ ο Κλωναρίδης στα τελευταία λεπτά- ήταν επιτυχημένο, σε ένα ματς όμως όπου είχαμε διάφορες αποτυχίες. Από τις διαιτητικές αποφάσεις, μέχρι την ηλεκτροδότηση του γηπέδου...

Man of the match: Αντρέ Σιμόες. Σα να μην έλειψε μια μέρα στον άξονα. Πολύ καλή η παρουσία του, απίστευτα τρεξίματα, σωστή συνεργασία με Αλεφ.

Αδύναμος κρίκος: Ουάρντα... Περίμενε πως και πως τη συνάντηση με την ΑΕΚ όπως είχε γράψει στα social media και δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο.

Στο ύψος του: Ολη στην άμυνα της ΑΕΚ. Τσόσιτς, Οικονόμου και Μπακάκης με βοήθειες από Γκάλο και Χουλτ κατάφεραν να μη δεχτούν υποψία φάσης από τον αντίπαλο.

Η γκάφα: Ο Πόνσε που είχε ήδη κίτρινη κάρτα, θα μπορούσε να προσέχει με τον αγκώνα του για να αποφύγει την αποβολή.

Το στραγάλι: Ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε πέναλτι στο χέρι του Χουλτ επειδή έκρινε ότι ήταν κοντά, κακώς έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του Αλμπάνη αφού ήταν εκτός περιοχής, σωστά έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πόνσε. Στο τέλος του ματς κακώς κόπηκε με οφσάιντ ο Κλωναρίδης που έβγαινε τετ α τετ για το 0-2 και καλυπτόταν τρία μέτρα.

Το ταμείο του Gazzetta: Το κύπελλο έχει γίνει πολύ πιο σημαντικός στόχος για την ΑΕΚ πλέον μετά την πορεία της στο πρωτάθλημα και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση της στους "4". Καλό ντεμπούτο επομένως, με βάση το αποτέλεσμα γιατί δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι ξαφνικά οι Κιτρινόμαυροι θα πετάνε, για τον Μανόλο Χιμένεθ. Οσο για τον Ατρόμητο, έμεινε με τα δίκαια παράπονα για το πέναλτι που έκρινε το ματς και θα πάει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ για να κυνηγήσει την ανατροπή. Με τέτοια εμφάνιση, όμως, οι ελπίδες θα είναι μηδαμινές...

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Χατζηισαϊας, Μπρούνο, Σάκιτς, Μπουσουλάτζιτς, Κορτ (91' Μάντσον), Ουάρντα, Μανούσος (77' Ενσικουλού), Κωτσόπουλος (79' Κουλούρης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (10' Τσόσιτς), Χουλτ, Σιμόες, Αλεφ, Γκάλο, Μπογέ (81' Αλμπάνης), Λιβάια (114' Κλωναρίδης), Πόνσε.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα