ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
ΑΕΚ: «Ο ορισμός ξένου διαιτητή προσβάλλει βάναυσα την Ελλάδα»

ΑΕΚ: «Ο ορισμός ξένου διαιτητή προσβάλλει βάναυσα την Ελλάδα»

ΑΕΚ: «Ο ορισμός ξένου διαιτητή προσβάλλει βάναυσα την Ελλάδα»

Την απόλυτη αντίθεσή της με τον ορισμό του Ισπανού διαιτητή Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΑΕΚ, τονίζοντας πως η επιλογή ξένου ρέφερι για τον τελικό του κυπέλλου προσβάλλει την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αίρει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα η Ένωση.

Μετά τον ορισμό του Ισπανού διαιτητή Μπορμπαλάν για τον τελικό του Κυπέλλου, η ΑΕΚ με ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε για την επιλογή αυτή, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι προσβάλλει την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ ξεκαθαρίζει πως δεν έχει τίποτα με τον συγκεκριμένο διαιτητή, ωστόσο η επιλογή ενός ξένου ρέφερι θεωρεί ότι προσβάλλει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική διαιτησία, αίροντας, όπως υποστηρίζει, την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα.

Με λίγα λόγια δηλαδή, η Ένωση δεν έχει πρόβλημα να σφύριζε ο... Κολίνα μέχρι και ο Ισπανός διαιτητής που ορίστηκε, ωστόσο αυτό που την κάνει αντίθετη είναι ο τρόπος που έγινε ο ορισμός αυτός.

Παράλληλα η ΑΕΚ ξεκαθαρίζει ότι θα συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή του τελικού, επισημαίνοντας ότι παραμένει η μοναδική υπέρμαχος των χαμηλών τόνων σε όλη τη σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στον ορισμό ξένου διαιτητή από την ΚΕΔ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Με σεβασμό στο πρόσωπο αλλά και τη διαιτητική καριέρα του κ. Μπορμπαλάν, χωρίς καν να μας ενδιαφέρει το ποιος θα ήταν ο διαιτητής του τελικού και χωρίς την παραμικρή διάθεση να δυναμιτίσουμε το κλίμα του αγώνα, αφού παραμένουμε οι μοναδικοί υπέρμαχοι των χαμηλών τόνων σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή προσβάλλει βάναυσα τη χώρα μας, το ελληνικό ποδόσφαιρο, την ελληνική διαιτησία και τον Ελληνα διαιτητή! 

Αφήνουμε στην άκρη ότι ο συγκεκριμένος ορισμός δημιουργεί βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητά του, εγείροντας ακόμα και ζήτημα ένστασης κατά του κύρους του τελικού και εκφράζουμε την απορία μας για τη σκοπιμότητα ορισμού ξένου διαιτητή στην πρώτη ποδοσφαιρική σεζόν, μετά από πολλά χρόνια, που κατά γενική ομολογία η ελληνική διαιτησία με τα όποια λάθη της έδωσε επιτυχημένες εξετάσεις και κατά γενική ομολογία δεν καθόρισε την εξέλιξη του εγχώριου πρωταθλήματος. 

Επιβεβαιώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόλυτη εμπιστοσύνη της ΠΑΕ ΑΕΚ στους Ελληνες διαιτητές και το ότι δεν είχαμε την παραμικρή ένσταση ορισμού στον τελικό οποιουδήποτε Ελληνα διεθνούς διαιτητή, τον οποίο στην πράξη ακυρώνει με την αδιανόητη επιλογή του ο κ. Μέλο Περέιρα ενώπιον των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών. 

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αίρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή εκτιμώντας ότι πρόσβαλε κατά τον χειρότερο τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο δημιουργώντας επικίνδυνο προηγούμενο.  

Κύριε Περέιρα, αμείβεστε πλουσιοπάροχα από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να βελτιώσετε και όχι για να καταργήσετε την ελληνική διαιτησία γυρνώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο σαράντα χρόνια πίσω!

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα με τον Ισπανό διαιτητή, όπως δεν θα είχαμε με τον οποιοδήποτε διηύθυνε τον τελικό του Σαββάτου και ότι θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Δεν γίνεται όμως να συναινέσουμε στην υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας από έναν απόλυτα επιπόλαιο, πρόχειρο και ασόβαρο χειρισμό.