Ο μικρός του ΠΑΟΚ που θυμίζει… Μάτος

Ο μικρός του ΠΑΟΚ που θυμίζει… Μάτος

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο μικρός του ΠΑΟΚ που θυμίζει… Μάτος

bet365

Ο Λευτέρης Λύρατζης συμμετέχει στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το σημερινό παιχνίδι του Κυπέλλου με τα Τρίκαλα και προτού κλείσει τα 18 του ίσως να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο «Βενιαμίν» της ασπρόμαυρης αποστολής του «Δικεφάλου», Λευτέρης Λύρατζης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λυδία Καβάλας, το χωριό του Θόδωρου Ζαγοράκη, άρα λίγο πολύ ήταν προδιαγεγραμμένη η διαδρομή του από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη και από τις ακαδημίες Κεραυνός Κρηνίδων στον ΠΑΟΚ.

Στα 12 του χρόνια είδε τον ΠΑΟΚ και την Αρσεναλ να τον διεκδικούν, οι «κανονιέρηδες» του είχαν προτείνει να μεταβεί στην Αγγλία και να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής του συλλόγου, με την επιλογή της οικογένειας, λόγω και της σχέσης με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, να είναι η Τούμπα και όχι το «Εμιρέιτς»..

Συμμετείχε με το «Δικέφαλο» σε ένα διεθνές τουρνουά στην Ολλανδία, όπου εντυπωσίασε με την απόδοση του, έτσι τον Ιούλιο του 2012 ήρθε μαζί με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε στους «ασπρόμαυρους», που έδειξαν στην πράξη -με όσα του εξασφάλιζαν για να μετακομίσει στην πόλη- ότι υπολόγιζαν πολύ στο ταλέντο. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και με τους άλλους δύο μικρότερους αδερφούς του, τον Κώστα και τον Ευθύμη, που αγωνίζονται στην Κ14 και στην Κ10 των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών.

Από την περιγραφή του προφίλ του, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πέραν όλων όσων αφορούν τις ποδοσφαιρικές ικανότητές του, («αγωνίζεται ως δεξί μπακ, αλλά και ως δεξί και αριστερό χαφ, χειρίζεται τη μπάλα εξίσου καλά και με τα δύο πόδια, σκοράρει»), αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι η τελευταία πρόταση, που αναφέρει: «είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ καλός μαθητής»!

Οι άνθρωποι των ακαδημιών, εδώ και χρόνια, έχουν επενδύσει πολλά πάνω του, όπως επίσης και σ’ έναν ακόμη (αριστεροπόδαρο) μπακ, της γενιάς του 2000, τον Μάριο Τσαούση, αφήστε που η συγκεκριμένη φουρνιά έχει κι άλλους πολύ εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σήμερα αποτελούν τον κορμό της ομάδας κάτω των 20 ετών του «Δικεφάλου».

Σ’ ότι αφορά το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα του μικρού Καβαλιώτη αμυντικού του ΠΑΟΚ, αυτός δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Βραζιλιάνο Ντάνι Άλβες. «Μου αρέσει ο Ντάνι Άλβες, παίζουμε στην ίδια θέση και έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά», είχε δηλώσει μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος υποδομών με την Κ15.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα