Κύπελλο: Η κλήρωση της 5ης φάσης όπου μετέχουν και ομάδες της Super League 1

Δημήτρης Τομαράς
Κύπελλο: Η κλήρωση της 5ης φάσης όπου μετέχουν και ομάδες της Super League 1

bet365

Στις 11 το πρωί διεξάγεται σήμερα Τρίτη από την ΕΠΟ η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου, όπου θα έχει και τις 10 ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Η ΕΠΟ αναμένεται να δείξει LIVE STREAMING την κλήρωση για τη 5η φάση της σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί. Σε αυτή τη διαδικασία δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για το ποιος κληρώνεται με ποιόν και θα μετάσχουν επίσης και οι 10 ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

  • Ειδικότερα στην 5η Φάση συμμετέχουν οι έξι (6) νικήτριες ομάδες από την 4η Φάση, οι οκτώ (8) ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα και οι δέκα (10) ομάδες της Super League (εξαιρούνται οι ομάδες Άρης - Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ). Σύνολο είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δώδεκα (12) ζευγάρια και πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν περιορισμοί σε επίπεδο κλήρωσης. Οι αγώνες είναι μονοί. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.
  • Σύνολο αγώνων: δώδεκα (12). Προκρίνονται: δώδεκα (12) ομάδες. Στη 5η Φάση που οι αγώνες είναι μονοί εάν το αποτέλεσμα του αγώνα δεν αναδεικνύει νικητή, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 6α του Κ.Α.Π. (ημίωρη παράταση και πέναλτι).

Οι ομάδες για τη 5η φάση

Από τη 4η φάση πέρασαν οι

Βέροια
Καλλιθέα
Άγιος Νικόλαος
Απόλλων Πόντου
Κηφισιά
Αλμυρός ή Πανθρακικός (έχουν το μεταξύ τους ματς στις 12/10 και ώρα 15.00)

Και οι ομάδες της Λίγκας

ΑΕΚ
ΟΦΗ
Παναιτωλικός
Λαμία
Βόλος
ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Ιωνικός

Η ενημέρωση της ΕΠΟ για την κλήρωση

Την Τρίτη 11/10/2022 (11:00) θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2022, στην οποία θα λάβουν μέρος, για πρώτη φορά φέτος και οι ομάδες της Superleague 1 - πλην εκείνων που συμμετείχαν ή συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η κλήρωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το κανάλι της ΕΠΟ στο YouTube και από το epo.gr.

  • Τα παιχνίδια της 5ης φάσης θα γίνουν στις 18-19-20 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα της 4ης φάσης

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Θεσπρωτός-Βέροια 1-2

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Άγιος Νικόλαος-Νίκη Βόλου 2-0

Απόλλων Λάρισας-Καλλιθέα 2-2 (5-6 πεν.)

ΟΦ Ιεράπετρας-Κηφισιά 0-0 (2-4 πεν.)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Πόντου 0-0 (4-5 πεν.)

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

16:00 Αλμυρός Γαζίου-Πανθρακικός

Η 6η φάση και η συνέχεια

Συμμετέχουν οι δώδεκα (12) νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι τέσσερεις (4) ομάδες του πρωταθλήματος της Super League (ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ – ΠΑΟΚ). Σύνολο δεκαέξι (16) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ (8) ζευγάρια. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί Σύνολο αγώνων οκτώ (8). Προκρίνονται οκτώ (8) ομάδες.

Μετά από την κλήρωση των Ομάδων που συμμετέχουν στην 6η φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η φάση (Ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του τελικού. Στην 6η, 7η και 8η φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή δεν (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Άρθρο 14: Τελικός Αγώνας Κυπέλλου

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού αγώνα θα αποφασισθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο..

Εάν προκριθούν ομάδες των Αθηνών ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Ο.Α.Κ.Α.. Εάν προκριθούν ομάδες της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Εάν προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Απαραίτητη προϋπόθεση τα γήπεδα να πληρούν τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή του τελικού αγώνα. Η Ε.Π.Ο. επίσης δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη Ομοσπονδία.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα