ΠΑΟΚ: Στο μυαλό του Λουτσέσκου για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό

ΠΑΟΚ: Στο μυαλό του Λουτσέσκου για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό

ΠΑΟΚ: Στο μυαλό του Λουτσέσκου για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τρία καίρια ερωτήματα στο μυαλό του για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Η προτεραιότητα στον Βιεϊρίνια, η κατάσταση του Αουγκούστο και το προβάδισμα του Σοάρες.

O Ραζβάν Λουτσέσκου, λογικό, δε θέλησε να ανοίξει διάπλατα τα χαρτιά του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αναφορικά με παίκτες-κλειδιά για την ενδεκάδα του τελικού. Ελάχιστοι προπονητές στον κόσμο ακολουθούν τον... άλλον δρόμο. «Είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός, το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Όλοι πρέπει να πιέσουν τους εαυτούς τους περισσότερο από ότι σε όλη την ολόκληρη χρονιά. Δεν θέλω να πω αν θα ξεκινήσει τον τελικό ή όχι ο Αουγκούστο», είπε και διατήρησε το θολό τοπίο γύρω από δύο-τρεις θέσεις στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου».

Ποιοι είναι οι σίγουροι; Έχουμε και λέμε: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Άκπομ. Οκτώ στο σύνολο. Να δώσουμε ένα προβάδισμα και στον αρχηγό, Αντρέ Βιεϊρίνια; Να το δώσουμε... Για πολλούς λόγους.

Ο Πορτογάλος «κάπτεν» πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να βγάλει όλο το 90λεπτο στον τελικό. Όμως, είναι ο ηγέτης. Ο leader. H ψυχή της ομάδας. Όλοι αυτοί οι λόγοι, μαζί με την εμπειρία και τις παραστάσεις από τέτοια μεγάλα σε αξία παιχνίδια, φτάνουν και περισσεύουν για να τον φέρουν πιο μπροστά στο μυαλό του Λουτσέσκου. Ο Σίντκλεϊ θα πάρει φανέλα βασικού μόνον αν τελικά ο Ρουμάνος τεχνικός αποφασίσει να φέρει τον Βιεϊρίνια από τον πάγκο ανάλογα με την εξέλιξη του τελικού.

Στους χαφ το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Ντάγκλας Αουγκούστο, που είναι και ο μοναδικός απ' όλους τους ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν στην Αθήνα, του οποίου η ετοιμότητα δεν έχει «τσεκαριστεί» ακόμη, καθώς δεν μπήκε σε κάποιο από τα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ.

Ο Λουτσέσκου δείχνει ποντάρει πολλά στον Βραζιλιάνο χαφ. Γι΄αυτό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να του δείξει το πόσο σημαντικός είναι για αυτό το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και να του διώξει την όποια αφμιβολία έχει στο μυαλού του, καθώς ο σοβαρός μυϊκός τραυματισμός τον έχει αφήσει χωρίς λεπτό συμμετοχής, μετά από τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Αουγκούστο προορίζεται για τη θέση του αμυντικού χαφ, όπου έχει πραγματοποιήσει τις καλύτερες εμφανίσεις τη φετινή σεζόν, είναι περισσότερο αποδοτικός και «κουμπώνει» καλύτερα δίπλα στον Γιάσμιν Κούρτιτς.

Άρα το επόμενο ερωτηματικό που θα απαντηθεί λίγες ώρες πριν από την σέντρα του τελικού έχει να κάνει με την πολύπαθη θέση στο «10». Ποιος θα αγωνιστεί εκεί ; Το δίλλημα είναι ανάμεσα στον φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό Φελίπε Σοάρες και τον Ομάρ Ελ Καντουρί, με τον 23χρονο Πορτογάλο να έχει το προβάδισμα έναντι του Μαροκινού.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα