Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ; Μόνο τρεις για κανονικό Ολυμπιακό! Μία κατηγορία μόνος του ο Λαλά…

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ; Μόνο τρεις για κανονικό Ολυμπιακό! Μία κατηγορία μόνος του ο Λαλά…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού στον αποκλεισμό του από το Κύπελλο.

Κάπως έτσι η σεζόν τελειώνει για τον Ολυμπιακό όπως άρχισε σε σχέση με τους άλλους στόχους του μετά το πρωτάθλημα, εφόσον φυσικά πάνε όλα καλά και το πάρει-όπως είχε αποκλειστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λούντογκορετς στα πέναλτι, τώρα αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ στην παράταση.

Και τότε, στη Βουλγαρία, ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο σκορ, αλλά είχε αποτύχει να κρατήσει το υπέρ του 1-0, όπως ακριβώς συνέβη και χθες. Άλλωστε, κάτι που γίνεται σε μία ολόκληρη σεζόν, είναι δύσκολο να μη γίνει και σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Απλά να θυμηθούμε μόνο στο τελευταίο δίμηνο ότι και στο 1-1 με την ΑΕΚ και στο 1-1 στα Γιάννινα και στο 1-2 στο Χαριλάου και ασφαλώς και στο 1-2 στο Μπέργκαμο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί με 1-0, χωρίς να μπορέσουν να το διατηρήσουν έστω μία φορά. Χθες έσπασαν και ρεκόρ, ισοφαριζόμενοι στο 108’, ενώ είχαν ανοίξει το σκορ πέντε λεπτά νωρίτερα…

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να περάσει στον τελικό. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος του, σίγουρα είχε τις πιο καθαρές ευκαιρίες για γκολ (δύο του Μασούρα και μία του Αγκιμπού, έναντι μία του ΠΑΟΚ με τον Σοάρες), αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο. Εξάλλου, δεν έκανε ούτε χθες καμία φοβερή και τρομερή εμφάνιση, για να πεις ότι έλιωσε τον αντίπαλο του. Κι ο ΠΑΟΚ είχε τις στιγμές του να σκοράρει κι αυτός νωρίτερα. Και τέλος πάντων, πήρε αυτό που ήθελε έχοντας και πριν το παιχνίδι και μέσα σε αυτό πολύ περισσότερα προβλήματα από πλευράς απουσιών.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, εμφάνιση ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να είναι βασικοί σε έναν πραγματικά καλό Ολυμπιακό, έκαναν μόνο τρεις από τους 17 «ερυθρόλευκους» που χρησιμοποιήθηκαν από τον Μαρτίνς.

Ο Βατσλίκ είχε τέσσερις δύσκολες επεμβάσεις, βγήκε και μάζεψε τρεις ψηλές μπάλες όπως έπρεπε, έπαιζε σωστά με τα πόδια και δεν είχε καμία ευθύνη στο γκολ.

O Βατσλικ αποκρουει

Ο Παπασταθόπουλος έδωσε μεγάλες και πολύ δυνατές μάχες, τις κέρδισε σχεδόν όλες, χαμηλά και ψηλά, είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, βγήκε και βοήθησε και μπροστά.

Ο Εμβιλά τα έδωσε κι αυτός όλα, έκανε τάκλιν, σταμάτησε επιθέσεις, πέρασε καλές μπαλιές στην επίθεση και τέλος πάντων από δικές του πάσες βγήκαν οι δύο σπουδαιότερες ευκαιρίες.

Με τρεις από τους 17 σε επίπεδο κανονικού Ολυμπιακού δύσκολα μπορεί να γίνει δουλειά σε ματς στο οποίο κρίνεται η παρουσία σε ένα τελικό Κυπέλλου.

Θυμάμαι τα απίστευτα λάθη που είχαν γίνει και τότε, στον αποκλεισμό από τη Λούντογκορετς (αυτογκόλ Σεμέδο, πέναλτι Ανδρούτσου, αποβολή Μπα). Απίστευτα λάθη είδαμε και χθες.

Τον Μπουχαλάκη να κάνει λάθος πάσες έξω από την περιοχή του Βατσλίκ τρεις φορές (!) και στις δύο να βγαίνουν φάσεις για τον ΠΑΟΚ.

Τον Καρβάλιο να δίνει…ασίστ στον Σοάρες σε εκείνο το σουτ του χαφ του ΠΑΟΚ από 40 μέτρα με τον Βατσλίκ να απογειώνεται και να σώζει.

Τον Σισέ για να γλιτώσει ένα…αράουτ να χαρίζει στον ΠΑΟΚ τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στην κανονική διάρκεια του 90λεπτου. Κι αφού νωρίτερα είχε κόψει μία επίθεση αφήνοντας» (!) παράλληλα την μπάλα στον κοντινότερο αντίπαλο, με συνέπεια άλλο ένα επικίνδυνο σουτ.

Το αποκορύφωμα ήταν βεβαίως το γκολ του ΠΑΟΚ. Με τον Καρβάλιο να αποτυγχάνει να κόψει τον Λύρατζη παρότι έκανε και τάκλιν. Και στη συνέχεια τον Λαλά να χάνει τον Ολιβέϊρα και τον Σωκράτη να μην παίζει σωστά το οφσάιντ με αποτέλεσμα το γκολ του Τσόλακ. Αλλά αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στην αμυντική συμπεριφορά των Βαλμπουενά και Αγκιμπού.

Ο Σβαμπ

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που έκανε την τελική πάσα ήταν ο Σβαμπ. Κοιτάξτε τον Βαλμπουενά να…αγνατεύει κάπου στο κέντρο, αντί να πάει να βοηθήσει την άμυνα του. Κοιτάξτε και τον Αγκιμπού να μην ξέρει πού να σταθεί και πού να πατήσει και να καταλήγει τελικά να μαρκάρει κι αυτός με τα μάτια τον μέσο του ΠΑΟΚ. Πραγματικά θλιβερή σκηνή για τον 38χρονο, αλλά και τον 21χρονο. Ο ένας να μην μπορεί να τρέξει κι ο άλλος να μην ξέρει πού να πατήσει στον αγωνιστικό χώρο.

Στην πραγματικότητα, τι να σχολιάσεις;

  • Την αδυναμία του Μασούρα σε τόσα ντέρμπι εσχάτως να βάλει έστω ένα γκολ συνεχώς ευρισκόμενος φάτσα με τους αντίπαλους γκολκίπερ;
  • Την αποτυχία του Τικίνιο να πιάσει έστω μία στοιχειωδώς καλή κεφαλιά, ειδικά στην περίπτωση της φαρμακερής σέντρας που του πέρασε ο Ροντρίγκες; Παρεμπιπτόντως, ακόμη και σε μία φάση στην οποία ήταν οφσάιντ αστόχησε απελπιστικά, πλάγια προ του Πασχαλάκη…
  • Την ανικανότητα του Μαντί μόλις στο πρώτο λεπτό να βγάλει μία σωστή πάσα σε Τικίνιο και Μασούρα που ήταν σε εκπληκτικές θέσεις γκολ και οι δύο;
  • Το κουσούρι του Ροντρίγκες να κάνει μόνο δύο-τρία καλά πράγματα όσο παίζει (χθες τη σέντρα στον Τικίνιο και το καλό μονοκόμματο που έβγαλε ο Πασχαλάκης);
  • Το μειονέκτημα του Ρέαμπτσιουκ να προσφέρει και επιθετικά, όπως κάνει κάθε σύγχρονος ακραίος μπακ;
  • Η, ότι από τις έξι αλλαγές το μόνο που πήρε η ομάδα ήταν την κίνηση του Ελ Αραμπί για το πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε δεξιοτεχνικά;

Ο Λαλά

Κι αν, τέλος, πάμε στο Λαλά; Μία κατηγορία μόνος του. Πλήρης ανισορροπία δεξιού μπακ-μπορεί μέσα σε ένα λεπτό να κάνει το καλύτερο και το χειρότερο! Έχουμε βαρεθεί τον τελευταίο καιρό να τον βλέπουμε να είναι μέσα σε όλα τα γκολ που τρώει ο Ολυμπιακός στα πιο σπουδαία παιχνίδια του…

  • Στο 1-1 χθες ο Ολιβέιρα βγήκε στην πλάτη του χωρίς καμία αντίδραση του!
  • Στο 0-1 στη Λεωφόρο ο Αϊτόρ είχε βγει μπροστά του και είχε σκοράρει!
  • Στο 1-1 με την ΑΕΚ είχε χάσει την μπάλα μέσα από τα πόδια του και έτσι πήρε η ΑΕΚ το κόρνερ της ισοφάρισης!
  • Στο 0-3 από την Αταλάντα έκανε προσφορά το κρίσιμο 0-1 σε φάση που σταμάτησε εντελώς το μυαλό του!

Να ήταν μόνο αυτό; Χθες ο Λαλά βρέθηκε σε θέση να σεντράρει έξι φορές. Η μοναδική του καλή σέντρα ήρθε στο 100ο λεπτό (!), στην ευκαιρία του Αγκιμπού. Το χειρότερο απ΄ όλα; Στο 93’ σε ένα κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού, παίρνει την απόκρουση της άμυνας και δύο φορές επιχειρεί να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής του ΠΑΟΚ. Τη μία βρίσκει…αέρα στην άλλη σουτάρει πάνω σε ένα σώμα. Αποτέλεσμα; Βγάζει αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ και χρειάστηκε ηρωϊκή (και οριακή) επέμβαση του Ρέαμπτσιουκ για να μην βγει τετ α τετ με τον Βατσλίκ.

Συμπέρασμα: ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά το καλοκαίρι. Αφού, βέβαια, αναλάβουν, πραγματικά, όλοι τις ευθύνες τους. Κι ο Μαρτίνς και ο Μοντέστο και όλοι.

Άσχετο: Ίσως το μοναδικό καλό της βραδιάς ήταν η καθαρή ήττα της (0-2) της Βιγιαρεάλ από τη Λίβερπουλ. Λογικά θα αποκλειστεί η ισπανική ομάδα κι έτσι ο Ολυμπιακός θα γλιτώσει τον α΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον φυσικά πάρει το πρωτάθλημα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.